ciastka z ciasta francuskiego - 762 przepisów (strona:29/51)

Jabłkowe róże z ciasta francuskiego 167

Kolejny tydzień i kolejne Wypiekanie na śniadanie . Tym razem tematem akcji są róże z jabłkiem z ciasta francuskiego. W sumie pasują one na deser ale czemu

Ewa w kuchni
Sałatka z paluszków krabowych 234

francuskiego . Ciasto pokroić na 12 kwadratów. Posmarować żółtkiem wymieszanym z łyżeczką zimnej wody. W połowie kwadratów wycinamy kieliszkiem kółko. Kwadraty z ciasta bez dziurki ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Na każdym położyć kawałek ciasta z wyciętym otworem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec aż miseczki się zrumienią. Upieczone przełożyć na kratkę i ostudzić. Jeżeli środek ciastek(...)pokroić w drobne kawałki. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Wymieszać składniki sosu, dodać do paluszków, łososia i ogórków, wymieszać, doprawić do smaku. Tak przygotowaną sałatką napełnić przygotowane miseczki z ciasta francuskiego, posypać szczypiorem i płatkami papryki, podawać.  Smacznego

Stare Gary
CIASTKA FRANCUSKIE Z JAGODAMI I MASCARPONE 353

PRZYGOTOWANIE :  Ciasto francuskie rozwijamy, tniemy na duże kwadraty, następnie każdy składamy delikatnie na pół, na trójkąty i nacinamy brzeg na około 1 cm. szerokości nie nacinając do końca. Kwadraty ponownie rozkładamy, górny brzeg przełożyć na dól, a dolny na górę. Tak powstaną małe, poprzeplatane kwadraty.  Mascarpone mieszamy z cukrem i jagodami. Na każde ciastko kładziemy po łyżce(...)farszu, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 200 *C.  Ciastka są już pięknie wyrośnięte i zarumienione. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciastka francuskie z łososiem i kremowym serkiem 126

Rewelacyjne i super pomysłowe ciastka francuskie nadziewane kremowym serkiem Almette oraz łososiem wędzonym na zimno. Do tego oliwki, pomidorki i koperek. To jedna z fajniejszych przekąsek na Sylwestra!  - z gotowego ciasta francuskiego - gotowe w 15 minut - do podania na zimno

AniaGotuje.pl
Francuskie rożki z marmoladą i orzechami pekan 120

słoika, orzechy pekan 20 szt, jajko 1 szt, cukier puder do posypania, Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy. Kroimy na dowolnej wielkości kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy 1 łyżeczkę marmolady. Ciasto składamy na ukos na pół i zlepiamy bardzo dokładnie boki. Ciastka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy nim ciastka

kulinarne odsłony pati
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2140

ciasta na choinkę i z nadzieniem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto z różami Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Zapisz Zapisz

Karo in the Kitchen
#5. Francuskie grzyby atomowe 113

francuskiego 100 g gorzkiej czekolady 2 duże łyżki miękkiego masła 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Ciasto francuskie (jeżeli w grubych płatach - zlepiamy smarując kolejne wodą; jeżeli wałkowane - składamy kilkukrotnie, smarując wodą warstwy, do grubości ok. 1,5 cm) - wycinamy małym kieliszkiem okrągłe ciastka, rozkładamy na blasze, smarujemy wodą i posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach

Kuchnia w szuwarach
Poduszeczki z borówkami 125

Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego szklanka borówek (leśnych lub amerykańskich) łyżka brązowego cukru Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy radełkiem lub nożem do pizzy prostokąty. Układamy na nich borówki i sklejamy ;) Albo w poprzek i będziemy mieć trójkąty lub wzdłuż i wyjdą poduszeczki:)  Ciastka układamy na blaszce ( ja nie smarują tłuszczem - mam matę do pieczenia ;) posypujemy brązowym cukrem

Lawendowe Niebo
Pierożki serowo-śliwkowe 163

szklankę sera ,składniki dokładnie ze sobą łączymy doprawiając do smaku odrobiną cukru i szczyptą cynamonu. Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kółka (6 cm) ,na środek każdego umieszczamy trochę sera ,zamykamy i układamy na blaszce. Wierzch smarujemy żółtkiem ,posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem. Ciastka pieczemy przez 30 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Tarta z ciasta francuskiego z żółtą cukinią, pomidorami i mozzarellą 407

się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Przygotowanie Wskazówki Składniki: 1 średniej wielkości żółta cukinia 2 duże pomidory 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 łyżeczki soli 100 gr kulek mini mozzarelli 4 łyżki oliwy pieprz czarny 3 łyżki drobno pokrojonej czerwonej cebuli Cukinię pokroić w 3-4 milimetrowe krążki, ułożyć na papierze(...)piórka, kulki mozzarelli przekroić na pół. Ciastko francuskie ułożyć na papierze do pieczenia. Układać rzędami, naprzemiennie upieczone i uprzednio wystudzone warzywa, w taki sposób aby lekko zachodziły na siebie. Całość polać dwoma łyżkami oliwy i posypać czarnym pieprzem. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Tarta z ciasta francuskiego z żółtą cukinią, pomidorami i mozzarellą Smacznego! Tarta

mecooks
Mini szarlotki na cieście francuskim 85

suchej patelni z dodatkiem cukru i cynamonu do czasu aż się częściowo rozpadną. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na równe kwadraty (część ciasta zostawiamy na zrobienie kratki). Na każdy kwadrat nakładamy jabłka, które przykrywamy wyciętymi z ciasta paskami, tak aby powstała kratka.  Gotowe ciastka układamy na blaszce wysmarowanej margaryną, pieczemy przez ok 25 minut w temperaturze 200 stopni

Kuchenne aromaty
Wigilia i Boże Narodzenie: Ciasteczka z grzybami i suszonymi pomidorami 116

oraz pieprzem i ponownie dobrze wymieszaj. Tak przygotowany farsz odstaw do lekkie przestygnięcia. Ciasto francuskie rozwiń i lekko rozwałkuj. Ciasto posyp startym serem i rozłóż na nim przestudzony farsz. Ciasto zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku i pokrój w dość grube plastry. Tak powstałe ciastka przełóż ostrożnie na przyszykowaną wcześniej blachę (pamiętaj o zachowaniu odstępów) i posmaruj jajkiem. Blachę

blog.moje-pasje.info
Ciastka francuskie z owocami 180

Za oknami upały więc dzisiaj szybki deser z ciasta francuskiego, na którego przygotowanie potrzebujemy 20 minut. Do deseru wykorzystałam świeże owoce oraz bitą śmietanę, którą możemy

Zabawa smakiem
Millefeuille 362

Millefeuille to po francusku "tysiąc płatków". Jest to deser, którego polskim odpowiednikiem jest napoleonka lub kremówka. Trzy cienkie warstwy ciasta francuskiego przekładane delikatnym kremem. Dekoracja to

Nastoletnie Wypiekanie
Wytrawne ciastka francuskie z kurczakiem i szpinakiem 153

minut. Farsz doprawiam do smaku oregano, solą oraz pieprzem. 2. Ciasto francuskie rozwijam. Na brzegu ciasta robię 1cm nacięcia. Na cieście układam wzdłuż przestudzony farsz. Ciasto składam (tak by nacięcia były na górze). Dociskam brzegi. Odcinam pozostałe ciasto. Ciasto z farszem kroję na 4cm kawałki. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 15-20 minut w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania