ciastko - 1500 przepisów (strona:57/100)

Z miłości do.. próżni bez granic ! 207

przed wilgocią i niekorzystnym procesem utleniania produktów spożywczych i rzeczy wartościowych (biżuteria, taśmy, klisze) zapobieganie roznoszeniu się zapachów w lodówce Przeznaczenie pojemników próżniowych: utrzymywanie chrupkości i smaku pieczywa oraz ciastek utrzymywanie świeżości warzyw i owoców zachowywanie aromatu kawy i herbaty marynowanie mięs i ryb wydłużanie przydatności mleka i koktajli zapobieganie zsychaniu się makaronu i pierogów przechowywanie półproduktów i niespożytych dań

Z Kuchni Do Kuchni
Rafaello- szybkie 286

kryształ. Zółtka roztrzepać z maką i mlekiem. Wlać  do gorącego mleka zagotować. Wymieszać zdjąć z ognia. Dodać startą białą czekoladę, margarynę- zmiksować. dodac wiórki - wymieszać. Gotowe.Na blaszce ukłądać ciastka, przekłądać masą. Po wierzchu, lekko posmarować masą i posypać wiórkami. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Sernik karmelowy z karmelizowanymi śliwkami 271

Sernik w jesiennej odsłonie, czyli - karmelowy ze śliwkami.Koniecznie wypróbujcie to połączenie ! Zapewniam, że warto.Sernik + kawa + przyjaciółka = zestawienie idealne ;)Składniki( na tortownicę średnicy 25-26 cm )Spód:200 g ciastek Oreo ( lub zamiennie innych, np zwykłych herbatników, bądź krakersów + 2 łyżki kakao )100 g masła2 łyżki cukru pudru – tylko w przypadku użycia słonych krakersówMasa serowa:1 kg sera twarogowego

kolorowotorcikowo
Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 239

delikatny w smaku. Porzeczki nadają mu bardzo fajnego smaku:)) Spód:  250g kakaowych herbatników,  90g masła.  Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać do ciastek, krótko zmiksować. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 21cm. Masa serowa:  1kg białego półtłustego sera,  350g cukru,  3 jajka,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  150g białej czekolady

Z miłości do słodkości
Forma do pieczenia babeczek - test 227

Uwielbiam robić muffinki - to jedne z pierwszych ciastek, które robiłam samodzielnie i do tego zawsze wychodzą. Nie potrzebuję do ich zrobienia miksera, co czyni moją pracę jeszcze szybszą. Do zrobienia kształtnych muffinek obowiązkowo potrzebuję formy do pieczenia! Dziś przedstawiam Wam wrażenia z testu formy ze sklepu Przyjemne gotowanie. Otrzymana forma ma wymiary 26x35x3 cm i idealnie nadaje się do upieczenia

Pasja Smaku
Kruche piernikowe ciasteczka 193

Oto kolejna propozycja na świąteczne słodkości: piernikowe ciasteczka wykonane przy użyciu stempelków. Zamówiłam je kilka dni temu i nie mogłam się im oprzeć ! Postanowiłam je od

Kulinarne przygody Gatity
Oponki serowe 232

W tym roku karnawał wyjątkowo długi ! Oznacza to, że możemy się bezkarnie dłużej objadać :-), a o diecie pomyślimy później... Aby karnawałowej tradycji

Kulinarne przygody Gatity
Pączki serowe 262

W tym roku Karnawał nas rozpieszcza ! Do Tłustego czwartku jeszcze 10 dni, pora więc przetestować kolejny pączkowy przepis. Były już na blogu tradycyjne małe pączki drożdżowe

Kulinarne przygody Gatity
Pączki z pomarańczową konfiturą 227

można już zacząć smażyć pączki. Wyrośnięte pączki smażymy partiami po 3-4 sztuki. Nie może ich być za dużo w rondlu, bo spadnie temperatura tłuszczu i ciastka będą nasiąkać zbytnio tłuszczem, zamiast się smażyć. Usmażone wyjmujemy na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami kuchennymi. Nadziewamy konfiturą gdy są jeszcze letnie, polewamy lukrem

Kulinarne przygody Gatity
Babeczki biszkoptowe 184

alkoholem od owoców nasączyłam też babeczki, ale tylko po brzegach, bo nie chciałam by,                  delikatny biszkopt ciastek rozpadł się. Babeczki były super pyszne.  Dobre na każdą okazję :) już    sam wygląd mają kuszący

Proste Potrawy
CIASTECZKA MAŚLANE NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 257

wyczerpania ciasta, a troszkę go jest... Można przygotować z połowy porcji, wówczas dajemy 2 b.duże żółtka, gdy obawiamy się, że będzie ich za dużo...Ciastka pozostawiamy na blaszce do wystudzenia (są bardzo kruche zaraz po upieczeniu. Najlepiej przechowywać je w zamkniętym pojemniku. Mogą tam się znajdować nawet i kilkanaście dni. Smacznego

Smaczne Zdrowe
rogaliki krucho-drożdżowe dla smakosza 190

rozwałkować i wykroić trójkąty. Na koniec każdego trójkąta ułożyć trochę marmolady lub dżemu i zwinąć. Gotowe rogale należy ułożyć na brytfankę i piec w 180 stopniach 20 min. gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Rybki z ciasta drożdżowego 248

Ciastka w wersji wytrawnej. Składniki: pół szklanki ciepłej wody pół łyżeczki drożdży instant pół łyżeczki cukru 1 szklanka mąki łyżka oleju łyżeczka majeranku łyżeczka soli jajko (można pominąć) Zobacz cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Sodziaki do piwa 142

Sodziaki to takie smażone ciastka placki z dodatkiem odrobiny sody. Świetna przekąska do piwa, zwłaszcza w wersji na słono. A dla dzieci polecam podać je z dżemem. Składniki: 400 g mąki pół łyżeczki sody pół łyżeczki soli 2 jajka pół szklanki zsiadłego mleka  lub 4 łyżki jogurtu i pół szklanki mleka olej  Rozwiń

w kuchni i w ogrodzie
Moelleux au chocolat 1679

całość dokładnie mieszamy.Powstały czekoladowy mus przelewamy w równych porcjach do kokilek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 12 minut. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika!!!Po tym czasie ciastka bedą z wierzchu w pełni upieczone, lecz w środku wciąż cudownie płynne. Smacznego

W mojej holenderskiej kuchni

Proponowane wyszukiwania