ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:48/97)

Ciasto Wuzetka 217

przepisu jest rewelacyjna. Wilgotne ciasto nie wymaga nasączania, a bita śmietana jest gładka i aksamitna. Smakuje lekko i nowocześnie. Stare ciastko warszawskie ma konkurencję, bo na drodze konkursu zostało wyłonione nowe – Beza Zygmuntówka. Więcej o bezie, gdy ją upiekę. Składniki: Ciasto • 6 dużych jajek • 1 szklanka cukru • 1/2 szklanki oleju • 50 g mąki(...)ziemniaczanej • 100 g mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 1/2 łyżeczki sody • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy • 1 litr śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody • płatki czekoladowe lub starta czekolada do posypania Wykonanie; Ciasto • Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • Wrzucać

To co kocham
naleśniki z nadzieniem orzechowym i bitą śmietaną 176

gładkie ciasto. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor, na lekko natłuszczonej i rozgrzanej patelni. składniki na nadzienie orzechowe: 250 g zmielonych orzechów włoskich 200 ml mleka 3 łyżki cukru wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy orzechy i gotujemy, aż powstanie gęsta masa. sos do zapiekania: 250 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżeczki miodu dodatkowo do podanie: bita śmietana

Domowy Smak Jedzenia
Migdałowiec 165

Kolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE.Dziś przetestowałam migdały w płatkach.Przygotowałam rewelacyjne ciacho migdałoweMigdałowiec  SKŁADNIKI:herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójneśmietana

Kuchnia Danusi
Crumble z bananem i kiwi wg Di 184

ciasto. Rewelacyjnie smakuje na ciepło a zapach.. obłędny. Olej z orzeszków ziemnych swobodnie możecie zastąpić innym albo użyć stopionego masła. (3 porcje) 1 duży banan 2 owoce kiwi 3 łyżki soku z cytryny Kruszonka: 30g płatków owsianych 10g wiórek kokosowych 50g mąki pszennej 40g cukru 7 łyżek oleju z orzeszków ziemnych Dodatkowo (opcjonalnie): cukier puder świeże owoce  bita

Di gotuje
Babeczki z jagodami 192

bita śmietana Jagody oczyścić i włożyć do rondelka. Zasypać cukrem i gotować na małym ogniu do czasu, aż lekko zaczną się rozpadać, a sok troszkę zredukuje. W jednej misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki, dodać do tego wszystkie mokre i dokładnie wymieszać. Mufinki piekłam w foremkach silikonowych z Ikei - wysmarowałam je olejem, następnie nałożyłam dwie płaskie łyżki ciasta, łyżeczkę

Plate of Joy
CIASTO-DUPA PAWIANA 373

CIASTO ZNALAZŁAM NA BLOGU   MAMA OSKARKA NA KTÓRY SERDECZNIE ZAPRASZAM,Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS KTÓRY WAM ZARAZ PODAM.PRZYZNAM SIĘ ,ZE ZACIEKAWIŁA MNIE NAZWA-MUSICIE PRZYZNAĆ NIE BANALNA I MUSIAŁAM SPRÓBOWAĆ,MOJE  ZMIANY TO PODWÓJNA CZĘŚĆ MASY I PODWÓJNA CZĘŚĆ ŚMIETANY,BO NIE MIAŁAM TORTOWNICY POD RĘKĄ I ROBIŁAM W BLASZCE KWADRATOWEJ,NO I NASĄCZYŁAM PORZĄDNIE BISZKOPT HERBATKĄ(...)biszkopcie układamy lody, można je przeciąć na pół, aby nie wystawały ponad warstwę serową. Po czym zalewamy je serem zmieszanym z galaretką. Wkładamy do lodówki, aż masa serowa stężeje. BITA ŚMIETANA: 250 ml śmietanki 30%, bądź 36% 1/4 szklanki cukru Łyżeczka żelatyny 1/3 szklanki zimnej wody.  Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut, aby namokła. Później wkładamy

Swojskie jedzonko
Urodzinowy tort wieloowocowy 178

Mój kolejny tort ale pierwszy piętrowy. Teraz w sezonie letnim najlepiej smakują takie z owocami. Nie są takie ciężkie jak torty z kremami, za którymi osobiście

Ewa w kuchni
Ciasto na biszkopcie - pychotka 471

Nie wiem jak to jest u Was ale na weekend ciacho musi być. Co prawda często też jest w ciągu tygodnia coś słodkiego ale na weekend

Ewa w kuchni
Tort czekoladowo-miętowy 230

Mięta i czekolada... czego chcieć więcej? Już od jakiegoś czasu chodziło za mną to połączenie, aż w końcu gdzieś w głowie powstał pomysł i pewna wizja

Jedzeniomania
TORT STRACCIATELLA 159

cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie

RAROSSA
Sernik Limonka&Liczi 194

chyba przyjdzie, nie ? Sernik Limonka&Liczi to mój autorski pomysł, spód z wafelków i galaretki oraz orzeźwiająca masa serowa w połączeniu z egzotycznym liczi smakuje doskonale, warto to ciasto wybrać na debiut w kuchni-sukces gwarantowany.      Składniki: Spód: 15 dag wafelków o smaku limonki 2 galaretki cytrynowe Masa serowa: 1/2 kg kremowego twarożku 1 kubeczek jogurtu(...)śmietany kremowej 30% 1 puszka liczi 1 łyżka soku z limonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej limonki bita śmietana owoce liczi ażurki z deserowej czekolady liście świeżej mięty Sposób przygotowania: Spód: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Wafelki pokruszyć, tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią spożywczą

Wanilia i Kardamon
Sernik na zimno z musem truskawkowym i bitą śmietaną 164

bitą śmietaną to idealne połączenie. Nie tylko smak tego ciasta jest zaskakujący, ale również jego wygląd. Dzięki zastosowaniu trzech różnego koloru mas i kremu ciasto prezentuje się bardzo efektownie. Sernik bez pieczenia jest bardzo szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka maślane(...)puder 3 łyżki, galaretka truskawkowa lub wiśniowa 2 szt, bita śmietana: śmietanka 36% 250 ml, cukier puder 4 łyżki, dodatkowo: truskawki świeże do dekoracji, Sposób przygotowania ( tortownica o średnicy 24 cm): Masło rozpuszczamy. Ciastka rozdrabniamy w malakserze lub kruszymy ręcznie, następnie łączymy z rozpuszczonym masłem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód tortownicy wykładamy ciastkami, należy je mocno docisnąć

kulinarne odsłony pati
Jak wybrać gofrownicę idealną? 363

pyszną przyjemnością, której nie sposób się oprzeć. Smakują doskonale solo, bądź z najróżniejszymi dodatkami. Bita śmietana, konfitury, owoce, słodkie polewy w różnych smakach, cukier puder oraz kolorowe posypki to tylko niektóre z nich. Jednak uzyskanie wyjątkowego smaku oraz charakterystycznej chrupiącej skórki nie jest możliwe bez wykorzystania odpowiedniego sprzętu. Jak wybrać gofrownicę idealną? I jakimi parametrami powinna charakteryzować się dobra(...)poziom zabezpieczeń ma niebagatelne znaczenie nie tylko w warunkach użytku domowego, ale również w przypadku używania gofrownicy w dużych, przemysłowych kuchniach. Przede wszystkim nigdy nie należy pozostawiać rozgrzanej gofrownicy bez nadzoru. Może to grozić nie tylko spowodowaniem zagrożenia pożarowego, ale również uszkodzeniem przewodu instalacji elektrycznej i porażeniem prądem. Warto także stosować środki ochrony osobistej, jak na przykład rękawice oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort tiramisu 151

To bardziej odświętna wersja klasycznego włoskiego deseru Tiramisu w formie tortu . Smakuje równie pysznie jak nie lepiej :) mój piekłam na urodziny Mamy :)  do masy idą

Wypieki Rene
Rolada bezowa z mascarpone 383

Rolada bezowa z mascarpone to wypiek wbrew pozorom dosyć prosty. Bezę w tym przypadku piecze się dość krótko i nie suszy się jej w piekarniku, dlatego

Poezja smaku
Wielkanocne życzenia i ciasto krówka 148

Kochani! Chciałabym Wam życzyć zdrowych, pogodnych i radosnych Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze oraz samych smakołyków na Wielkanocnym stole :) Co do smakołyków-mam dla Was przepis

Zawsze głodna!
KALORIA 164

Chodź nazwa nie brzmi zbyt zachęcająco dla osób liczących kalorie, to okres świąteczny jest dobrą wymówką, bo nie ma, co tu liczyć kalorii... Ciasto jest

Słodki Zakątek