czekoladowo-owsianych,2 banany,1/2 soku z cytryny,otarta skórka z jednej cytryny,Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier i jeszcze przez chwilę mieszamy. Następnie dodajemy krem i delikatnie mieszamy. Ciastka miksujemy w malakserze. Banany po obraniu kroimy w plasterki i skrapiamy(...)sokiem z cytryny, żeby nie zmieniły koloru. Do pucharków wsypujemy rozdrobnione ciastka, układamy warstwę plasterków bananów i na to kładziemy krem, następnie naprzemiennie, warstwowo układamy banany, sypiemy ciastka oraz krem. Deser dekorujemy otartą skórką z cytryny
Delicious Titbitspłaskich łyżeczek żelatyny w proszku 8 łyżek zimnej wody 4 łyżki soku z cytryny 400 ml śmietany 36% około 130 g grubo posiekanych ciasteczek (tym razem z kremem) Ciastka zblenduj i połącz z rozpuszczonym masłem i wyłóż nimi spód foremki (najlepiej na jej spód położyć papier do pieczenia). Wstaw foremkę do lodówki. Do sera dodaj nadzienie z ciasteczek
Cukier&Pudersody (płaskie) - 2 łyżeczki cynamonu - 50 g rodzynek w czekoladzie krem - 2 szklanki mleka - 5 łyżek kaszy manny - kostka margaryny - 1/2 szklanki cukru polewa - 1/3 kostki margaryny - 3 łyżki kakao - 4 łyżki śmietany - 5 łyżek cukru - 1 łyżka żelatyny - 3 łyżki wody - 2 galaretki rubinowe - 1 duże opakowanie ciastek peti bure nadziane czekoladą - dowolny alkohol do moczenia ciastek(...)mieszać aż się rozpuści margaryna zostawić ostudzić masa wygląda troszkę dziwnie ale to tak ma być 3. - Ostygnięte ciasto przekroić na połowę posmarować jedną warstwę 1/2 kremu - Przykryć ciastkami moczonymi w alkoholu - Dać tężejącą galaretkę - Druga połowa ciasta resztę kremu - Kolejna warstwa ciastek moczonych w alkoholu - Na górę polewę : Składniki polewy dać do garnka prócz żelatyny
W królestwie smaków BeatyPrzygotowując je wykorzystałam znany już Wam przepis na błyskawiczne kruche ciasteczka. Przełożone słodko-słonym fit-kremem robią się delikatne i mięciutkie :) Składniki: * na ciastka: 250 g mąki pszennej 1 jajko 100 g masła 120 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia * na krem: puszka ciecierzycy odsączonej z zalewy i przepłukanej 5 łyżek mleka 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki(...)wycięłam ciasteczka. Piekłam ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. * krem: Wszystkie składniki kremu zblendowałam (gdyby masa była zbyt rzadka można dodać więcej płatków lub orzechów, a gdyby była zbyt gęsta-więcej mleka) . * całość: Na ciastko nakładałam łyżeczkę kremu i przykrywałam drugim ciastkiem, lekko dociskając
Kulinarny Pamiętnikciastka orzeszki. Wrzuciłam je wtedy na tył kuchennej szuflady i - wstyd się przyznać - zapomniałam o nich. A ponieważ naszła mnie ogromna ochota na orzechy, postanowiłam upiec niektóre z ciastek właśnie w tych formach. Może, jak zjem ciacha, to ochota na orzechy przejdzie ;) Muszę to jakoś obejść ze względu na alergię. Składniki : Ciasto 40 dag mąki + mąka do podsypania(...)Połączyć z masą. Połowę połówek orzeszków wypełnić masą kremową. Przykryć resztą połówek. Podłużne ciastka ozdobić kremem wyciskanym za pomocą rękawa cukierniczego lub torebki foliowej (krem włożyć do torebki w pobliżu jednego z dolnych rogów; odciąć róg i wyciskać krem prze otwór). Ciastka posypać cukrem pudrem. ------ Podobne: Bananowce bez pieczenia Pasteis de nata Wiatraczki serowe ze śliwkami
Weekendy w domu i ogrodziepieczenia, 100g masła i łyżkę cukry pudru. Zagniatamy na gładkie ciasto, z całości ciasta, szklanką wykrawamy kółka takiej samej wielkości. Pieczemy w temperaturze 185 stopni, przez 10 minut.2. Krem: W garnku rozpuszczamy 30g masła, dodajemy połamaną w kostki białą czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy do lodówki i chłodzimy masę. Ubijamy śmietanę kremówkę, mieszamy ze schłodzoną masą do uzyskania(...)rondelka lub na patelnię wlewamy 3 łyżki mleka, dodajemy połamaną w kostki czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.4. Mając już gotowe wszystkie składniki, składamy ciastka. Ciastko-kółko smarujemy łyżeczką kremu, przykrywamy drugim ciastkiem, na które również nakładamy łyżeczkę kremu. Całość polewamy zrobioną wcześniej polewą i dekorujemy według uznania
Szefowa kuchniCałość wyszła rewelacyjna - i smakowo, i wizualnie. Polecam Wam to cudo, nie tylko na Halloween.Sernik dyniowy z ciasteczkami oreoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20cm)spód:140 g ciastek oreo (waga bez kremu)65 g masłamasa serowa:600 g serka kremowego550 g musu z dyni2 łyżki mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki przyprawy do piernika45 g miodu50 g cukru3 jajkakrem(...)ciastek oreo (waga bez kremu)200 ml śmietany kremówki (38%)czarny barwnik spożywczy w paścieZ ciasteczek wyjąć krem. Pokruszyć na pył wałkiem lub tłuczkiem do mięsa.Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciasteczkami na spód.Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasteczka, dokładnie ugnieść dłonią lub łyżką. Schłodzić w lodówce 30 minut.Spód podpiec w 180 st. C. przez
Pożeraczka, czyli raz adobrzesmaku Wykonanie: Do przygotowania dolnej i górnej warstwy (czarna warstwa) użyłam po 15 ciasteczek. 30 ciasteczek przepoławiamy na pół i wyjmujemy z nich biały krem, krem przekładamy do miseczki. Ciemną część z 15 ciastek kruszymy na pył. W tym czasie rozpuszczamy masło (50g). Masło łączymy z pokruszonymi ciasteczkami, dokładnie mieszamy i wykładamy nimi dno tortownicy (18cm). Odstawiamy na około(...)lodówki. W tym czasie przygotowujemy krem. Do rondelka wlewamy mleko i wkładamy białe środki z 30 ciastek. Wstawiamy na ogień i podgrzewamy aż do rozpuszczenia się kremu z ciastek. Masę studzimy. W między czasie kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Cienkim strumieniem wlewamy wystudzoną masę mleczną i miksujemy na wolnych obrotach, wlewamy aromat cytrynowy. Gdy składniki się połączą dodajemy
Cakes By KejtAromatyczny i aksamitny sernik z pysznym kremem , zrobiony na spodzie z domowych ciastek Speculoos , polany sosem karmelowym. Słodki, przeznaczony w szczególności dla seromaniaków ;) Krem i ciastka Speculoos polecam zrobić samemu! Składniki: Spód ciasteczkowy: 160 g ciastek Speculoos (np. z domowego przepisu ) 1 łyżeczka cynamonu 30 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g zmielonego(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec w 180 st.C około 10 minut. Następnie wyjąć i przestudzić. 2. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Twaróg i krem Speculoos zmiksować, dodać pozostałe składniki masy serowej. Krótko zmiksować do połączenia. Tak przygotowaną masę serową wylać na podpieczony i przestudzony spód ciasteczkowy. Piec w 150 st.C około 60 minut w kąpieli
Nastoletnie Wypiekanierozłożyć na blasze. 4 łyżeczki (płaskie) żelatyny rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku. Dokładnie rozmieszać i lekko wystudzić. Do ubitej kremówki dodać mleko i żelatynę wymieszać i połowę kremu wylać na ciastka. Wyrównać i wyłożyć kolejną warstwę ciastek, na to wylać drugą połowę kremu i trzecia warstwę ciastek. 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w odrobinie wrzątku, rozmieszać dokładnie
Jadło i czytadłoprzestudzić. Kawę wymieszać z likier. Mascarpone zmiksować z serkiem oraz kawą i cukrem. Dodać krem czekoladowy, zmiksować. Ciastka pokruszyć na małe kawałki. Do szklaneczek nakładać na przemian krem oraz pokruszone ciastka, udekorować miętą
Z miłości do słodkościschować, bo ręka sama po nie sięga:) Składniki na około 70 sztuk: na ciastka: 375 g mąki pszennej 225 g zimnego masła 120 g cukru pudru 3 żółtka gotowane 3 żółtka surowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli na krem: 100 g masła 100 g chałwy sezamowej 2 łyżki wódki na wierzch: 100 g mlecznej(...)Wystudzić. Ciastka smarować kremem i sklejać w pary całe ciastko z tym z dziurką. Układać blisko siebie na kratce lub płaskim naczyniu. Czekoladę połamać, wrzucić do miseczki, wlać mleko. Rozpuścić nad garnkiem z wrzącą wodą. Przelać do rękawa cukierniczego, pisaka do czekolady lub po prostu woreczka. Wyciskać na ciastka cienkie paseczki czekolady i posypać orzechami. źródło przepisu
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSłodki krem, zrobiony z ciastek o tej samej nazwie, których przepis niedawno zamieściłam na blogu. Zdecydowanie dla miłośników korzennych, wyrazistych smaków(...)Prosty i szybki w przygotowaniu. Nada się zarówno na kanapki, do naleśników, lodów, deserów, czy po prostu do wyjadania palcem ze słoika. Polecam! Składniki: (na 2 małe słoiczki kremu) 150 g ciastek Speculoos (np. z domowego przepisu ) 60 g miodu 30 g cukru trzcinowego 100 ml mleka 50 ml oleju kokosowego, lekko podgrzanego
Nastoletnie WypiekanieWłoch do Francji. To jednak Francuzi wypromowali makaroniki na całym świecie. Mogą również przypisać sobie swój wkład w ich współczesną formę. Obecną postać makaroników- dwie połówki ciastka przełożone kremem zawdzięczamy właśnie założycielowi wcześniej wspomnianej cukierni Laduree. Jeśli zastanawiacie się więc, co zrobić z białkami pozostałymi po pieczeniu babek czy ciasta kruchego, to makaroniki stanowiąidealne rozwiązanie. Najlepiej smakują(...)Odstawić na około 30 minut, aż masa wyschnie i powstanie skorupka wyczuwalna po dotknięciu palcem.Piekarnik nagrzać do temperatury 140 stopni i piec ciastka około 14 minut. Po tym czasie wyjąć i wystudzić.Przygotować krem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić aby przestygła. Mascarpone przełożyć do miski, cały czas miksują dodawać po łyżce czekolady. Następnie dodać wiórki kokosowe, likier
Mania Gotowaniaskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego krem z serka mascarpone garść leśnych fiołków kiwi pomarańcza ok. 4 kostki startej czekolady wykonanie: Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty np. 6 x 7 cm, z połowy wyciętych prostokątów wycinamy literatką dziurki i układamy je na prostokąty bez dziurek, dzięki którym powstaną ranty ciastek, sklejamy dociskając np. widelcem(...)układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, środki nakłuwamy widelcem i obciążamy np. fasolą. Pieczemy w 180 st. C. przez ok 15 min., aż ciastka się zrumienią. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem: 100 g śmietany 30 lub 36% 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier
Domowy Smak Jedzenia