Pyszne kruche ciasteczka korzenne. Chrupiące i rozpływające się w ustach, o mocnym aromacie i smaku korzennym. Składniki: 150 g masła 100 g cukru pudru 1 jajko
AleTorcikWspaniałe rogaliki, których wykonanie nie wymaga ani wielkiego wysiłku, ani wyjątkowych umiejętności. Z tym przepisem poradzi sobie każdy :-) A smak nadzienia z pewnością Was zaskoczy. Polecam
babka w formieFaworki zwane inaczej chrustem to przysmak, który smaży się przede wszystkim w czasie karnawału i w Tłusty Czwartek ( w tym roku wypada 8 lutego). Tradycyjne faworki
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na tradycyjne drożdżowe racuszki - mięciutkie i delikatne w środku, otoczone pyszną chrupiącą skórką. Bliżej im do pączków niż do placuszków, tym bardziej w karnawale
babka w formiePrzepis na ten piernik jest niezwykle prosty, a co ważniejsze to ciasto MUSI się udać :) Podczas pieczenia w Waszym domu zagości przepiękny zapach przypraw – cynamonu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W okresie Karnawału można sobie pozwolić na małe co nieco. Dziś polecam przepis na pyszne puszyste pączki przełożone kremowym nadzieniem. Pączki są lekkie i puszyste. Nie
Tradycyjna kuchnia KasiMając w domu jeszcze jeden słoiczek domowego dżemu z cukinii (tutaj przepis na dżemik- klik ), postanowiłam go w dobry sposób spożytkować. Skończył zamknięty w cieście muffinkowym
Nastoletnie Wypiekanieprzybliża do celu. Od urodzenia Miłoszka nie opuszcza mnie ochota na „małe co nieco”. Coraz częściej prosiłam Eugeniusza, żeby wracając z pracy kupił mi batonik albo ciastko… Nie pomagały też mama i babcia. które z uporem maniaczek obdarowywały mnie ciastem (babcia) i moimi ukochanymi bezami (mama). Oczywiscie po krótkiej przyjemności pojawiały się też (na szczescie równie krótkotrwałe
Niedzielny kucharzSKŁADNIKI: - 1 kg mąki pszennej - 4 jaja - 4 żółtka - 2 szklanki cukru pudru - 20 dag masła - 1/2 szkl. kwaśnej śmietany - 1 cukier waniliowy - 2 dag amoniaku
Dziś Ja gotujeKażdy ma jakiś swój ulubiony przepis na oponki z serem. Ja też często robiłam według różnych przepisów, ale moi testerzy
Pomysłowa kuchniaNajlepsze faworki jakie kiedykolwiek jadłam. Jest karnawał i nie wyobrażam go sobie bez smażenia faworków. Pyszne, delikatne, kruche, po prostu rozpływają się w ustach i gwarantuję
Zrób to smacznieRugelach to tradycyjne żydowskie rogale, pieczone z okazji święta Chanuki. Tradycyjnie, znajdziemy w nich nadzienie z orzechów, ale spotkamy również warianty z nadzieniem z marcepanu, czekolady
Mieszam w GarnkuBardzo prosty przepis na pyszne, chrupiące ciasteczka owsiane. Pięknie pachną i są bardzo aromatyczne. Przepis można dowolnie modyfikować, możemy do nich dodać nasze ulubione składniki –
AleTorcikJedno z lepszych ciast jakie ostatnio robiłam. Jest przepyszne! Pięknie wygląda, jest łatwe do zrobienia. Było hitem naszej sylwestrowej imprezy ;) Puszysty, miękki biszkopt z białą czekoladą
Domowa cukiernia Ewy