ciastka - 17101 przepisów (strona:542/1141)

Ciasteczka półfrancuskie z cukrem 89

żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto. Chłodzić 2 godz. w lodówce. Rozwałkować ciasto na grubość ok 4 mm i wycinać kształty. Ułożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciastek posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z termoobiegiem około 10 min, aż do zarumienienia Rusty fork http://rustyfork.pl/ Artykuł Ciasteczka półfrancuskie z cukrem

Rusty Fork
Wyciskane maślane ciasteczka z konfiturą 98

tortów czy babeczek. Warto się w nią zaopatrzyć, kosztuje koło  9 zł.     Nie będę Was oszukiwać ciężko jest wycisnąć te ciasteczka, dlatego jeśli posiadacie maszynkę do ciastek to może lepiej użyjcie jej. To ciężka praca, ale jest to do zrobienia. Tak jak widzicie na zdjęciach;) mi się udało;) Najważniejsze, to żeby masło było w temperaturze pokojowej

Rusty Fork
Jagielnik, ciasto z kaszy jaglanej 124

rozpuszczonego oleju kokosowego lub pół kostki masła   Herbatniki oraz wiórki kokosowe umieszczamy w malakserze i miksujemy na pył. W rondlu rozpuszczamy tłuszcz, a następnie mieszamy go z ciastkami. Tak przygotowaną papkę wklepujemy na dno tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia( dno i boki- boki niech będą wyższe niż rant tortownicy). Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy. MASA JAGLANA

Rusty Fork
Poduszeczki z jabłkami 120

ciasta robimy kilka nacięć i ciastem z nacięciami przykrywamy ciasto z jabłkami. Sklejamy brzegi i robimy na nich wzorek widelcem. Jajko mieszamy widelcem i smarujemy nim każdą "poduszeczkę". Posypujemy ciastka pozostałym cukrem i cynamonem. Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy na ciepło

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik korzenny z kajmakiem 179

wystawał na zewnątrz, boków niczym nie wykładamy i nie smarujemy niczym 2. Produkty powinny mieć temperaturę pokojową, najlepiej wyjąć na całą noc 3. Spód - ciasteczka kruszymy, masło topimy, łączymy ciastka z masłem, wykładamy na przygotowane dno, dociskamy, tworzymy lekki brzeg, wstawiamy do lodówki 4. Masa twarogowa - twaróg, mascarpone, cukier, mąkę oraz wanilię dodajemy do miski, mieszamy na wolnych obrotach

Słodki Kompromis
Najlepszy sernik gotowany z rodzynkami w czekoladzie i polewą z nutą kawy 124

samo jak zwykły budyń.) Po tym czasie  garnek zdjąć z ognia i do środka wmieszać rodzynki w czekoladzie.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia oraz herbatnikami. Na ciastka przelać ciepłą masę, a na jej wierzchu ułożyć kolejną ich warstwę. Ciasto ostudzić i schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem kawy i masła

Di gotuje
Kruche ciasteczka cynamonowe 154

grudniu przez mój piekarnik przewinęła się ogromna ilość ciastek i ciasteczek. Okazją do tego były szkolne słodkie kiermasze, przedszkolne uroczystości oraz domowe i wyjazdowe "warsztaty" zdobienia pierników.  Ciasteczka renifery przygotowałam z myślą o przedszkolakach, na słodki poczęstunek dla małych aktorów po Jasełkach. Pomysł na minimalistyczną, a jakże uroczą dekorację zaczerpnięty z Pinterestu. Ciasteczkowe renifery mogą być propozycją

Smakowity Blog Kulinarny
CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 176

sezamowego - 1/3 szklanki cukru lub miodu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - łyżka czekolady w proszku W/w składniki zagniatamy w jednolite ciasto, schładzamy w lodówce przez kwadrans. Wycinamy ciastka pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach C, przez 20 minut. Studzimy. masa czekoladowa: - 2 czekolady gorzkie - 1/2 szklanki mleka - 2 łyżeczki cukru - łyżka kako W/w zagotuj w rondelku

SMYKWKUCHNI
Sernik dyniowo – piernikowy 125

mąki ziemniaczanej skórka starta z 1 pomarańczy 3 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika Ganache: 100 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Spód: Ciastka zmiksować lub włożyć do woreczka foliowego i dokładnie rozbić tłuczkiem. Wymieszać z roztopionym masłem i imbirem. Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać masę

Oryginalny smak
drobne ciasteczka 194

następnie przełożyć na stolnicę i zagnieść na gładkie ciasto ( w tym momencie można dodać kakao, mak lub inne dodatki smakowe). Rozwałkować na grubość około 3 mm i foremkami wycinać ciastka. Układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 5 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rewelacyjne,miękkie pierniczki nadziewane powidłami 166

Ciasto dajemy do miski,okrywamy np folią i odstawiamy w zimne miejsce na kilkanaście godzin-moje stało 17 godzin. Następnego dnia ciasto wałkujemy, na połowie zaznaczamy sobie foremką ilość ciastek i dajemy powidła .przykrywamy drugą połową  -dociskamy by się skleiło i wykrawamy ciasteczka.  Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasteczko do barszczu 217

barszczu to może dacie się skusić na kruche, wytrawne ciasteczko. Pracy nie ma przy nim zbyt wiele, a smak bardzo ciekawy i fajnie się komponuje z barszczem.  Takie ciastko można też wykorzystać jako przekąskę na imprezie. Zaraz Sylwester więc okazja na pewno się znajdzie.   Kruche ciastko z kminkiem i parmezanem składniki: 60 g tartego parmezanu 180 g mąki

Przysmaki Karolki
Sernik ze śliwkami i daktylami 129

połączenia składników, pod koniec dodajemy rozpuszczoną czekoladę i nasączone w wiśniówce (najlepiej moczyć przez całą noc), pokrojone w paski śliwki i daktyle. Gotową masę serową przelewamy na spód z ciastek, tortownicę wstawiamy do większej formy wypełnionej do 1/3 wodą. Pieczemy w kąpieli wodnej 60 minut  w 150-160 stopniach. Po upieczeniu studzimy,a następnie wstawiamy  do lodówki

Bon appetit mon amie
Makowe kokosanki 199

Jeśli znudziły Wam się tradycyjne kokosanki, mam dla Was przepis na nieco inne, bo z dodatkiem maku. Potrzeba zaledwie kilku składników i odrobiny chęci, by mieć

Nastoletnie Wypiekanie
Świąteczne proste pierniczki 105

rozpuszczenia mleka. Mąkę przesiać z kakao, sodą, przyprawą i proszkiem do pieczenia. Do suchych składników dodaj przestudzone mokre oraz jajka. Wyrabiaj ciasto na gładką masę, rozwałkuj i wykrawaj ciastka. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 8 -9 minut. Studź na kratce. Udekoruj. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania