czasie siekamy 4 batony lion na małe kawałki. Na wyłożonej papierem lub folią spożywczą formie, układamy pierwszą warstwę maślanych herbatników. Smarujemy kajmakiem i przykrywamy drugą warstwą tych samych ciastek. Krem I: Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder i stopniowo serek mascarpone. Do ubitego kremu dodajemy posiekane batony lion i delikatnie mieszamy. Wykładamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą- tym razem
Kuchnia w czekoladzieKokosanki to najchętniej szykowane ciastka kokosowe. Błyskawicznie się je robi i mają super krótki i prosty skład. Moje kokosanki z białek powstają z wiórków kokosowych, cukru i białek. To kokosanki bez masła. - tylko 15 minut szykowania - 3 podstawowe składniki + aromat - bez dodatku mąki, mleka i masła
AniaGotuje.plogniu. 2. Następnie gdy masa będzie jednolita i lekko gęsta wsypujemy oba rodzaje płatków owsianych, rodzynki i posiekane orzechy, całość dokładnie mieszamy. 3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formujemy ciastka i układamy je na papierze do pieczenia, tak uformowane wkładamy do lodówki do zastygnięcia. 4. Gdy ciasteczka zastygną zdejmujemy ostrożnie z papieru i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka
IzabelawkuchniPrzepis z bloga An Italian in my Kitchen . Składniki: (na okolice 20 sztuk) 100g masła 3/4 szklanki brazowego cukru (u mnie ciemny i było to widać na skończonych ciastkach) 1 jajko 1 łyżka goracej wody 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliiowego 1 1/2 szklanki maki szczypta soli 1/2 szklanki kropelek czekoladowych (u mnie - 48% kakao) Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę
Lejdi of the housenajczęściej bywa, bajaderki robimy z resztek ciasta lub z napoczętych ciastek - u mnie to drugie. Wykorzystałam więc herbatniki, biszkopty, maślane ciasteczka, dodałam czekoladę, orzechy, mleko kokosowe i ... gotowe
Z Hrabiną w kuchniSzybkie ciastka owsiane z wyraźnym posmakiem kokosa i pomarańczy. Zdrowe i słodkie:). 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych 100g miękkiego masła 2 jajka L 2 łyżki mąki, u mnie kokosowa 4 łyżki miodu 4 łyżki soku z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski, zagniatamy
Szefowa kuchniciasto i wałkujemy na grubość ok. 1,5 cm. Większą foremką wykrawamy kółka, a mniejszą środki. Pozostałe ciasto ponownie wałkujemy i wykrawamy kolejne kółka z dziurką. Jak przygotujemy wszystkie ciastka – smażymy je na głębokim tłuszczu na rumiano, z obu stron, na oleju rozgrzanym do temperatury 180 ° C. Wyjmujemy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach, a następnie
mojewypiekiinietylkoDzisiaj przepis na bardzo szybkie ciasto - krówka bez pieczenia, na ciastkach . Ciasto jest mega smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim którzy nie mają czasu piec a chcą zjeść pyszne, słodkie ciasto. SKŁADNIKI : 700 ml śmietany 30 % 1 puszka - 400 g kajmaku 250 g mascarpone 2 cukry wanilinowe
Kulinarne Fantazje MarioliProste ciasto bez pieczenia, składające się z czterech warstw herbatników kakaowych, przełożonych mleczną masą waniliową. Poszczególne warstwy ciastek przekłada się ciepłą masą, dzięki temu herbatniki są dokładnie "posklejane" i dosyć szybko robią się miękkie. Po nocy spędzonej w lodówce ciasto bardzo dobrze się kroi i wprost rozpływa się w ustach. Moim dzieciom (i nie tylko) bardzo smakowało
Arabeska waniliowapodobno powinna być całkiem zimna, aby herbatniki zachowały choć trochę chrupkości. Sama nie wiem, czy tak by było lepiej, ale następnym razem na pewno dołożyłabym przynajmniej jeszcze jeden rządek ciastek, żeby warstwy budyniu były nieco cieńsze (choć i tak nikt oprócz mnie nie miał co do tego zastrzeżeń ;-)) Czytaj dalej
Arabeska waniliowałatwo zdejmuje. Ten słodki salceson podobno kiedyś był bardzo popularny, ja jednak poznałam go dopiero teraz. Jak wrażenia ? Całkiem przyjemny deser, z tym, że dodałabym do niego więcej ciastek i trochę mniej kakao. Czytaj dalej
Arabeska waniliowaDodać po jednym jajku ,miksując po każdym dodaniu. Następnie dodać ekstrakt wanilii i cytryny,mąkę ,sól i skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Użyć maszynki do ciastek ,lub nakładać łyżka na natłuszczona blaszkę .Piec ciasteczka 6-8minut ,aby nie zbrązowiały. Pierwsze piekłam 8 minut i zbrązowiały,następne po 6 minut. Ostudzić przez kilka minut, przenieść
mojej kuchniłyżek cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody 400 gr. śmietany kremówki 36% 4 łyzki cukru pudru Dodatki: 15 szt. ciastek delicji 15 szt. biszkoptów 2 galaretki (granatowa i niebieska) 500 gr. borówek amerykańskich 4 kostki gorzkiej czekolady foremka odpinana o wymiarach 38 x 25 cm. WYKONANIE: do miseczki wlewamy pół szklanki gorącej
Rita creativeczas zależy od wielkości muffinów i rodzaju piekarnika. Dla pewności wyjmij je z pieca, nakłuj wykałaczką. Jeśli po wyjęciu z muffina jest czysta, ciasto się do niej nie przylepiło, ciastka są gotowe. Muffiny przez jeden dzień możesz trzymać w temperaturze pokojowej. Potem przechowuj w lodówce w zamykanym, suchym pojemniku. Artykuł FitMuffiny z czerwonej fasoli bez mąki pochodzi
Niedzielny kucharzwiśni. Nowością, stosowaną przeze mnie już dwa razy przy robieniu kruchego do ciasteczek, jest fakt, że zamiast masła użyłam wiejskiej, prawdziwej śmietany- stąd niebywała kruchość. Do dzieła- nie kupujcie ciastek, a bawcie się w cukierników J Składniki na ciasteczka( ok. 40 sztuk) 3 szklanki mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 300 g wiejskiej śmietany
Domowe ciasta