ostre jedzenie i ziołowe aromaty, poza tym lubimy, gdy nasze brzuchy lepiej pracują, a oba te produkty wspomagają trawienie. płatki owsiane, bakalie Te produkty to genialne bazy do stworzenia ciastek, owsianki, batonów muesli, granoli i wielu innych zdrowych przekąsek kawa, mięta, melisa, inka Kawy nie pijam, ale pija ją Dominik, wiem, że jej spożywanie może chronić przed rakiem(...)beszamelu, do płatek, do deserów, do picia przed snem.... i mogłabym tak wymieniać bez końca. Jeśli nie możecie pić krowiego, to zaopatrzcie się w roślinne np. sojowe lub migdałowe ryż Najlepiej basmati - szybko się gotuje, jest sypki i się nie skleja, do tego kawałek mięsa, dużo warzyw i pyszny obiad gotowy :) bataty/ziemniaki Bataty teraz są w naszej kuchni częstszym gościem
Cooking MonsterKoktajle śniadaniowe to pyszny, zdrowy i szybki pomysł na pożywne śniadanie. Koktajle są przygotowane na bazie mleka zwierzęcego lub roślinnego, z dodatkiem jogurtu greckiego i owoców
Kuchnia MagdaLenyPrzepyszne tartaletki, które zaskoczą smakiem każdego. Połączenie kawskowatego dżemu z czarnej porzeczki ze słodką masą czekoladową zwieńczone zaskakująco orzeźwiającym kremem z limonki jest naprawdę boskie. Nie
Bon appetit mon amieprzybliża do celu. Od urodzenia Miłoszka nie opuszcza mnie ochota na „małe co nieco”. Coraz częściej prosiłam Eugeniusza, żeby wracając z pracy kupił mi batonik albo ciastko… Nie pomagały też mama i babcia. które z uporem maniaczek obdarowywały mnie ciastem (babcia) i moimi ukochanymi bezami (mama). Oczywiscie po krótkiej przyjemności pojawiały się też (na szczescie równie krótkotrwałe(...)tego przygotowanie jest banalnie proste. Jeszcze dwa zdania o mleku. Jeśli nie lubicie kokosowego (w 100 g ma jedynie 71 kilokalorii) można zastąpić je zwykłym mlekiem lub np. migdałowym. Mam natomiast pewne wątpliwości jeśli chodzi o mleko sojowe – ostatnio soja znowu budzi kontrowersje i wszyscy zastanawiają się czy jest zdrowa czy jednak nie. Nawet „Fakt” wyliczył niedawno
Niedzielny kucharzKeto jagodzianki – smak lata zamknięty w słodkiej bułce Ciągle jeszcze znajdujemy się w trakcie sezonu na jagody, więc nie mogłam nie podjąć się tego zadania
Modern Cave GirlPieczenie pierniczków to znana tradycja bożonarodzeniowa. U mnie również znana i stosowana. Dawniej lepiłam i dekorowałam aniołki z masy solnej, ale trudno powiedzieć żeby dało się
Moja Mama GotujeWszyscy lubimy desery. Im większe pucharki, wypełnione po brzegi bitą śmietaną i polewami, tym lepiej. Każda niemal uroczystość czy spotkanie rodzinne to okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko(...)awokado Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 banan 1 garść blanszowanych migdałów 4 łyżki kakao w proszku Alce Nero Fair Trade Bio 2 łyżki syropu klonowego opcjonalnie: mleko kokosowe lub migdałowe Przygotowanie: Awokado dzielimy na pół, nożem usuwamy pestkę. Przy pomocy łyżeczki wydrążamy miąższ i przekładamy do malaksera. Dodajemy obranego banana, kakao, syrop klonowy. Miksujemy, aż uzyskamy jednolitą, gładką masę. Jeśli
Moja smaczna kuchniaHmn.. nie pamiętam bym kiedykolwiek wcześniej je jadła, ale gdy zobaczyłam je już dawno temu na jakimś blogu (nie wiem czy nie u Anety- Kolorowy
Kuchnia w czekoladziekomentarzach. Wszystkie produkty są dostępne już od jutra (4.01), więc spieszcie się bo jak to z Lidlem bywa - kto pierwszy ten lepszy :) *****Soki i napoje***** 1. Joya napój ryżowo-migdałowy i ryżowo-kokosowy (bez dodatku cukru) 7,99 zł . Alternatywa dla krowiego, bogate w witaminy z grupy B, fosfor, wapń i magnez, błonnik pokarmowy oraz kwasy tłuszczowe. Zdecydowanie warto, sama(...)śniadanie w domu jest raczej mało ekonomiczne. Niektórym może przeszkadzać mało słodki smak, ale dla mnie to akurat plus. Zawsze można zjeść z bananem :) 3. Rico ranki ciastka zbożowe 4,49 zł - niestety nie znam składu, ale podejrzewam że jak większość ciastek zbożowych tylko udają zdrowe, a w rzeczywistości ociekają tłuszczem i cukrem. Jeśli ktoś zna skład
Powiedz dietom nietego co widać? Chciałabym częściej stawiać między nimi znak równości. Patrzeć na piękno i czuć równowagę środka. Bez cienia rozczarowania. Powiecie, że to stereotypy? Możliwe... Tylko dlaczego najpiękniej zdobione ciastko w cukierni, z wisienką na środku, błyskiem kolorowej polewy, paletą warstw i imponującym kształtem, smakuje najczęściej jak zły sen kiepskiego cukiernika?! Fascynuje mnie piękno ukryte, naznaczone tajemnicą. Piękno, które(...)czasie zmyć ciepłą wodą. Po tym zabiegu skóra będzie gładsza, odżywiona i miękka. Maseczka polecana jest do każdego typu cery ze szczególnym naciskiem na skórę kobiet kochających czekoladę. MIGDAŁOWO-MIODOWY PEELING DO TWARZY ALMOND&HONEY FACE SCRUB 1 garść mielonych migdałów 1 garść soli morskiej 2 łyżki miodu Składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Stosować według potrzeb. MIODOWO
KUCHARNIAWielkie postanowienia – część druga, bo jak inaczej nazwać czas, który właśnie nadszedł? Kończy się pierwszy kwartał 2017. Duża część z Was (a właściwie nas) wzięła się
Moja Mama GotujeBezglutenowe ciasto z buraka nie jest skomplikowane w przygotowaniu, a smakuje jak klasyczny, czekoladowy “murzynek”. Przedstawiam Wam przepis na pyszne ciasto czekoladowe bez glutenu
WiszniówkaDzisiaj przygotowałam dla Was zestawienie zdrowych batonów, które miałam okazje jeść. Nie skupiałam się na tym, by robić zdjęcia jak wygląda baton i jakiej jest konsystencji
zdrowo i aktywnieCiastka drobne można przed wykrawaniem przewałkować wałkiem rowkowym. Drobne ciastka wykrawa się foremkami, kieliszkiem lub szklanką. Można też formować ciastka przez maszynkę do mięsa, używając specjalnego sitka. Wykrojone ciastka przenosi się łopatką lub szerokim nożem na blachy wyłożone papierem do pieczenia mające trzy brzegi, aby po upieczeniu łatwo można było ciastka zsunąć. Na blaszce ciastka(...)około 5 minut, zdejmujemy skórkę. Następnie migdały schładzamy wodą i odcedzamy. Jeśli migdały chcemy posiekać na desce łatwiej nam będzie jeśli wcześniej posypiemy deskę cukrem puder. 10. Domowa mączka migdałowa. Jak zrobić mączkę migdałową, gdy nie możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie ciemniejsza i z lekką goryczką w smaku) wsypać do młynka
Ciastka - domowe słodkości