ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:23/97)

Jagodowa chmurka 177

porcję, chociaż ciasto twardnieje czekając na pieczenie). Beza: -7 białek -230g cukru -płatki migdałowe Białka ubijamy z dodatkiem soli na puszystą masę. Następnie dodajemy cukier porcjami i miksujemy 5 minut. Ubite białka wykładamy na przygotowane wcześniej ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni C.  Bita śmietana: - 1 l śmietany(...)śmietan fix  -2 łyżki cukru pudru -1 cukier wanilinowy Aby ubić bitą śmietanę bez problemów, szczególnie w gorące dni, najlepiej ubijać po 500 ml. Należy również ok pół godziny wcześniej włożyć bitą śmietanę do zamrażalnika. Bitą śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Gdy śmietana będzie ubita dodajemy cukier, fix, i ubijamy jeszcze chwilkę. Połowę bitej śmietany wykładamy

Receptura smaku
babeczki z bitą śmietaną i truskawkami 133

miękkiego masła 190 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka odrobinę aromatu rumowego, waniliowego lub migdałowego Bita śmietana śmietanka 30% mocno schłodzona 1 śmietan-fix 1 cukry wanilinowe Świeże truskawki pokrojone na 4 części. PRZYGOTOWANIE ciasto: Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy kilka kropel aromatu i dokładnie

The Sweet Damsel
Tarta kakaowa z lemon curd 206

cytryny 80 ml jajka 2 szt żółtko 1 szt cukier 0,5 szkl kremówka 1 łyżka szczypta soli Bita śmietana zimna kremówka 150 ml śmietan fix 1 łyżeczka płaska Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiać mąkę odjąć 1 łyżkę i dodać 1 łyżkę kakao . Dodać cukier puder , żółtka , śmietanę , zimną margarynę i wszystko razem zagnieć . Ciastem wyłożyć na grubość(...)wysmarowaną margaryną i posypaną mąką formę do tarty o średnicy 25 cm . Ciasto nakłuć widelcem . Formę z ciastem owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki . Po wyjęciu z lodówki wstawić do nagrzanego do 200 st . piekarnika . Piec około 20 min do zrumienienia . Po upieczeniu odłożyć do wystudzenia .Lemon curd : Z cytryn wycisnąć sok 80 ml i przelać przez

Ala piecze i gotuje
Gofry z bitą śmietaną i owocami 269

Dziś zapraszam Was na gofry z bita śmietaną i owocami. Do zrobienia tych gofrów zainspirowała mnie sąsiadka;-),   więc zaprosiłam sąsiadów i powstały pyszne, puszyste i chrupiące gofry. ;-) Przepis znalazłam na blogu „Moje Wypieki” . Jestem nim zachwycona. Pierwszy raz widziałam tak puszyste ciasto na gofry. Mogłabym je jeść codziennie. W moim wykonaniu gofry były z bitą śmietaną i owocami ( truskawki

Passion of Cooking
Wuzetka 156

życiu wuzetka. Matko ile to ja czasu jej nie jadłam. Jest pyszna. Z prawdziwą bitą śmietaną i odpowiednio nasączonym ciastem. Już wiem, czemu ja sklepowych nie lubię. Po pierwsze są za słodkie, po drugie za wilgotne i ta sztuczna bita śmietana.  Domowa jest o niebo lepsza. Aaaa i ta polewa z gorzkiej czekolady - palce lizać. Polecam! 'wuzetka' Składniki: * ciasto

CookYourself
Pierogi na słodko z jabłkiem i cynamonem 308

cynamon cukier – jeśli jabłka nie są wystarczająco słodkie DODATKOWO: do gotowania pierogów: sól i łyżka oleju do podania: śmietana kwaśna z cukrem albo bita śmietana opcjonalnie wiórki kokosowe do posypania Pierogi z jabłkiem i cynamonem Wykonanie: CIASTO: mąkę przesiałam do miski, dodałam szczyptę soli i wodę, wymieszałam łyżką, a następnie na stolnicy wyrobiłam dłońmi gładkie ciasto. Przykryłam je odwróconą

Kuchenne zapiski Edyty
Rurki-świeczki z kremem budyniowym i karmelem 202

dostojnie wyglądających rurek –świeczek. Świetnie nadają się na wiele okazji: Świeta, Nowy Rok, Karnawał, czy zbliżające się Walentynki. Do zrobiena rurek użyłam kruchego ciasta, a nadzieniem jest budyń (crema pasticcera). Oczywiscie nadzienie może być inne: bita śmietana z serkiem marcarpone, ganache,  krem chantilly (crema pasticcera z bitą śmietaną), czy Wasz ulubiony krem do tortów. Szyku całosci dodają sympatyczne karmelowe

Mia Cucina Sofieta
gruszka "klapsa" w marchewkowym cieście z bitą śmietaną... 131

jajka 4 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka pszenna 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, cynamon 2 łyżeczki, marchew 3 szklanki, gruszki 4 większe, bita śmietana - w opisie, kakao do posypania - ile potrzeba 7 średnich marchwi obrać i rozdrobnić je w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce(...)wsypać 3 kubki marchwi rozdrobnionej i mikserem z 1 minutę wymieszać składniki tortownica 24cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, do blaszki przełożyć ciasto i poukładać skórką na dół gruszki "klapsy" bez gniazd nasiennych ciasto piec w 200C około 45 minut i wyjąć z blaszki zimne BITA ŚMIETANA: 300ml zimnej 30% śmietany ubić z 2 łyżkami cukru pudru

W Mojej Kuchni Lubię
KREMÓWKA - NAJLEPSZA! 214

Kremówka, w niektórych regionach zwana także napoleonką, to dwa płaty ciasta francuskiego przełożone masą budyniową - samą lub z dodatkiem warstwy bitej śmietany. Spotkałam się też z

Kuchnia MagdaLeny
Szarlotka w wersji mini 140

małymi foremkami, z przepisu wychodzi również jeden placek, jak u  Pieczarki Mysi . A jak wiadomo, do szarlotki pasują i lody i bita śmietana. Zima musi być na słodko :)  Składniki (na ok. 12 babeczek) kruche ciasto 300 g mąki pszennej 4 żółtka 1 łyżka cukru 150 g masła masa jabłkowa 4 duże jabłka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru

pink envelope
Ciasto 3 Bit 377

bit – zapewne znane i lubiane przez niejednego z Was. Mi znana jest wersja bez pieczenia jak i na ciemnym, pieczonym biszkopcie, z herbatnikami lub krakersami. Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest(...)cukrem jajek. Ubijamy krótko, na niskich obrotach miksera, do połączenia się składników. Formę prostokątna o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut lub to tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 240 g cukru kryształu 1 łyżka cukru waniliowego

Made By Mom And Son
Rabarbar i truskawki. Biszkopt. Rolada 176

aromatycznym cukrze, dodając truskawki pod sam koniec gotowania. Dzięki temu lekko zmiękły, zanurzone w gorącym syropie, zachowały jednak swój świeży smak. Do tego bita śmietana, której nikt nie potrafi się oprzeć. Pachnący krem zawinęłam w mięciutkie ciasto biszkoptowe, na którym lekko podpieczone migdały chrupały zachęcająco. Całość wyszła boska; C. wziął trzy dokładki i tym sposobem całe ciasto zniknęło

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik z figą 266

Efektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 500

Świątecznie i sylwestrowo przejedzona słodkościami, mogę Was zapewnić, że przez kolejny tydzień nie dodam żadnego przepisu na jakiekolwiek ciasto, ciastka, babki... słodkościom mówię dość...tak więc delektujcie się przepisem, bo na następny będziecie musieli trochę poczekać;) Budyń - 0,5 l mleka (odlać pół szklanki, w której rozmieszać 1,5 paczki budyniu waniliowego wraz z 0,5 szkl. cukru) 1 kostka(...)cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczona zimna żelatynę. Na blasze układamy warstwy:  herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej przygotowanej z 3 kostek gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietany, bądź przed podaniem posypać tartą czekoladą

Kuchenne aromaty
JABŁECZNIK NA ZIMNO 210

Inna wersja klasycznej szarlotki, dla łasuchów lubiących wyraźne smaki. Kruche ciasto zastąpione delikatnym biszkoptem, jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej, i do tego bita śmietana a całości przyprószona cynamonem. Rewelacyjnie komponuje się tu kwaśna masa jabłkowa z delikatną bitą śmietaną. Robiłam ten jabłecznik po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Biszkopt z białek: 3 białka 3 łyżki mąki pszennej(...)opakowaniu, wszystkie składniki dokładnie wymieszać i schłodzić około 30 w lodówce. Tężejąca masę jabłkową wylać na biszkopt i ponownie wstawić do lodówki aby się schłodziła. W czasie gdy ciasto się chłodzi ubić śmietanę z cukrem na sztywno, ubitą śmietaną posmarować jabłeczniki posypać cynamonem. rrarossa@gmail.com

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania