ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:36/97)

Muffinki Tiramisu 146

Babeczki idealne do kawy. Nie za słodkie, mięciutkie. Słodyczy nadaje bita śmietana. Te muffiny piekłam wiele razy, tym razem improwizowałam i zamiast bitej śmietany na wierzch wyłożyłam zmiksowany z cukrem pudrem serek mascarpone. Wyszło pysznie! Przepis pochodzi z Moje Wypieki. Składniki na 12 babeczek: 110 g masła 110 g jasnego brązowego cukru 110 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)mieszamy mikserem na wolnych obrotach lub łyżką. Formę na muffinki wykładamy 12 papilotkami. Ciasto rozdzielamy pomiędzy papilotki, wyrównujemy i pieczemy 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Muffinki studzimy na kratce i zabieramy się do ubijania bitej śmietany. Bita śmietana: 300 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru lub drobnego cukru

Blondynka Gotuje
Ciasto z gotowanego ryżu (z bitą śmietaną i bananem) 148

pokochają ryż. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g ryżu (użyłam Basmati )  1 jajko 2 łyżki śmietany  3 łyżki masła   2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 20g czekolady (użyłam gorzkiej) 3 duże łyżki miodu (użyłam słonecznikowego ) 2 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki płatków owsianych (opcjonalnie) Bita śmietana: 200 ml śmietany 30-36% 1 łyżka(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40-50 minut w 180 stopniach. Kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno, lekko schłodzić a następnie przełożyć na ostudzone ciasto. Banana pokroić w plasterki i ułożyć na bitej śmietanie. Całość posypać wiórkami czekoladowymi i kokosowymi. Dodatkowo ciasto można ozdobić wedle uznania

Di gotuje
Kostka Cappuccino. 550

więcej nic dodawać, to ciasto jest po prostu przepyszne! Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jaj 130 g czekolady 75 g masła 200 ml mleka 220 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem Cappuccino: 400 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru 4 łyżki kawy cappuccino 2 łyżeczki żelatyny Bita śmietana: 100 ml śmietany

Kuchnia Łukasza
Dla nieoczekiwanych gości "Mini szarlotki" 121

jabłka przyprawy do szarlotki forma do muffin cukier trzcinowy Przygotowanie: 1. Wykrój z ciasta francuskiego kwadraty. Włóż do muffinowej formy, dodaj jabłka doprawione przyprawami. 2 Piecz w temperaturze 200 20 minut. Urocze:) Do tego lody jakie znajdziecie w lodówce lub bita śmietana posypana cynamonem

AZgotuj!
Tort Monster High 118

piecz ok. 30-40 minut (aż do suchego patyczka). Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. Zostaw ciasto w lekko otwartym piekarniku aż do wystudzenia. Krój na blaty dopiero po przestudzeniu. Co do kremów: Pierwszy to prażynka Callebout  wymieszana z czekoladą mleczną, druga to bita śmietana. Pod masę cukrową położyłam klasyczny maślany krem. Przed podaniem tort zawsze najlepiej schłodzić. Pamiętajcie tylko

Wielki apetyt
Cudowne naleśniki :) 115

brzoskwiniami, najlepszy w Biedronce 385 g 2 duże łyżki jogurtu greckiego 2 kiwi 2 banany 1 bita śmietana, może być spray 1 opakowanie borówek lub jagód Banany i kiwi kroimy w kostkę i mieszamy razem z serkiem i jogurtem. Mamy nadzienie do naleśników :) Ciasto na naleśniki mąka 1 jajko 1/2 litra mleka woda olej Do wysokiej miski wbijamy jajko

vegetanie
Kokosowe gofry z truskawkami 166

pomocy mikseragotowe ciasto odstawic na kilka minut.W tym czasie odszypulkowac truskawki i pokroic w drobna kostke.Wymieszac z ciastem tuz przed smazeniemRozgrzac gofrownice,posmarowc olejem i smazyc gofry do zrumienieniaupieczone odkladac na kratke podawac z cukrem pudrem,kawalkami truskawek i wiorkami kokosowymi.Pyszne z bita smietana ( umnie kokosowa smietanka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Eklerki 133

Podłużne ciastka z parzonego ciasta, czyli eklerki - z kremem waniliowym i polewą czekoladową. Składniki na około 25 sztuk: szklanka wody 100 g masła szklanka mąki 4 jajka dodatkowo: krem budyniowy lub bita śmietana na ganache: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki Do garnka wlać wodę i dodać masło. Podgrzać całość, aż się roztopi.  Wsypać mąkę i energicznie

wyzwania kuchenne
Ciasto „Kuszące orzeźwienie ” 258

bita śmietana: śmietanka 30%  330 ml, śnieżka w proszku 2 opakowania, dodatkowo: starta czekolada mleczna do ozdoby,   Sposób przygotowania: Biszkopt: Gotową mieszankę POLSKIE MŁYNY, wsypujemy do garnka, dodajemy jajka i wodę. Całość miksujemy przez 4-7 min, aż powstanie gładka konsystencja. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto pieczemy bez termoobiegu(...)żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Mus odstawiamy w zimne miejsce do zgęstnienia. Następnie równomiernie go rozprowadzamy na zastygniętej warstwie jogurtowej. Bita śmietana: Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy do połączenia składników.  Wierzch ciasta dekorujemy bitą śmietaną za pomocą szprycy i posypujemy startą czekoladą.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Herbatniki, kajmak, herbatniki, krem budyniowy, herbatniki, bita śmietana, czekolada! 1479

Za oknem w końcu zrobiło się zimowo. Śnieg prószy już od wczoraj i nareszcie zrobiło się biało, ale ja jakoś nie potrafię się tym cieszyć. Tak

Ratunku obiad
Rajska Fantazja 399

Świeże owoce zastępujemy tymi z puszki i ot tyle, gotowe. Oczywiście nie wszystkie owoce znaleźć możemy w puszce, ale rodzaje tych które możemy dostać są wystarczające do zrobienia pysznego ciasta. Takiego jak chociażby to, na które poniżej macie przepis. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama(...)żółtka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dkg masła bez soli Bita śmietana: 1 galaretka cytrynowa (75 gr) 200 ml wody 500 ml smietany kremówki (36%) 20 dkg podłużnych biszkoptów Dodatkowo: czekolada do posypania ciasta. Jak przygotować Rajską Fantazję . Biszkopt : do miski włożyć białka jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywno

mecooks
Bezmleczna, wegańska bita śmietana 155

Bezmleczna, bezlaktozowa, wegańska bita śmietana. Przepyszna, lekka i puszysta. Wygląd i konsystencje ma jak klasyczna, zwierzęca bita śmietanka. Idealnie nadaje się do ciast, deserów czy po

Kuchnia bezglutenowa
sernik Śpiącej Królewny (gotowany, na biszkopcie) 276

małej księżniczki. I tak oto powstał sernik inspirowany różową sukienką Śpiącej Królewny. Mój niezawodny sernik gotowany osadziłam na biszkopcie (oczywiście różowym) i zalałam galaretką, w której zatopiłam delicje. Takie ciasto przyciąga oko a na dziecięcym przyjęciu nie postoi długo na stole. Zachwyt małych księżniczek murowany! *foremka 23*28 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru(...)ciastek typu delicje z malinowym nadzieniem  bita śmietana do dekoracji Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier następnie dodawać po żółtku. Dodać odrobinę barwnika, żeby kolor nie był zbyt mocny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort Szwarcwaldzki (Czarny Las) 118

jajek 1 szkl. cukru ½ szkl. gorzkiego kakao 1 szkl. mąki pszennej Przełożenie: Konfitura wiśniowa Wiśnie świeże bądź z kompotu Do nasączenia: ok. szklanki soku z wiśni (opcjonalnie alkohol) Bita śmietana: 1 l śmietany 30% lub 36% ½ szkl. cukru 2,5 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Biszkopt: Dno tortownicy z odpinaną obręczą o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boków niczym(...)opadnie, tym większy i bardziej puszysty będzie nasz biszkopt. Ciasto wylewamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 35-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu od razu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i energicznie rzucamy do na blat. Następnie czekamy aż biszkopt całkowicie wystygnie. Bita śmietana: ¼ szkl. wody gotujemy, następnie wrzątek odstawimy z ognia, wsypujemy żelatynę

psgotujemy
Tort czekoladowy z bitą śmietaną, dżemem wiśniowym i malinami 171

średnicy 22 cm wyścieliłam papierem i przelałam ciasto. Biszkopt piekłam w temp. 160 st.C przez 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt po wyjęciu z pieca studzę. Gdy już był wystudzony, delikatnie pokroiłam na 3 plastry. Nadzienie: - słoiczek dżemu wiśniowego - wódka - nalewka z czarnego bzu - mrożone maliny (wcześniej rozmrozić) - tarta gorzka czekolada Bita śmietana: - 500 ml śmietany 30% - 4 łyżki(...)włożyć na pół godziny do zamrażalnika (śmietanka musi być bardzo dobrze schłodzona). Śmietanę ubijałam na najwyższych obrotach miksera, po chwili dodałam cukier, a pod koniec ubijania śmietankę fix. Spód ciasta nasączyłam wódką i nalewką z czarnego bzu, dodać ilość wg upodobań ;) Następnie posmarowałam dżemem wiśniowym i częścią bitej śmietany. Wyłożyłam środkowy krążek i czynność powtórzyłam. Ja w tym miejscu dodałam

Receptura smaku

Proponowane wyszukiwania