ciastka - 17601 przepisów (strona:534/1174)

Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami 139

Muffiny to ciastka w kształcie małej babki , które mogą być przygotowane zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami Słodkie muffinki mają w sobie np. owoce , orzechy , bakalie, czekoladę. Wytrawne robione są z dodatkiem sera, warzyw takich jak np. burak ćwikłowy czy cukinia jak i ziaren np. kminku lub pestek dyni. Czy w słodkiej

mecooks
Pogácsa – pogacze ziemniaczane – węgierskie bułeczki 134

Bułki są mega puszyste a to za sprawą ziemniaków, delikatne i bardzo smakowite. Pogacze to na Węgrzech typowa przekąska do piwa czy wina. To takie trochę bułeczki, trochę wytrawne ciastka. Smakują idealnie do wędliny, sera czy twarogu, z dżemem czy konfiturą są idealne. Skoro dziś jeszcze nie piekłyście to jutro koniecznie je zróbcie, zakochacie się na bank. Węgierskie bułeczki

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka orzechowe z czekoladą 85

orzechami włoskimi i kawałkami czekolady mlecznej oraz gorzkiej. Proste do wykonania i zawsze się udają. Idealne na podwieczorek lub podgryzania w ciągu dnia Polecam! Składniki (na około 40 ciastek) : 1 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 1 szklanka cukru pudru 180 g masła 1 jajko 75 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka proszku

Oryginalny smak
Sernik Banoffee z bananami i masą kajmakową 146

Wyjątkowy sernik, który powstał dzięki połączeniu przepisu na sernik i Banoffee Pie, czyli ciasto z bananami, bitą śmietaną i masą kajmakową. Składniki na spód: 120 g ciastek typu digestive 50 g masła (roztopionego i wystudzonego) Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie) 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Świat Ciasta
Amerykańskie ciastka podwójnie czekoladowe 115

Myślałam, że nie ma lepszych ciastek czekoladowych od  podwójnie czekoladowych ciasteczek brownie z żurawiną (klik) . Bo nie ma, ponieważ te dzisiejsze 'amerykany' zajmują... również I miejsce!😜 Są szybkie i proste w przygotowaniu, a zjedzone tuż po wypieczeniu mają cudownie płynną czekoladę w środku... Sama rozkosz! 😊 Po ostudzeniu robią się lekko kruche na zewnątrz, ale w środku przypominają brownie

Kraina Miodem Płynąca
Chili con carne 170

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTO NA SZWEDZKIE BUŁECZKI 75

ułóż je albo w foremkach do babeczek, albo na blaszce wyłożonej pergaminem przykryj szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na ok 15-20 minut do wyrośnięcia jak ciastka wyrosną posmaruj wierzch roztopionym masłem lub rozbełtanym jajkiem, możesz również posypać je cukrem perłowym piecz w 200°C przez ok 10 minut – aż jeszcze bardziej wyrosną i będą rumiane

SandraFrej.com
Pieczone pączki. 171

lubię i unikam tłustego i słodkiego jedzenia. Dziś zrobiłam wyjątek dla pieczonych pączków ponieważ zbliża się Tłusty Czwartek i są one lżejszym wypiekiem niż tradycyjne pączki. To nadal ciastka zawierające sporo masła ale nie przesiąknięte tłuszczem tak jak smażone pączki. Ciasto na te pączki jest delikatne, puszyste i niezbyt słodkie.  Pieczone pączki zachwycają lekkością i smakiem. Warto się

Codziennik Kuchenny
Ptysiowe rafaello 151

Zrobiło się tylko odrobinę cieplej, a mnie już ciągnie w stronę lekkich ciast bez pieczenia. Mają one niewątpliwą zaletę robi je się bardzo szybko, zwłaszcza jeśli użyje się np ciastek jako spód takiego ciacha. Ja tym razem wykorzystałam groszek ptysiowy, który do tej pory zjadałam głównie w zupach. Te lekkie kuleczki idealnie kontrastowały z dość słodką masą i nadały

Cynamonowe szczęście
Faworki z mascarpone 151

trapez), na środku każdego z nich robimy małe nacięcie *** *** Jeden koniec każdego kawałka ciasta przekładamy przez dziurkę na środku, delikatnie pociągamy i w ten sposób tworzymy faworki *** *** Tak przygotowane ciastka smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu – z dwóch stron przez kilka minut, aż nabiorą pięknego rumianego koloru *** *** Faworki wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej i układamy na papierowym ręczniku

Blog z Apetytem
Faworki 171

inaczej chrust, chruściki, a także kreple to jedno z najczęściej wyszukiwanych haseł w okolicy Tłustego Czwartku, tuż obok przepisu na pączki. Są to polskie, litewskie oraz niemieckie tradycyjne, chrupkie ciastka o słodkim smaku, przypominające kształtem nieco kokardkę. Smażone są one na głębokim tłuszczu, a na koniec oprószane cukrem pudrem. Faworki są popularną słodkością w okresie Karnawału, Tłustego czwartku oraz

Kulinarne Przeboje