ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:57/97)

Jagodowe marzenie - mini serniczki 147

Nie ma to jak wypić mrożoną kawę w te upalne dni w doborowym towarzystwie i dobrym przysmakiem. W te upalne dni cały czas korzystam z owoców

Niezły Młynek
Naleśniki pod Chmurką :) 159

chodzi przede wszystkim o konsystencję i smak. Obiecuję, że kiedyś zmierzę ile czego dodaje i dopiszę:) Zawsze daję mąkę pszenną, mleko, troszkę cukru, szczyptę soli, czasami odrobinę oleju do ciasta czasami roztopione masło, czasami cukier waniliowy, czasami odrobinę proszku do pieczenia, czasami wodę mineralna gazowaną, czasami cynamon, różnie. To wszystko zależy od humoru. Wierzę, że jesteście wyrozumiali i wybaczycie(...)Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, truskawki kroimy w plasterki, albo ćwiarteczki. Na złożonym przez nas naleśniku układamy truskawki i bitą śmietanę, dekorując listkami świeżej mięty. Moja bita śmietana była mało słodka, ponieważ chciałam zrównoważyć słodycz konfitury z pozostałymi składnikami. Efekt - pyszne:)SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Piętrowy tort z wiśniami w winnej frużelinie. 185

Tort robiony na  80-te urodziny babci mojego męża.  Wyszedł boski, delikatny i wiśniowy.  Dodatek wiśni w czerwonym winie to naprawdę idealny pomysł

Malinowe Pocałunki
Babeczki z kaszą manną (z maślanką straciatella i cukrem brzozowym) 151

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: płatki czekoladowe do posypania cukier puder, bita śmietana lub dowolny krem do ozdobienia Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mieszając - wbić po jednym jajku i wlać maślankę. Następnie wsypać kaszę manną i na końcu - mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.   Całość wymieszać do uzyskania gładkiej(...)jednolitej konsystencji.  Zagłębienia w formie do muffinek wysmarować masłem, posypać mąką i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości). (*) Babeczki posypać płatkami czekolady i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Po ostudzeniu dekorować wg uznania. Babeczki przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej

Di gotuje
Tarta z malinami 145

pomocą widelca rozmieszałem na gładką masę, rozpuszczając cukier. Następnie dodałem do masy jajecznej 200 gram gęstej śmietany 36% i całość dokładnie wymieszałem. Całą masę wylałem na lekko przestudzone ciasto, a następnie ułożyłem w niej równomiernie maliny. Temperaturę piekarnika zmniejszyłem do 150 stopni i umieściłem w nim tartę na 35 minut. Stugramową tabliczkę czekolady umieściłem na kilka minut w zamrażarce(...)czekolada zaczęła się rozpuszczać, a jednak nie rozpuściła się całkowicie wyjąłem tartę z piekarnika i pozostawiłem do lekkiego przestygnięcia. Tartę można podawać na ciepło, świetnym dodatkiem do niej jest bita śmietana, lub lody waniliowe. Doskonale smakuje również na zimno

Wyprawy kulinarne
Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną 376

Lekka, delikatna, lekko kwaśna, aromatyczna,,, i tak mogę pisać i pisać. Dla mnie jest po prostu pyszna. Dodatkowo oprószona bardzo aromatyczną i pachnącą przyprawą która nadaje

Ala piecze i gotuje
Dyniowy sernik na zimno 340

Dynia od pewnego czasu stała się na polskim stole królową jesiennych dań. Do niedawna przygotowywana była jedynie w postaci marynowanej w słodko-kwaśnej zalewie. Każdego roku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BEZOWA ROLADA KOKOSOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI! 207

BEZOWA ROLADA KOKOSOWA to jedno z ulubionych naszych ciast, jest delikatna i lekka, jak chmurka. Delikatna i puszysta bita śmietana i słodkie brzoskwinie. Ciasto idealne na Wielkanoc. Rolada kokosowa to ciasto, które znika ze stołu od razu!  PRZEPIS NA BEZOWĄ ROLADĘ KOKOSOWĄ SKŁADNIKI: - 3 jaja kurze rozmiar L - 80 g cukru pudru - 80 g wiórków kokosowych - 1 łyżka skrobi(...)masę. Dużą blaszkę wyłóż papierem, wyjmij masę. Roladę pieczemy 40 minut, pierwsze 15 minut 120 stopni C, resztę czasu 150 stopni C. Roladę wyjmij gorąco z piekarnika. Na blacie rozłóż ściereczkę, na niej połóż arkusz papieru do pieczenia.  Na ten arkusz połóż gorącą roladę stroną bez papieru.  Teraz rolada od spodu i od góry ma papier

SMYKWKUCHNI
Tort bezowy z pieczonym rabarbarem, śmietaną i pistacjami 177

suche powietrze, czyli warunki idealne do suszenia bezy). Producent na opakowaniu sugeruje rozgrzewanie piekarnika do 140-150⁰C i pieczenie 60 minut plus suszenie 40-50 minut w wyłączonym piekarniku – twierdzi też że „beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego.”   Otóż nie, nie powinna i wie to każdy cukiernik. Beza ma zostać śnieżnobiała i delikatna(...)tiul na spódnicy baletnicy, jak welon w dniu ślubu. Beż i wszelkie odcienie brązu odpadają, a dodatkowo – całkiem możliwe, że taka brązowa beza będzie gorzka – tak samo, jak za długo gotowany karmel. Umówmy się, że beza pieczona bez barwników czy kakao ma pozostać biała – nie sugerujcie się opisem producenta.   W opakowaniu dostajemy biały, dosyć miałki proszek, do którego

Karo in the Kitchen
Czekoladowe ciasto z całymi gruszkami, Frank Sinatra w Filharmonii 169

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao ze śmietanką. Na końcu wmieszaj rozpuszczoną czekoladę (podgrzej ją, jeśli ostygła), imbir, cynamon i gałkę muszkatołową. Nagrzej piekarnik do 160°C. Ciasto wlej do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i ostrożnie powkładaj gruszki. Piecz około 1,5 godziny. Przepis dodaję do akcji:    Pięknie było... na dzisiejszym koncercie(...)butter and eggs thoroughly. I’m not going to write anymore. Just bake the cake and you’ll see I’m right:). The recipe from Gosia (changed a bit). Thanks. Ingredients for baking tin 31 cm x 12 cm x 7 cm: 3-4 VERY HARD pears a few ts dried, finely chopped cranberries 1 and 1/3 bar dark chocolate

Qlinarnie i Qlinarnie
Upside Down Orange Cake 125

pieczenia) bita śmietana (ja miałam Śnieżkę) Mąkę połączyłam z proszkiem do pieczenia i odstawiłam. Pomarańczę obrałam i podzieliłam na ósemki. Przygotowałam 2 równe foremki- obie wyłożyłam folią do pieczenia, na spód 1. nasypałam 2 łyżeczki cukru, a następnie ułożyłam pomarańczę i winogrona. Masło, cukier, mąkę, sok pomarańczowy i jajka zmiksowałam na jednolite, acz rzadkie ciasto. Podzieliłam(...)przygotowane owoce (tak aby ciasto przykryło owoce), drugą do pustej foremki. Obie formy wstawiłam do piekarnika 170st. na 30 min. (lub do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu formy wyjęłam, z piekarnika, odczekałam 5-10 min. i delikatnie wyjęłam ciasto, pozostawiając do wystudzenia.  Następnie wszystko zebrałam w mini torcik- pierwszy spód bez owoców, który posmarowałam dżemem, bitą śmietaną

bastalena
Kostka alpejska 206

podobne do ciasta 3 Bit . Nie jest to do końca prawdą, choć górna warstwa śmietany i starta czekolada jest identyczna ;) Kostka alpejska jest ciachem słodkim i bardzo eleganckim. Ładnie się prezentuje i zachęca do spróbowania. Gorąco polecam Wam ten przepis, który krąży w sieci od bardzo dawna. Ja wprowadziłam do niego jednak kilka zmian, m.in. zmniejszyłam ilość bez(...)może opaść!). Mąkę i kakao przesiać, wsypać do piany, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką tylko do połączenia składników.   Blaszkę o wymiarach 25x35 cm  wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do formy. Piec w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku przez około 20-25 minut do zarumienienia (warto zrobić test patyczkiem- jeśli wbity do ciasta będzie suchy, oznacza

Nastoletnie Wypiekanie
Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami 165

Biszkoptowa rolada z bitą śmietaną, aromatycznymi truskawkami i pokruszonymi bezami to prosty, delikatny a zarazem wyrazisty, wyjątkowy w smaku deser. Dodatkowo na biszkopcie możemy "namalować" urocze

Słodka Strona
Ciasto „Ptasie Mleczko” 921

Bardzo przyjemne w smaku ciasto. Lekkie. Słodkie. Proste do przygotowania. Z doskonałą polewą, którą wykorzystam też do innych wypieków. Jedynie biszkopt przygotowany z dodatkiem budyniu w

Smaki Na Talerzu
Hui two-layer crepes - chińskie naleśniki dwuwarstwowe 168

druga przyrządzona na słodko. Można je zwijać, składać lub jeść w formie placków. Z czym je podawać? To również rzecz gustu.   Może to być np. cukier puder, dżem, bita śmietana - czy ulubiony sos. Zapewniam Was, że solo również znikną.     (2 porcje) Pierwsza warstwa: 3/4 szklanki mąki 1 szklanka wody (w temperaturze pokojowej) 1 łyżka oleju 1 szczypta(...)jajko, wodę oraz cukier.  Całość wymieszać i odstawić na 5 minut. Całość: Rozgrzaną patelnię posmarować olejem (jeśli jest taka potrzeba). Na całym dnie patelni rozprowadzić cienką warstwę pierwszego ciasta i smażyć około 1 minuty. Na to wlać warstwę drugiego ciasta i smażyć jeszcze 1-2 minuty. Placek delikatnie przełożyć i smażyć kolejne kilkanaście sekund (do ścięcia się). Czynności powtarzać

Di gotuje