ciastka z kremem - 1084 przepisów (strona:5/73)

Rurki z kremem w cukrze 168

 Szukałam idealnego, prostego no i oczywiście w miarę taniego przepisu na rurki z kremem. No i oczywiście grzebiąc w internecie znalazłam wiele identycznych przepisów tak

W Moim Magicznym Domu
Zygmuntówka 219

dość słodkie, ale nasze serca zdecydowanie podbiło. Jak będziecie w Warszawie, koniecznie musicie jej spróbować, link do sklepów znajduje się tu. W oryginale ciastko składa się z kruchego ciastka migdałowego, kremu śmietanowego, kremu czekoladowego, konfitury żurawinowej, bezy. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 białka 300 gr cukru drobnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku(...)łyżkach wrzątku 1 łyżka cukru pudru 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 galaretki smak wiśniowy/truskawkowy'; document.write(" "); Składniki na 20 ciastek: Składniki na spody: Mogą być gotowe spody babeczkowe 20 szt. lub ciasto przygotowane zgodnie z tym przepisem lub zwykłe kruche babeczki. 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej

moj przepis na
3 bit ciasto bez pieczenia 187

kryształ, a pozostałe zagotować i wlać budyń. Zagotować aż zgęstnieje i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na gładką masę i łyżkami stopniowo dodawać zimny budyń miksując na gładki krem. V Ciastka VI Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno i na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody, a następnie lekko podgrzać, ale nie gotować. Wlać przestudzoną

O kuchni z uczuciem
Mini Torciki Improwizowane 169

kremówką. Na koniec dodać kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo: 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego kilka łyżek konfitury wiśniowej z całymi owocami 45 g czekolady gorzkiej 1 małe opakowanie ciastek Petit Beurre,tzw. Petitki Wykonanie: Mleko skondensowane gotujemy w puszce(...)zanurzonej w wodzie około 2-2,5 godziny.  Na biszkopt wylewamy zagotowane mleko skondensowane, na które układamy warstwę ciastek. Wkładamy do lodówki. Jak masa zastygnie, na ciastka wykładamy krem kawowy, na który układamy wiśnie z konfitury. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozpuszczoną czekoladą robimy kleksy na wierzchu ciasta. Wygląd zależy od naszej wyobraźni. Ciasto schłodzić

Blondynka Gotuje
Tort "Od Serca" 202

kremówką. Na koniec dodać kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego kilka łyżek konfitury wiśniowej z całymi owocami 90 g czekolady gorzkiej 1 małe opakowanie ciastek Petit Beurre,tzw. Petitki kilka truskawek listki świeżej mięty garstka(...)zanurzonej w wodzie około 2-2,5 godziny.  Na biszkopt wylewamy zagotowane mleko skondensowane, na które układamy warstwę ciastek. Wkładamy do lodówki. Jak masa zastygnie, na ciastka wykładamy krem kawowy, na który układamy wiśnie z konfitury. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozpuszczoną czekoladą robimy kleksy na wierzchu ciasta. Wygląd zależy od naszej wyobraźni. Ciasto schłodzić

Blondynka Gotuje
Karpatka z kremem czekoladowo - waniliowym 261

Dzisiaj miałam ochotę na ciasto z masą :)Ciasto:1 szklanka mąki 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody1 łyżeczka proszku do pieczenia4 jajka Zagotować wodę z

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Mini kopiec kreta z truskawką 329

szklance wody i odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić, dodać lekko tężejącą galaretkę i szybko ubić. Na dno każdej mufinki włożyć po łyżeczce śmietany na to truskawka i reszta kremu. Gotowe ciastka posypujemy rozkruszonym ciastem

Jadło i czytadło
Stefanki 644

możemy nałożyć kolejne piętro kremu i pokrywamy je ostatnią warstwą ciastek. Stefanki wkładamy do lodówki. Najlepiej jest je wyjąć, aby zjeść, dopiero następnego dnia. Wtedy ciastka są odpowiednio miękkie, a krem się nie rozpływa.     Do kostek czekolady w rondelku dodajemy mleko sojowe, rozpuszczamy je w kąpieli wodnej. Mieszamy, mieszamy, aż polewa będzie płynna. Polewamy

Weganizm infantylny
Rurki z kremem 185

Już dawno ich nie piekłam, chyba ostatnio ponad rok temu. Są przepyszne i wymagają dużej uwagi podczas pieczenia. Ja na chwilę zostawiłam piekarnik ( tak mi się

Na słodko lub wytrawnie
Trifle borówkowe 209

Lekki deser na kremie z mąki kukurydzianej z dodatkiem borówki amerykańskiej i pokruszonych ciasteczek maślanych. Składniki:  0,5 szk cukru 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 szk mleka 3 żółtka laska wanilii sól szczypta 200 ml kremówki 250 g borówki amerykańskiej 3-4 łyżki cukru 150 g ciasteczka owsiane Przygotowanie: Do garnka wsypać cukier, mąkę kukurydzianą, szczyptę soli, wyskrobane(...)ubić na sztywno dodać porcjami do masy i wymieszać do połączenia się składników. Ciasteczka maślane zmiksować w blenderze. Borówki podsmażyć z cukrem i wystudzić. Do szklanek dajemy warstwowo ciastka owsiane, krem oraz smażone borówki. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu

Ala piecze i gotuje
Orzeszki z kremem "Bueno" 555

trzeba spędzić przy piekarniku:). Ja tych proporcji nie zmniejszam, bo połowa orzeszków zawsze jakoś dziwnie znika zanim ostatnie wyjadą  z piekarnika:) O! I nawet się zrymowało:) Krem "Bueno": 20 dkg masła (najlepiej niesolonego) 10 dkg orzeszków ziemnych niesolonych 100 ml śmietany kremówki 36% szklanka mleka w proszku 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki miodu płynnego prawdziwego(...)ciasto, owinąć w folię spożywczą i schodzić w lodówce ( 30min). Napełniać foremki do orzeszków cienką warstwą ciasta i piec w 180 st. C przez około 15min. Zimne połówki ciastek napełniać kremem i składać po dwie. Obtaczać w cukrze pudrze zmieszanym z cukrem waniliowym  ( można dodać też ciemne kakao). Najlepsze są następnego dnia (jeśli jakieś zostaną

Maślane ciasteczko
Deser czarownicy z ziemią i robalami 121

melisa) Ciastka oreo drobno pokruszyć lub zmielić. Mascarpone, kajmak i serek dokładnie połączyć. Dodać draże, wymieszać. Połowę kremu rozłożyć do przygotowanych doniczek/miseczek. Posypać niewielką ilością pokruszonych ciastek. Rozłożyć resztę kremu, na kremie ułożyć po kilka robali. Posypać ciasteczkową ziemią. Na wierzchu ułożyć jeszcze po kilka dżdżownic, gąsienic. Na środek każdej porcji wcisnąć gałązkę ziół. Smacznego! Przepis dodaję

Pełny talerz
Ciastka francuskie z kremem tiramisu i malinami 376

zdarzyło Wam się, że odwiedzili Was niezapowiedziani goście, a Wy nie mieliście nic słodkiego:) Wtedy sprawdzają się tak zwane gotowce, które trzeba tylko ciekawie połączyć. Proponuję ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem kremu o smaku tiramisu i dużą ilością świeżych malin! Pychota! Składniki:  1 opakowanie ciasta francuskiego,  1 opakowanie kremu Tiramisu Gellwe (60g) , 150ml mleka,  200g(...)około 12-15 kwadratów. Wraz z papierem przełożyć na blachę do pieczenia i piec około 15 minut w temp. 220st. Ostudzić.  Krem z paczki wymieszać z mlekiem, miksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Rozłożyć na ciastkach. Posypać świeżymi malinami.  Najlepiej od razu podawać

Z miłości do słodkości
Różane Magdalenki 172

pory nigdy nie jadłam. Nie wiem jak to się stało, ale były to moje pierwsze magdalenki w życiu. Byłam sceptyczna, bo co specjalnego może myć w ciastku bez kremu albo czekolady? W tym przepisie była woda różana- wystarczyło, żeby mnie zaciekawić. Można ją kupić w dobrych sklepach, ale ponieważ kwiatów róży jest u nas pod dostatkiem postanowiłam ją przyrządzić(...)robimy to samo z mlekiem i masłem. Na koniec wsypujemy ziarenka wanilii, wlewamy wodę różaną i mieszamy łyżką. Do każdej muszelki wkładamy łyżeczkę ciasta- jeśli jest go mniej to ciastka wychodzą ładniejsze. Pieczemy 10 minut- pierwsze 6 w temperaturze 220*C, następnie 4 w temperaturze 180*C. Kiedy ciastka są rumiane na brzegach wyjmujemy je z piekarnika. Przed

les mirabelles
Pasteis de nata 191

rarytasy. Przypomina mi to dysputę sprzed kilkunastu laty - która z cukierni w Wadowicach robi prawdziwe drożdżówki papieskie? Ja w każdym razie nie próbowałam po swojemu, bo z ciastek z kremami dobra nie jestem. Przepis - ciutkę zmieniony - pochodzi z tej strony (na YT Portugalka prezentuje, jak je robi). Nie robiłam własnego ciasta francuskiego, bo bywa kapryśne. Skorzystałam ze sprawdzonego gotowca(...)temp. 250 stopni. Przy wyjmowaniu bardzo uważać, by się nie poparzyć - budyń gwałtownie "bąbelkuje" wrząc. Zjadać po przestudzeniu. Można posypać cukrem pudrem (są tacy, którzy mimo dużej słodyczy tych ciastek, jeszcze je słodzą) i cynamonem. A jeśli została Wam masa budyniowa, przelejcie ją do foremek - będziecie mieli budyń własnej roboty :) Lizbońska winda Elevador da Gloria Fasady kamienic Lizbony mnie

Weekendy w domu i ogrodzie