trustawkowe , kremowe. Ostatecznie raz na jakiś czas nie zaszkodzą . Rożki to moje ulubione ciastka . Dość łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne Składniki 100 g mąki 150 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru kryształu 3 jajka 1/2 gorzkiej czekolady 1/4 l śmietany kremówki 1 serem mascarpone truskawki Wykonanie 1 . Jajka wbić do miski dodać
Eli Gotowaniemasła 500 g twarogu półtłustego 200 g serka homogenizowanego 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 2 czubate łyżki brązowego cukru 2 łyżki mąki pszennej 180 g białej czekolady 130 g malin + do dekoracji Wykonanie: Masło topimy, a następnie łączymy je z pokruszonymi ciastkami amaretti. Wykładamy je na spód tortownicy i dokładnie ugniatamy, wyrównując powierzchnie. Serki łączymy ze śmietaną
Przysmaki KarolkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam was na cudowne w smaku babeczki z owocami i kremem z mascarpone. Są mega smaczne! Polecam
Marta GotujeDanone, ale lepszy by był tak jak w przepisie - grecki * 200 g śmietanki kremówki * 3-4 łyżeczki żelatyny - dałam 3, ale mogłoby być więcej * 100 g stopionej białej czekolady * 100 g stopionej gorzkiej czekolady Użyłam tortownicy o śr. 21 cm. Pokruszyłam ciastka, dodałam stopione masło, zmieloną czekoladę i orzechy. Wymieszałam i wyłożyłam dno tortownicy pokryte wcześniej
Zdrowa Kuchnia Sowyrozdrobnij na proszek. Wlej masło i połącz z ciastkami. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia i pokryj równomiernie ciasteczkową masą. Włóż na 15-30 minut do lodówki. A w tym czasie przygotuj masę serową. Składniki na masę serową: 600 g twarogu półtłustego lub tłustego 250 ml kremówki 36% 3 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru
Food Squarepodanego przepisu wychodzi ok. 35 podwójnych ciastek Składniki na ciasto: 260 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia kilka kropli olejku waniliowego 50 g cukru 1 jajko 1 łyżka mleka 125 g miękkiego masła lub margaryny Składniki na polewę: 200 g czekolady 50 g masła 50 g śmietany kremówki Dodatkowo : 1/3 małego słoiczka powideł śliwkowych ( może być też(...)milimetry lekko podsypując mąką,. Foremką lub małą szklanką wykrawać okrągłe ciasteczka. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie na nim kłaść w małych odstępach wykrojone ciastka. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 8 – 10 minut w temperaturze 180 stopni C i do chwili aż się lekko zarumienią. Upieczone ciastka wystudzić, jedno ciastko posmarować powidłami
Na słodko lub wytrawnieSernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Składniki Na spód: 180 g czekoladowych ciastek wieloziarnistych 2 łyżeczki kakao 60 g roztopionego masła Na masę serową 500 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 300 g białej czekolady ziarenka z 1 laski wanilii 150 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżki żelatyny 500 g świeżych truskawek Wykonanie: Ciasteczka
Kulinarne przygody Gatityognia przykryć folią spożywczą żeby nie powstał kożuch i odłożyć do wystudzenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać porcjami do masy i wymieszać do połączenia się składników. Ciasteczka maślane zmiksować w blenderze. Borówki podsmażyć z cukrem i wystudzić. Do szklanek dajemy warstwowo ciastka owsiane, krem oraz smażone borówki. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu
Ala piecze i gotujejajek z tego przepisu, albo idziemy na łatwiznę i spód tortownicy wykładamy ciastkami lub okrągłymi biszkoptami :) Jak kto lubi, jak kto woli. Ja upiekłam biszkopt. Masa serowa: 700 g twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie 1 łyżka soku z cytryny 125 ml śmietany kremówki lub jogurtu naturalnego (pół szklanki) 200 g drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone
Blondynka Gotujedodatkowo dałam 1 pokruszony wafel ryżowy co było genialnym pomysłem 150 g rozpuszczonego masła 2 łyżki brązowego cukru (u mnie zwykły cukier) 20 g masła, dodatkowo 300 ml śmietany kremówki połowa mlecznej czekolady, posiekanej - u mnie gorzka 3 łyżeczki żelatyny (dałam o jedną więcej) 60 ml wody (gorącej, do rozpuszczenia żelatyny) 500 g sera białego o kremowej konsystencji (u mnie(...)cukru pudru - dałam tak ,,na oko" ok 2/3 szklanki 180 g batoników Mars, posiekanych na około 1 cm kawałeczki (dałam 3 batoniki) 100 ml Baileys'a Do dzieła!!! Ciastka ugnieść łyżką lub zmiksować na krucho. Dodać roztopione masło i wyrobić gładką masę. Tortownicę (24 cm) wyłożyć folią aluminiową, następnie przełożyć masę ciasteczkową, dokładnie ugnieść. Wyłożyć również boki ciasta. Wstawić
sierotka maRysia w kuchnigładkiej masy. Odstawiamy do lodówki i chłodzimy masę. Ubijamy śmietanę kremówkę, mieszamy ze schłodzoną masą do uzyskania gładkiej konsystencji. 3. Polewa: do rondelka lub na patelnię wlewamy 3 łyżki mleka, dodajemy połamaną w kostki czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. 4. Mając już gotowe wszystkie składniki, składamy ciastka. Ciastko-kółko smarujemy łyżeczką kremu, przykrywamy drugim ciastkiem
Szefowa kuchnirozpuszczoną w 1/3 szklance wrzątku żelatynę. Dokładnie wymieszać. Na masę z ciastek nałożyć obie masy, łyżka po łyżce, naprzemiennie, raz serową, raz borówkową. Można też obie masy serową i borówkową wymieszać razem i wylać do formy. Masę dokładnie wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i dodać rozpuszczoną żelatynę w 1/4 szklance wrzątku
Jadło i czytadłosoku przecierowego zielonego * 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru * dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje - około 30 sztuk Przygotowanie : Budyń przygotować według zaleceń producenta, tylko zamiast mleka ugotować go na soku. Będzie gęsty. Wylać masę na ostudzony biszkopt. Ułożyć delicje. Schłodzić. Masa śmietanowa : * 2 kremówki po 200ml * 2 łyżeczki żelatyny * dodatkowo : 2 galaretki agrestowe Przygotowanie : Żelatynę rozpuścić
Magiczne Życie Martyudziałem na blogu Poezja Smaku to stwierdziłam, że muszę wypróbować. Przepis nic, a nic mnie nie zawiódł. Babeczki okazały się miękkie i mokre w środku z bonusem w formie ciastka, a krem, nieco zmodyfikowany przeze mnie, po prostu pycha. :) Wszystkie muffinki poznikały w zaskakującym tempie. Następnego dnia robiłam kolejną partie by się nimi dostatecznie nacieszyć. Szczerze polecam :) Ilość porcji(...)rozpuszczonego masła 4 łyżki kakao 2 jajka 1/3 szklanki gorącej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Duża szczypta sody oczyszczonej Duża szczypta soli 12 ciasteczek Oreo Krem 300ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/5 szklanki ciepłej wody 7-8 ciasteczek Oreo W rondelku ustawionym na średnim gazie rozpuszczamy masło z dodatkiem kakao i gorącą wodą. Odstawiamy
Kolizje Smakówprzecierowego malinowego bądź truskawkowego * 3 budynie malinowe bez cukru * dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje malinowe - około 30 sztuk Przygotowanie : Budyń przygotować według zaleceń producenta, tylko zamiast mleka ugotować go na soku. Będzie gęsty. Wylać masę na ostudzony biszkopt. Ułożyć delicje. Schłodzić. Masa śmietanowa : * 3 kremówki po 200ml * łyżka cukru pudru * 2 galaretki malinowe dodatkowo : galaretka malinowa Przygotowanie
Magiczne Życie Marty