Muffiny szczerze mówiąc nigdy nie wzbudzały moich zachwytów . ... ot zwykłe suche ciastko ... Czasami trafiałam na jakiś wyjątek , który troszkę zmieniał to myślenie. A dziś postanowiłam
Malinowa Kawiarenkabardzo szybkie w przygotowaniu. Obawiałam się, że ciasto może być zbyt mdłe i dlatego dodałam likier amaretto do masy mlecznej. Całość wyszła bardzo smaczna. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom ciasta 3 bit, snikersa i bloku czekoladowego. Ciasto Maxi King Blacha:25x35 cm |Czas przygotowania:~45 min |Ciasto bez pieczenia, inspiracja: blog Moje pasjeMasa mleczna
coolinarnastrefa.blogspot.combyć przygotowany z różnych owoców - np. z owoców, które mamy aktualnie dostępne lub te, które uwielbiamy. Połączenie takich smaków - biszkopt, mus owocowy i bita śmietana - uważam za cudowny :) Typowy smak ciepłego lata.Wszystkim życzę smacznego! :)SKŁADNIKI:CIASTO:1/3 szklanki mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej3 jajka 1/2 szklanki cukru1/2 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka octuszczypta soliMUS:850 g wiśni3 łyżki
Serce zamknięte w formie pysznościCiasto czekoladowe z delikatnym musem śliwkowym z dodatkiem uprażonych i zmielonych migdałów, nutką cynamonu oraz polewą czekoladową z żelatyną. Wyśmienite i niebanalne połączenie smaków… Należy
Oryginalny smakOmleciki idealnie się sprawdzają na różne spotkania. Są szybkie w przygotowaniu, a do tego leciutkie i smaczne. Można je zrobić z samą bita śmietaną lub z dodatkiem ajerkoniaku lub innego gęstego likieru. Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 Niepełna szklanka mąki Plaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500ml śmietany kremówki 50ml ajerkoniaku 1 cukier waniliowy Dodatkowo: 50g czekolady Białka
Smakowy RajPianka truskawkowo-bananowa to deser idealny na upalne dni, które ostatnio nas nawiedziły. Składa się on z lekkiej pianki na bazie bitej śmietany i owoców, biszkoptów
Smakołyki Berenikipieczenia to moja kolejna propozycja na łatwe i pyszne ciasto bez użycia piekarnika. Ciasto jest na spodzie z herbatników i ma dwie warstwy o smaku toffi - mocniejsza i słabszą, a na wierzchu bita śmietana i czekolada. Całość rewelacyjnie się komponuje i genialnie smakuje Ciasto toffi bez pieczenia idealnie sprawdzi się w ciepłe dni, ale też wtedy
WSZYSTKO SMACZNEUwielbiam wszystko co kryje się pod nazwą bannoffee. Karmel, bita śmietana, banany… Połączenie niemalże doskonałe. Tym razem z dodatkiem pianek marshmallow… a wszystko w otoczeniu nietypowego ciasta biszkoptowego, lekko korzennego, z nutką cynamonu. Wyszło pysznie, delikatnie, odpowiednio słodko. I choć za piankami marshmallow nie przepadam, tak w tym wypadku jestem jak najbardziej na tak. Ciasto ładnie się kroi
Made By Mom And SonDelikatna beza Pavlova jest smaczna i wbrew pozorom prosta w przygotowaniu. Po odpowiednim wysuszeniu w piekarniku ma kruchą i lekko chrupiącą warstwę zewnętrzną. W środku natomiast
Przepisy KulinarneCiasto to jest rożnie nazywane:) Jedni nazywają 3 Bit inni Herbatnikowiec. Składniki: 1 opakowanie herbatników ok 50 szt potrzebujemy 1 opakowanie krakersów ok 24 szt 1 masa krówkowa kajmakowa ta większa 400-500ml 1 dżem porzeczkowy ( jeśli nie mamy swojego to najlepszy z Lidla) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 500 ml mleka 3,2% 1 kostka masła śmietankowego
Moje Słodkie Piekiełkozimno- bez pieczenia Ciasto Kinder cuntry Cytrynka z jabłkiem Ciasto grysikowe z truskawkami Ciasto adwokat- bez pieczenia Sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik z musem truskawkowym 3 bit Ciasto bananowe Jabłecznik z bitą śmietaną
Aga w kuchnipomarańczy starta skórka z 1 pomarańczy (ja nie dodałam) 2 łyżki masła 1 łyżka likieru pomarańczowego Do podania: serek mascarpone bita śmietana serek waniliowy syrop klonowy Składniki na ciasto (bez wody) wymieszałam i odstawiłam na 15-30 minut. Po tym czasie ciasto zgęstniało i dodałam wodę. Gdy wyjdzie za gęste to będzie je się ciężko rozprowadzać
potrawyregionalneWczoraj były urodziny P. w związku z tym wydarzeniem upiekłam tort. Tort niebiesko biały, bo ulubiona drużyna ma takie barwy. Biszkopt upiekłam z przepisu na tort
dom-agi.plWilgotne orzechowe ciasto przełożone puszystą, rozpływającą się w ustach pianką z ajerkoniaku. Całość polana gęstą czekoladą i ozdobiona karmelem. Eleganckie i pyszne…Składniki:Ciasto:8
Oryginalny smakchoć w przypadku mojego sprzętu- nie było to łatwe ;) Składniki: Na ok 20 sztuk (choć to ile ich będzie zależy tylko od nas) Ciasto ptysiowe: 200g mąki 250ml wody szczypta soli 100g masła 5 jajek Bita śmietana: 1/2l śmietany słodkiej 30% (u mnie łaciata) 5 łyżek cukru pudru 1 serek mascarpone (250g) Dodatkowo: cukier puder do posypania po wierzchu Sposób
Kuchnia w czekoladzie