wierzch jagielnika wyłożyć galaretkę. Włożyć jagielnik do lodówki dla stężenia. Podawać np. jako wyspa na morzu z syropu klonowego. ----- Podobne: Jagielnik cytrynowy bez pieczenia Jaglana szarlotka bez pieczenia Ciastka z kremem piña colada
Weekendy w domu i ogrodziesuflety (ok.10cm). Piec w mikrofali ok 3-4 minuty. Mleko zagotować, dodać kaszę i gotować na małym ogniu przez 5 min. Doslodzic i dodać aromat. Wymieszać. Blaty ciastka przełożyć kremem. Po wierzchu posmarować gorzką czekoladą i udekorować płatkami migdałów. Smacznego
Chocolate Muffin Blogbabeczki-kawowo-chalwowe Babeczki kawowo – chałwowe. Dalszy ciąg chałwowego szaleństwa. Tym razem miałam wielką ochotę na czekoladowe ciastko z kremem i mimo że, chałwowym skrytożercą nie jestem, to z domową chałwą to już inna śpiewka, przepis na domową chałwę znajdziecie tutaj , Do tego przepisu trzeba będzie zrobić domową chałwę z połowy składników podanych w przepisie, tylko niekoniecznie wtedy trzeba
moj przepis napyszne muffiny, które nie pójdą w boczki! :))) Składniki: - 3 duże jabłka - 2-3 marchewki - pół żółtej cukinii - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 miarki odżywki białkowej (u mnie ciastko z kremem) - 3 białka jaj - ok. 2 szklanki wody - 2 łyżki obrębów owsianych - 2 łyżki siemienia lnianego złotego - 2 łyżki mąki kokosowej Do dzieła: Pokrojone jabłka, marchew i cukinię miksujemy
Spektrum Smakubyłam tylko do upieczenia tego, co przygotowała Wera. Zrobienie babeczek Gellwe było niezwykle proste i przyjemne a do tego ten różowy kolor. W opakowaniu poza mieszanką do przygotowania ciastka i kremu znalazły się również perełki do degustacji. I co jest bardzo ważne dla mojego szkraba.....w kartoniku ukryła się niespodzianka-> naklejki z księżniczkami, które każdej 5 latce zawrócą
Wielki apetytgładki krem. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników rozprowadzamy połowę przygotowanego kremu, a na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Na ciastkach rozprowadzamy pozostały krem i przykrywamy go trzecią, ostatnią warstwą herbatników. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu lub polewą przygotowaną z czekolady i masła, i dokładnie ją rozprowadzamy
Smakowite Daniaróżnych bakalii ( np. żurawina , rodzynki, orzechy i inne ) 2 łyżki galaretki/dżemu porzeczkowego 50 ml spirytusu 18-20 herbatników Petitt Beure Wykonanie: Suche resztki ciast i ciastek - bez kremów - pokruszyć w malakserze. Masło, cukier i kakao podgrzać do rozpuszczenia. Ostudzić. Okruchy ciast wymieszać z bakaliami - rodzynki i żurawinę uprzednio namoczyć i odsączyć. Ostudzone masło z cukrem i kakao
kolorowotorcikowoserka śmietankowego, 1/3 szklanki cukru pudru, 1/2 laski wanilii, 1/2 łyżeczki skórki z cytryny. Serek utrzeć z cukrem pudrem, skórką z cytryny oraz nasionami wanilii. Kremem przekładać ciastka. Polukrować. Foremka jest bardzo wygodna w użytkowaniu i poręczna. Poza tym jest mocna, dzięki czemu nie zmienia kształtu podczas wycinania ciastek. Nadaje ciastkom bardzo ładny
Z miłości do słodkościParę dni temu Mąż obchodził urodziny, więc korzystając z okazji że w zakupach na Frisco.pl znalazły się ciastka oreo przygotowałam tort z kremem, który już dawno chodził mi po głowie. Mocno kakaowe blaty nasączyłam likierem toffi, a całość oblałam karmelową polewą. Wszystko razem fajnie ze sobą współgrało tworząc bardzo dobry deser. Składniki: Na tortownicę o śr. 22cm(...)części. 3. Przełożenie: Każdy płat nasączamy likierem. Nakładamy krem, przykrywamy drugim krążkiem- ponownie krem i ostatni krążek biszkoptu. Cały tort smarujemy pozostałym kremem. Polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z dodatkiem mleka, układamy połówki ciastek oreo i posypujemy płatkami białej czekolady. Pozostawiamy do schłodzenia
Kuchnia w czekoladzieDrukuj tylko tekst Składniki kilka kostek czekoladybiszkopt7 dużych jaj100g skrobi kukurydzianej100g mąki kukurydzianej150g ksylitolu40g kakao5 łyżeczek przyprawy do piernika (bez mąki w składzie)1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)krem pierwszy5 szkl mleka2kg dyni (pokroić w kosteczkę)3 pomarańcze1 łyżka oleju kokosowego3-4 łyżeczki cynamonu1/3 szkl ksylitolukrem drugi400g jogurtu greckiego kilka łyżek pierwszego kremuciasteczka amarantusowe110g mąki gryczanej70g mąki z amarantusa60g(...)wymieszać z różnymi ilościami dyni tak aby powstały dwie masy o różnych odcieniach. Krok 4 Blaty biszkoptu z obu stron nasączyć wodą z cytryną. Pierwszy wyłożyć kremem dyniowym, następnie nałożyć ciastka, ułożyć rogi oraz ponownie krem dyniowy. Następnie nałożyć górny blat. Kremem jogurtowo-dyniowym okryć wierzch i boki tortu. Roztopić gorzką czekoladę (włożyć kilka kostek do foliowego woreczka
CoolinarniePLsmakuje fenomenalnie i znika w tempie ekspresowym! Na odmianę od moich ulubionych ciast budyniowych , jest to ciasto z kremem grysikowym, czyli takim z kaszy manny. Dodatek maku świetnie urozmaica krem i sprawia, że ciasto nabiera fajnego, może nawet troszkę świątecznego charakteru. Zamiast herbatników możecie również użyć podłużnych biszkoptów – wyjdzie tak samo pyszne! Ciasto grysikowe z makiem jest świetnym pomysłem(...)Wsypujemy kaszę manną oraz mak – wszystko razem dokładnie mieszamy i gotujemy do momentu zgęstnienia. Połowę wylewamy do keksówki wyłożonej na spodzie warstwą herbatników, przykrywamy drugą warstwą ciastek i zalewamy resztą kremu. Na wierzchu układamy resztę ciastek i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Ostra na SłodkoW ostatnim poście pisałam, że ze względu na notoryczny brak czasu najbardziej pasują mi szybkie do przygotowania przepisy… ale jak mam wolną chwilkę to lubię
UgotujmyTo.plmasa nie będzie bardzo gładka. W zimnym naparze kawy namaczamy herbatniki i układamy je warstwami . Każdą warstwę pokrywamy utartym kremem i przykładamy następną warstwą herbatników , potem znowu krem itd do wyczerpania ciastek .Wierzch i boki smarujemy kremem i dekorujemy połówkami orzechów włoskich .Wstawiamy do lodówki na 2 godziny
Smakowite Daniacukru, 5 łyżek kakao, 4 jajka, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 375 g masła, 300 ml coli, 100 ml mleka Krem: 500 ml śmietany 36 %, 400 ml jogurtu greckiego, 6 łyżeczek żelatyny, 2 łyżki cukru pudru, 175 g ciastek typu oreo Dodatkowo: 2,5 szklanki świeżych lub mrożonych malin, 3 galaretki malinowe Polewa: 100 g gorzkiej czekolady, 3 łyżki(...)gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać jogurt, cukier puder i przestudzoną żelatynę - zmiksować. Do kremu dodać pokruszone ciasteczka i delikatnie wymieszać ( 3- 4 ciastka odłożyć do dekoracji). Krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać i przykryć drugim plackiem ciasta. Wstawić do lodówki. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z miodem. Wyłożyć polewę na ciasto i równomiernie rozprowadzić
Nie tylko w kuchni