Dziś zapraszam Was na bardzo znane i lubiane ciasto 3 Bit. W moim domu gości bardzo często i zawsze znika z talerzy jako pierwsze. Ciasto
Passion of CookingRolada śmietanowa...Puszysty i lekki biszkopt.Pyszna i kremowa bita śmietana.Oprószone cukrem pudrem.Niebo w gębie.Zapraszam!Składniki:4 jaja;100 g mąki pszennej;100 g białego cukru;1 łyżeczka proszku do pieczenia;Szczypta soli;350 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36 %;2 łyżki żelatyny;1/4 szklanki gorącej wody;Opakowanie cukru wanilinowego (16 g);Cukier puder do oprószenia(...)mąkę. Całość zmiksować na jednolitą masę.Piekarnik nagrzać do 180 stopni (grzałka góra i dół, 3 półka).Na blasze od piekarnika wyłożyć papier do pieczenia i wylać na niego ciasto. Masę należy rónomiernie rozprowadzić. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut.Po upieczeniu, cisto należy szybko wyłożyć papierem do góry, na lnianą ściereczkę oprószoną cukrem wanilinowym. Zdjąć papier
Gospodyni Miejskaprzepyszne! Składniki: 1 kostka margaryny, 1 szklanka gęstej śmietany, 3 szklanki mąki, 50 dag dżemu, marmolady (lub tradycyjnie bita śmietana), cukier puder do posypki, tłuszcz do formy. Wykonanie: Mąkę posiekać dokładnie z margaryną i dolewając powoli śmietanę wyrobić ciasto. Rozwałkować cienkie placki, pokroić na małe kwadraciki, smarować dżemem i zawinąć w rurki. Ułożyć ( spojeniem do dołu) na blaszce
Tradycyjna Kuchniaczasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać cały czas mieszając
RAROSSAWsłuchuję się w bicie własnego serca.Będąc całkiem niedawno u swego przyjaciela na kilkudniowych wczasach w malutkiej miejscowości w Zachodniopomorskim, miałam okazję spróbować pysznej kokosanki jego mamy. Kruche ciasto, konfitura różana i obfita ilość wiórków kokosowych - dla mnie rewelacja. Postanowiłam więc dziś odtworzyć ten przepis, kierując się smakiem i węchem, jednocześnie nieco go zmieniając.Jezierzany, bo to tam mnie
W kuchni Karmel-itkiCiasto: 110g masła 110g cukru 2 jajka 110g mąki 2 łyżki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: Śmietana kremówka 30 lub 36% 1 opakowanie śmietan-fix'u 1-2 cukry wanilinowe Truskawki:) Przygotowanie: Masło ubić z cukrem do momentu aż powstanie biała masa. Dodać ubite jajka i jeszcze chwilę miksować. Dodać ekstrakt waniliowy, mąkę
The Sweet Damselherbatnikach. Wtedy wpadłam na genialny pomysł, żeby przekształcić słynnego 3 bita i tak oto powstało to mega pyszne ciasto :)) Wypróbujcie je koniecznie! Mówię Wam – niebo w gębie! Zakochałam się w tym cieście od pierwszej łyżeczki :)) Smakuje obłędnie, a do tego jest ciastem bez pieczenia, więc mogą się na niego skusić nawet osoby, które nie mają piekarnika. Połączenie
Kulinarne Przebojejajka - 1/2 szklanki cukru - 300 ml gorącej wody - 2 łyżki żelatyny - 200 ml mleka - bita śmietana waniliowa Dodatkowo: - 1 słoiczek dżemu truskawkowego - 3 tabliczki czekolady do tarcia W pierwszej kolejności rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie, mieszamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie robimy spód ciasta. Masło rozpuszczamy wraz z czekoladą. Potem dorzucamy stopniowo pokruszone płatki kukurydziane i mieszamy. Płatków
Kuchenne Wariacjepostanowiłam użyć ich do ciasta, które jest orzeźwiające w sam raz na ciepłe dni. Kruchy spód, ogromna ilość malin, galaretka, bita śmietana oraz chrupiąca beza. Idealne połączenie. Składniki na ciasto kruche: 150g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 żółtka Składniki na bezę: 3 białka 140g cukru szczypta soli
Słodki ZakątekBIT OSTATNIO DOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD MOJEJ DOBREJ KOLEŻANKI,CIASTO ZROBIŁAM WCZORAJ I OKAZAŁO SIĘ PYSZNE ,PROSTE BEZ PIECZENIA I JESZCZE TRZYMA SIĘ JE W LODÓWCE WIĘC NA TAKĄ POGODĘ IDEALNE,DZIĘKI DODANIU DŻEMU PORZECZKOWEGO NIE JEST ZA SŁODKIE TYLKO W SAM RAZ,NA PEWNO POSMAKUJE I WAM SKŁADNIKI: 4-5 PACZEK HERBATNIKÓW MASA KRÓWKOWA W PUSZCE PACZKA
Swojskie jedzonkolekarskiego 2 łyżki cukier brązowy 3 łyżki galaretka pomarańczowa 1 szt żelatyna 3 łyżeczki Bita śmietana kremówka 700 ml żelatyna 4 łyżeczki cukier puder 4 łyżki woda 50 ml Przygotowanie:Biszkopt: białka ubić na sztywno dodać cukier , żółtka i dalej ubijać tak długo , aż ciasto będzie sztywne . Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko , dodawać porcjami do masy jajecznej(...)jabłkową zmiksować blenderem . Na tacy rozłożyć folię spożywczą i wylać cienką warstwę masy . Odłożyć do stężenia . Z masy wykroić foremkami dowolne ozdoby na tort . Ja zrobiłam kwiatki i listki . Bita śmietana : zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i rozpuszczoną w 50 ml letnią żelatynę . Chwilkę zmiksować do połączenia się składników . Warstwy tortu : biszkopt , 1/3 bitej śmietany , zimna
Ala piecze i gotujeOstatnio odwiedzili nas znajomi, z tej o to okazji postanowiliśmy upiec szybkie ciasto. Jego przygotowanie jest naprawdę bardzo proste. Świetnie smakuje z gałką lodów waniliowych. Wiem, że można je było wzbogacić o wiśnie, bita śmietanę itp. ale na to też przyjdzie okazja innym razem.Składniki : 300 g maki, 100g cukru, 3 jajka, Pół szklanki oleju, łyżeczka
cookplprzepis na 3-Bit wygląda następująco: Masa kajmakowa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonegoMleko gotować 3 godziny zanurzone w wodzie, wystudzić. Jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie desery można zrobić masę z 2 puszek mleka.Masa śmietankowa:2 opakowania Śnieżki1 niepełna szklanka mleka 3,2%3 opakowania serka BieluchUbić Śnieżkę w podanej ilości mleka, połączyć z serkami. Zamiast ciasta krakersy(słone) i herbatniki.Polewa(...)czekoladowa.Schłodzić.*********************************************************************************To była wersja podstawowa, a tym razem proponuję 3-Bit - tort, przekładany następująco:1. Cisto biszkoptowe. ( Upieczony w tortownicy biszkopt z 8 jajek, podzieliłam na 2 blaty) 2 .Masa krówkowa (tym razem gotowa z puszki, na jedną warstwę 1 puszka)3. Połamane herbatniki4. Masa śmietankowa+ rodzynki5. Ciasto biszkoptowe6 .Masa mrówkowa7. Połamane krakersy8. Masa śmietankowa9. Rodzynki i starta gorzka
Praktyczna plTorcik budyniowy z bitą śmietaną Jak już wszem i wobec wiadomo , nie jestem specem od słodkich wypieków..chociaż w ostatnim czasie, muszę przyznać sama , przed sobą
Ogrodnik w podróżytylko popracować nad cierpliwością przy wypiekaniu :) Składniki: ciasto: (składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej) 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1/3 szklanki oleju lub 1/4 kostki roztopionego masła (wystudzonego) 2 łyżki cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bita śmietana: 200 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: gofry(...)otwierać, gdyż gofry będą gumowe i nie urosną. Czas pieczenia dostosować do posiadanego sprzętu. Zbyt krótkie pieczenie- gofry będą blade i gumowe, zaś zbyt długie- będą twarde. Wlewając ciasto do formy starać się robić to szybko, aby góra i dół gofra był tyle samo czasu pieczone. Po upieczeniu gofry studzić na kratce, nie układać ich jeden na drugim
Kuchcik gotuje