Święta coraz bliżej i niedługo przepisy na ciasta pojawią się masowo ! Mam już wszystko zaplanowane i spisane w grafiku :) Dzisiaj przepis na szybkie kruche ciasteczka z
Marcepanowa kuchniaPrzepis na Sernik chałwowy z kajmakiem i migdałami. Zbliżają się najpiękniejsze święta w roku i z tego powodu postanowiłam stworzyć
kuron.com.plPrzedstawiam przepis na bezglutenowe ciasteczka kukurydziane. Nie jest to łatwe zadanie. Mąka kukurydziana nie jest tak wdzięczna jak mąka pszenna, źle się zagniata, kruszy, pęka, ale
Kawa z mlekiemOponki, pączki i faworki to słodkie wypieki, które najbardziej kojarzą nam się z Tłustym Czwartek. A przecież tak wcale być nie musi! Zainspirowana konkursem śniadaniowym z
Ostra na SłodkoWielokrotnie Wam już pisałam, że uwielbiam celebrować śniadania! I to nie tylko w weekendy! Dziś, zainspirowana konkursem śniadaniowym z płatkami Lubella ( „Siła zbóż na Dzień
Ostra na SłodkoŚnieżny grudniowy wieczór, kocyk, herbatka z pomarańczą i goździkami, a do tego malutkie maślano-imbirowe ciasteczka, które wręcz rozpływają się w ustach. Idealne
Malinowo w kuchniCiasto bez dodatkowego cukru! Słodycz pochodzi z marchewki oraz żurawiny. Smak podkreślają przyprawy korzenne takie jak cynamon, imbir czy gałka muszkatołowa. Ciasto pieczone również na oleju
wysmienityJakiś rok temu otrzymałam maszynkę do wypiekania donatów. Moja radość trwałą jednak krótko, ponieważ donaty z tejże maszynki zupełnie mi nie smakowały. Przepisy,
Jadło i czytadłoNastał czas pierników, pierniczków, ciast korzennych i oczywiście aromatycznego grzańca. Bez przyprawy piernikowej ani rusz! Najlepsza jest oczywiście domowa. Podczas jej przygotowania w domu obłędnie pachnie
Kulinarne InspiracjeZnacie sklepową wersję tych batoników? W smaku są słodkie i pełnoziarniste, wypełnione nadzieniem owocowym. Wzorując się nimi pokombinowałam z domową wersją, która znakomicie się nada do
Fabryka pomysłówowoce ******************************** Jajka ubić mikserem na puszystą masę,dodając po troszku mąki i mleka.Wymieszać lekko.Ciasto powinno mieć konsystencję bardziej gęstsze niż na naleśniki. Duża blaszkę polać olejem,wylać ciastko i piec 15-20 minut w 170 stopniach.Powinno wyrosnąć takie jak ma karpatkę( czyli nie równe i z górkami )Wyciągnąć ciasto z piekarnika ,polać je śmietaną,posmarować dżemem lub posypać obficie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJestem totalnie, ale to totalnie zakochana w mono deserach! Najchętniej nie wychodziłabym z kuchni tylko tworzyła te male, pyszne słodkości, które wyglądają jak dzieła sztuki. Na
Ostra na SłodkoIdealne ciasto dla amatorów słodkich, kawowych i czekoladowych smaków :) Pyszne! Jest bardzo eleganckie, bardzo dobrze prezentuje się na stole. To prawda, wymaga trochę czasu i uwagi
Domowa cukiernia EwyPrawdziwych anyżków już w sklepach nie znajdziemy, tak właściwie to już powoli zapominamy jak smakują te ciasteczka. Gdy robiłem te ciasteczka za pierwszym razem natychmiast przypomniał
AleTorcikBardzo lubię testować trochę nietypowe przepisy. Robiłam już rewelacyjną BABKĘ i CIASTECZKA na piwie. PIERNIK NA MAJONEZIE oraz przepyszne PĄCZKI NA ZIEMNIAKACH
Pani na deser