Kolejna, świąteczna propozycja, którą mam przyjemność Wam zaprezentować to ciasro Krówka. Miodowe blaty przełożone kremem śmietanowym, udekorowane polewą krówkową i płatkami migdałowymi. Słodkie, w sam raz
Domowa cukiernia EwyW okresie przedświątecznym w wielu kuchniach jest pachnąco i kolorowo. A to za sprawą takich malutkich aromatycznych ciasteczek. U mnie też oczywiście ich nie brakuje
Malinowa KawiarenkaTen przepis jest dla mnie idealny. Tak naprawdę jest połączeniem kilku receptur. Ciasto przygotowałam według przepisu Dorotus , masę makową przyrządziłam według rodzinnej tradycyjnej receptury mojej przyjaciółki
W mojej kuchniCantucci to pyszne, włoskie ciasteczka pochodzące z Toskanii. Zachwyciły mnie swoim korzennym, cynamonowym aromatem i smakiem. Dzięki temu, że są wypiekanie dwa razy zyskują na chrupkości
Słodka StrefaJakieś 3 lata temu stałam się szczęśliwą posiadaczką solidnej patelni. Ale patelni nie byle jakiej, bo dedykowanej specjalnie do orzeszków. Patelnia jest naprawdę solidna, ale dla
Mieszam w GarnkuDługo szukałam pierniczków do dekorowania. Przetestowałam trzy przepisy, aż w końcu znalazłam ten. Według mnie najlepszy. Pierniczki wychodzą gładkie i pyszne :) A te kolorowe okienka
Pani na deserPiernikowe muffinki z płatkami migdałów. Pod intrygującą nazwą szyszki kryją się piernikowe muffinki. Mocno czekoladowe, dodatkowo nadziane kostkami czekolady, pokryte prażonymi migdałami są bardzo fajnym połączeniem
dolcevitainmykitchenJeszcze jakiś czas temu temat wegańskiego czy też bezglutenowego jedzenia w ogóle mnie nie interesował. Jednak teraz widzę w tym pewnego rodzaju zagadkę, inspirację i wyzwanie
Nastoletnie WypiekanieP epparkakor z mąki kasztanowej to mój kolejny eksperyment na fit pierniczki bez cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki
Food SquareNa pewno wielu z Was zbiera już pomysły na oprawę świątecznych stołów. W radio coraz częściej można usłyszeć zimowe przeboje nastrajające na nadchodzący czas tonący w
Kuchnia w Słońcu Skąpana