Aromatyczne, chrupiące i złociste ziemniaczane cuda! Przekąska, danie główne lub dodatek do niego. Ilu amatorów frytek (a jest ich niemało), tyle różnych sposobów przyrządzania i zdań
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPyszne ciastka ponczowe podawane z sezonowymi owocami Ciastka ponczowe Składniki: Ciasto: - 250 g mąki - 1 łyżeczka suszonych drożdży - 80 g cukru - sól - 80 g masła - 1 szklanka mleka - 2 jajka Syrop: - 1 szklanka wody - 100 g cukru - skórka z cytryny - 6 łyżek rumu Dekoracja: - 200 ml kremówki - 1 łyżka cukru pudru - sezonowe owoce np. truskawki Przygotowanie: Masło podgrzewamy(...)stopni. Po upieczeniu wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. Wodę z cukrem i skórką z cytryny gotujemy 5 minut, odstawiamy do ostygnięcia i dolewamy rum. Polewamy wystudzone ciastka syropem. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dekorujemy nią ciastka wraz z owocami. Życzę smacznego
Kulinarne życieInspiracją do Ciasta Iza był przepis na stefankę. Według mnie formy jaką użyłam nie pasuje do stefanki stąd mój pomysł na takie ciasto. Polecam spróbować robiłam
Ciastka - domowe słodkościtruflowym kremem Ciasto Frozen; kraina lodu Piernik staropolski z kremem cytrynowym i powidłami Tort mocno czekoladowy Bursztynowa szarlotka Domowe masło orzechowe Pomarańczowe muffiny z czekoladą i kremem cynamonowym Żurawinowe ciastka w słoiku Sernik z białą czekoladą Makowiec warstwowy Świąteczne pierniczki Choinki z piernika Bożonarodzeniowe muffinki Ciasteczka orzeszki Ciasto pijak Tartaletki migdałowe Babka z daktylami i pomarańczą Racuchy drożdżowe(...)orzechami włoskimi i żurawiną Makowiec pełen bakalii Kruche waniliowe ciasteczka Pierniczki gryczano-jaglane, bezglutenowe Pyszny sernik na kruchym bezglutenowym spodzie- mój ulubiony Pierniki korzenno-pomarańczowe Pierniczki Świąteczne Korzenne ciastka z migdałami Makowa choinka Pierniki Bożonarodzeniowe Pijana śliwka Sernik na spodzie ciasteczkowym z borówkami Cynamonowe ciasteczka maślane Markizy orzechowe Waniliowe sakiewki z marmoladą Miodownik kajmakowy Makowiec na kruchym spodzie Tort
My Culinary Art(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 60 dag mąki 30 dag margaryny 20 dag cukru pudru 6 żółtek
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaKolejny przepis na przepyszną, pulchną babkę mocno cytrynową. Składniki: 6 jajek 200 g margaryny 2 łyżki oleju 3/4 szklanki cukru kryształ 1,5 szklanki mąki pszennej
Ciastka - domowe słodkościPodzielę się z Wami wypróbowany przepisem na domową cytrynę z rumem i cynamonem. Świetnie rozgrzewa w jesienne - zimowe wieczory. Składniki: 1 cytryna 3 / 4 szklanki cukru
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 20 dag margaryny 3/4 szklanki cukru kryształ 50 gad mąki pszennej 8 łyżek mleka 4 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka
Ciastka - domowe słodkościposyp mąką. Przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżki nałóż masę do foremek zostawiając wgłębienie na środku każdego ciastka, do wgłębień nałóż konfitury. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, piecz ciastka 17 minut. Wersja na Thermomix: Do naczynia miksującego włóż migdały, nasiona lnu i płatki owsiane, zmiel 20 s/obr. 9 , dodaj banany i jabłko, zmiksuj(...)wymieszaj 15 s/obr.3. Formę do pieczenia muffin posmaruj masłem i posyp mąką. Przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżki nałóż masę do foremek zostawiając wgłębienie na środku każdego ciastka, do wgłębień nałóż konfitury. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, piecz ciastka 17 minut
SzczyptaSmaQKawa czekoladowo - korzenna idealnie rozgrzewa w te zimne zimowe wieczory. Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (można mniej lub więcej zależy jaką lubimy kawę) 150 ml mleka
Ciastka - domowe słodkościczuć wyrazisty smak cytryny Składniki na spód: 500 g ciastek pełnoziarnistych typu digestive 200 g masła Ciastka pokruszyć w malakserze na piasek, masło roztopić. Masło wymieszać z ciastkami do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia (tylko spód). wyłożyć masą ciasteczkową, wyrównać. Schłodzić przez 30 minut w lodówce. Składniki(...)napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Nie chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Wyjąć formę z lodówki, masę serową wylać na schłodzony spód z ciastek. Piec w temperaturze 150ºC przez około 90 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około
Kubki smakuMateriały potrzebne do wykonania foremek: kartka papieru np. papier do xero, papier do pieczenia, cienka tekturka lub kartka z bloku technicznego, tacki papierowe talerz od średnicy
Ciastka - domowe słodkościMój pierwszy karnawałowy przepis na słodkości to rurki z kremem. W internecie można znaleźć wiele opinii, że wymagają trochę czasu. Dla mnie wbrew pozorom
Ciastka - domowe słodkościsię na boki, następnie rosną i ładnie się rumienią. Dlatego bardzo ważne jest, by na blaszce zachować spore odległości między nimi. Jeśli odległości będą za małe ciastka zleją się ze sobą.. a tego nie chcemy :D Polecam! Składniki: (na ok. 25 sztuk) Ciasto : 200 g miękkiego masła 150 g cukru pudru(...)koniec dodać posiekane orzechy. Dłonie oprószyć mąką. Z ciasta uformować ok. 25 kulek. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach od siebie (ciastka w piekarniku rozleją się na boki, po czym urosną i zbrązowieją.) Na środek każdego ciastka wcisnąć połówkę orzecha włoskiego. Piec 170 st.C przez 15-20 minut
Nastoletnie WypiekanieMiód, jabłka i orzechy czego można chcieć więcej w jednym pysznym cieście:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 50 dag mąki 20 dag margaryny 10 dag cukru
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia