Składniki: 1,5 litra wody przygotowanej lub mineralnej niegazowanej może być również gazowana 1 duża cytryna garść wierzej mięty Przygotowanie: Cytrynę dokładnie umyć (najlepiej płynem
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 300 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki 1 łyżka proszku do pieczenia 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny 1
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 250 g margaryny 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2 kg sera białego 3 łyżki żelatyny 1 szklanka mleka 1 łyżka ciemnego kakao 1 opakowanie galaretki
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 20 dag margaryny 10 dag cukru pudru 1 łyżka kakao Masa waniliowa: 2 budynie waniliowe 1 / 2 szklanki cukru 1
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 300 g mąki pszennej 1 - 2 łyżek kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 2 jajka 100 - 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml
Ciastka - domowe słodkościLiście zielonej herbaty znajdują coraz większe zastosowanie w naszej kuchni, nie tylko w formie napojów, ale można je wykorzystać jako dodatek do ciast i deserów. Według
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 350 g mąki pszennej 400 ml mleka 1 szklanka cukru 2 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 g margaryny lub masła
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 100 g zimnej margaryny 125 g mąki pszennej 3 żółtka 80 g cukru 100 g wiórków kokosowych szczypta soli Beza: 60 g
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: około 400 ml wody niegazowanej lub gazowanej sok z cytryny lub limonki kilka listków świeżej mięty kilka truskawek kilka plasterków cytryny można dodać również plasterki
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 100 g chałwy waniliowej 50 g chałwy z czekoladą gorzką 150 g margaryny 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 / 2
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 2 cytryny 400 g mąki pszennej 2 łyżki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 200 ml oleju cukier puder
Ciastka - domowe słodkościSkoro przygotowałam etykiety , potrzebne są też do nich słoiki - ale kto powiedział ,że słoiki i słoje służą tylko do przygotowywania w nich zapasów na zimę. Niektóre
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaprzepis ten był w naszej rodzinie od zawsze, piekła je zarówno jej mama, jak i babcia. Oprócz mojej rodziny, wśród moich znajomych nikt nigdy nie miał styczności z tymi ciastkami. Próbowałam odgadnąć skąd ten smakołyk przywędrował do nas, ale niestety nie udało się. Rodzina mojej babci to szlachta polska, która zamieszkiwała tereny na wschodzie, gdzieś aż pod Morzem Czarnym(...)lodówki na 60 minut. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na 4 części (jeśli chcemy mieć duże ciastka) lub 6 części (wtedy uzyskamy ciastka wielkości dłoni). Każdą część wałkujemy na placki grubości około 3 milimetrów, wypełniamy jabłkami, posypujemy 1-2 łyżkami cukru i sklejamy brzegi tworząc dużego
Rozpustne gotowanieSezon konfiturowy w pełni dlatego postanowiłam przygotować etykiety na słoiki z pysznymi owocami. Zaprojektowałam 11 etykiet na przetwory z jagód, śliwek, agrestu, wiśni, truskawek, porzeczki, brzoskwiń
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSynowie uwielbiają te ciastka..dlaczego by nie zrobić z nimi ciasta? Jak pomyslałam tak też zrobiłam.Padło na sernik, a że mamy lato, sernik na zimno.Na pewno przypadnie Wam do smaku, spróbujcie. Ciasto podałam na pięknym zestawie RAJSKI OGRÓD- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 1 kg sera w wiadereczku naturalnego cukier puder do smaku 200 ml smietany kremówki(...)serka mascarpone 2,5 opakowania ciastek np oreo 3 łyzki żelatyny wiórki czekoladowe różowe ze sklepu SŁODKI ŚWIAT 40 dag margaryny Wykonanie: Margarynę roztapiamy. Jedno opakowanie ciastek blendujemy, dodajemy wystudzoną rozpuszczoną margarynę.Mieszamy, wylepiamy dno tortownicy 25 cm.Odstawiamy do lodówki do stężęnia. Żelatynę zalewamy wodą, tyle żeby przykryła. Mieszamy. Kiedy zgęstnieje podgrzewamy, ale nie gotujemy. Studzimy. Śmietanę
Z Majeczką w kuchni