tego co widać? Chciałabym częściej stawiać między nimi znak równości. Patrzeć na piękno i czuć równowagę środka. Bez cienia rozczarowania. Powiecie, że to stereotypy? Możliwe... Tylko dlaczego najpiękniej zdobione ciastko w cukierni, z wisienką na środku, błyskiem kolorowej polewy, paletą warstw i imponującym kształtem, smakuje najczęściej jak zły sen kiepskiego cukiernika?! Fascynuje mnie piękno ukryte, naznaczone tajemnicą. Piękno, które(...)czasie zmyć ciepłą wodą. Po tym zabiegu skóra będzie gładsza, odżywiona i miękka. Maseczka polecana jest do każdego typu cery ze szczególnym naciskiem na skórę kobiet kochających czekoladę. MIGDAŁOWO-MIODOWY PEELING DO TWARZY ALMOND&HONEY FACE SCRUB 1 garść mielonych migdałów 1 garść soli morskiej 2 łyżki miodu Składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Stosować według potrzeb. MIODOWO
KUCHARNIAWielkie postanowienia – część druga, bo jak inaczej nazwać czas, który właśnie nadszedł? Kończy się pierwszy kwartał 2017. Duża część z Was (a właściwie nas) wzięła się
Moja Mama GotujeBezglutenowe ciasto z buraka nie jest skomplikowane w przygotowaniu, a smakuje jak klasyczny, czekoladowy “murzynek”. Przedstawiam Wam przepis na pyszne ciasto czekoladowe bez glutenu
WiszniówkaDzisiaj przygotowałam dla Was zestawienie zdrowych batonów, które miałam okazje jeść. Nie skupiałam się na tym, by robić zdjęcia jak wygląda baton i jakiej jest konsystencji
zdrowo i aktywnieCiastka drobne można przed wykrawaniem przewałkować wałkiem rowkowym. Drobne ciastka wykrawa się foremkami, kieliszkiem lub szklanką. Można też formować ciastka przez maszynkę do mięsa, używając specjalnego sitka. Wykrojone ciastka przenosi się łopatką lub szerokim nożem na blachy wyłożone papierem do pieczenia mające trzy brzegi, aby po upieczeniu łatwo można było ciastka zsunąć. Na blaszce ciastka(...)około 5 minut, zdejmujemy skórkę. Następnie migdały schładzamy wodą i odcedzamy. Jeśli migdały chcemy posiekać na desce łatwiej nam będzie jeśli wcześniej posypiemy deskę cukrem puder. 10. Domowa mączka migdałowa. Jak zrobić mączkę migdałową, gdy nie możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie ciemniejsza i z lekką goryczką w smaku) wsypać do młynka
Ciastka - domowe słodkości