ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:786/892)

sernik cytrynowy z lemon curd 215

masło roztopić. Masło wymieszać z ciastkami do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku.   Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia (tylko spód). wyłożyć masą ciasteczkową, wyrównać. Schłodzić przez 30 minut w lodówce. Składniki na masę serową: 1,5 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie- ja używam "kiełbasek"   1szklanka śmietany kremówki 36%   ja do sernika(...)dodawać jajka (całe), miksując po każdym dodaniu, następnie śmietanę kremówkę. Nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Nie chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Wyjąć formę z lodówki, masę serową wylać na schłodzony spód z ciastek. Piec w temperaturze 150ºC przez około 90 minut. Gotowy

Kubki smaku
Tort śmietanowo truskawkowy bez pieczenia 138

Składniki: 170 gram herbatników czekoladowych ( u mnie Łakotki) 2 łyżki masła 500 ml śmietanki kremówki 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru pół tabliczki białej czekolady 4-5 listków żelatyny truskawki  patki migdałów listki mięty  Ciastka wrzucić do malaksera. Zmiksować. Dodać rozpuszczone masło. Wyłożyć na spód tortownicy. Ugnieść. Włożyć do lodówki na godzinę

AZgotuj!
Zaskocz bliskich i siebie – zrób sernik bazyliowy z kiwi 217

masłem. Wymieszaj dokładnie. Masę ciasteczkową wyłóż na dno tortownicy i mocno uklep/ dociśnij do dna. Tortownicę wstaw do lodówki na czas przygotowywania pozostałych elementów ciasta. Składniki SPÓD 150 g ciastek kruchych owsianych 2 łyżki masła Wykonanie MASA SEROWA Umyj bazylię, zerwij listki z gałązek i odłóż kilka listków do dekoracji. Resztę liści rozdrobnij w blenderze lub bardzo dokładnie posiekaj(...)ciastka wylej masę serową. Wstaw do piekarnika na 15 minut, a po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120 stopni C i piecz przez 80 minut. Składniki MASA SEROWA 500 g zmielonego chudego twarogu lub gotowego sernikowego (uważaj na skład) 500 g mascarpone 1 i 1/2 szklanki cukru 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (ewentualnie pszennej) 200 ml śmietanki kremówki

Eat me! Fit me!
Tort "Od Serca" 172

należy połączyć z ubitą  kremówką. Na koniec dodać kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego kilka łyżek konfitury wiśniowej z całymi owocami 90 g czekolady gorzkiej 1 małe opakowanie ciastek Petit Beurre,tzw. Petitki kilka(...). Wkładamy do lodówki. Jak masa zastygnie, na ciastka wykładamy krem kawowy, na który układamy wiśnie z konfitury. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozpuszczoną czekoladą robimy kleksy na wierzchu ciasta. Wygląd zależy od naszej wyobraźni. Ciasto schłodzić. Po 2 godzinach jest gotowe do podania.  Krem waniliowy: 350 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 350 g serka mascarpone

Blondynka Gotuje
Francuskie rurki z bitą śmietaną 162

Składniki na około 18 sztuk: gotowe ciasto francuskie 275g 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru 2 małe opakowania Śmietan-Fix cukier puder do posypania Ciasto

Świat Ciasta
Ciastka francuskie z owocami 181

Za oknami upały więc dzisiaj szybki deser z ciasta francuskiego, na którego przygotowanie potrzebujemy 20 minut. Do deseru wykorzystałam świeże owoce oraz bitą śmietanę, którą możemy

Zabawa smakiem
Domowe herbatniki 148

najlepszych ciasteczek. Musicie je zrobić, naprawdę! z podwójnej porcji 🙂 Dla fanów domowych ciastek, dla mających ochotę pochrupać coś słodkiego. Pyszne i banalnie proste.   Jeszcze tylko składniki: 100 g masła śmietankowego (w temperaturze pokojowej) 2 szklanki mąki pszennej 0,75 szklanki cukru pudru 100 ml śmietanki kremówki 30% szczypta soli   Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy(...)łyżki kakao i zagniatamy dokładnie. Każdą część ciasta owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po schłodzeniu wałkujemy ciasto na grubość 3-4 mm i wycinamy ciastka. Forma dowolna.     Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując małe odstępy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy 15-20 minut

Niunioki
Tarta czekoladowa z Oreo i truskawkami 100

miksujemy razem z ciasteczkami.  Formę do tarty lub tortownicę smarujemy niewielką ilością masła i wykładamy zmiksowane ciastka z masłem. Palcami dokładnie wylepiamy dno i brzeg formy. Wstawiamy do lodówki na czas robienia kremu.  Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady  50 g masła truskawki do dekoracji Przygotowanie: Czekoladę

bistro mama
Sernik na zimno z galaretką z musem owocowym 516

malin i jeżyn. Połączenie dwóch smaków słodki i lekko kwaśny uzupełniają się idealnie. Składniki: Spód 225 g ciastka digestive 100 g masła Masa sernikowa 1 kg twarogu z wiaderka 8 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 ml zimnej kremówki 100 ml mleka 4 łyżki żelatyny Galaretka z musem 1 szt galaretka malinowa 80 g jeżyn

Ala piecze i gotuje
Sernik kajmakowy 160

wymieszać. Powinna powstać masa przypominająca mokry piasek. Wyłożyć ciastka na dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko docisnąć. Podpiec w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut. odstawić do wystudzenia. Masa serowa 1 kg sera twarogowego 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 puszka kajmaku 400 g 200 g śmietany kremówki 30% 1 budyń waniliowy Ser skręcić przez maszynkę

O kuchni z uczuciem
Babka marmurkowa 148

Ostatnio jestem monotematyczna, bo wszystko u mnie dwukolorowe... najpierw ciasto ZEBRA ,  potem ciastka świąteczne , a teraz babka marmurkowa. Tak, tak - na zdjęciu poniżej to babka. Trochę zakamuflowana, ale przyznajcie, że pięknie się prezentuje imitując ptasie gniazdo :) Swoją drogą bardzo smaczne i niezbyt słodkie, choć wygląd temu przeczy. I jest proste do zrobienia! Niewątpliwie będzie hiciorem na wielkanocnym stole(...)roztrzepane jajka  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/3 szklanki kakao 1/3 szklanki zaparzonej mocnej kawy (ostudzonej) 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej espresso  Ganasz czekoladowy: 150 ml śmietany kremówki (zamiast kremówki dałam śmietanę 12%) 100 g czekolady deserowej  Dodatkowo: 50 g drobno posiekanej gorzkiej czekolady małe opakowanie kolorowych jajeczek czekoladowych Przygotowanie: Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto Otulona Brzoskwinka 173

znalazł! ;)     Składniki: (na blaszkę 25x35 cm) Spód: 300 g herbatników lub kruchych ciastek 140 g masła 2 łyżki jogurtu naturalnego Warstwa kokosowa: 200 g masła 160 g wiórków kokosowych 150 g cukru pudru Warstwa śmietankowa z ricottą: 360 g śmietanki kremówki 30% 6 łyżek cukru pudru 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 8 łyżek wiórków kokosowych 500 g serka

Nastoletnie Wypiekanie
kukułka 159

foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na krem kukułkowy: 500 ml śmietanki kremówki  200 g cukierków kukułek 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka na warstwę czekoladową: 200 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 250 g biszkoptów 4 łyżki(...)wrzącą kawą i rozpuścić. Dodać biszkopty i wódkę, odstawić na chwilę aby ciastka wpiły masę czekoladową.  Krem kukułkowy: Mleko zagotować, wrzucić cukierki i odstawić na chwilę. Następnie zmiksować za pomocą blendera lub końcówki do kruszenia lodu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać zmiksowane cukierki i żelatynę. Krem podzielić na połowę.  Składanie ciasta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno z borówką amerykańską 241

jest bardzo prosty w przygotowaniu, nie jest zbyt kaloryczny, bo robiony na jogurcie, a nie na kremówce. A efekt wizualny, jak widać na zdjęciu, rewelacyjny ! Zaświadczam, że walory smakowe równie boskie :-) Sernik na zimno z borówką amerykańską Składniki: Spód: 160 g ciastek owsianych 50 g płatków owsianych 100 g masła Masa serowa: 500 g mielonego białego sera

Kulinarne przygody Gatity
Sernik Kapitański 257

formę szczelnie owinąć folią aluminiową, ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej (fot.1) . Wsypać okruchy ciastek, wyrównać i ugnieść, by utworzyły spód  (fot.2) . Schłodzić w lodówce około 20 minut. Do misy miksera włożyć ser, jajka i cukier. Miksować około 1 minuty. Wlać kremówkę, wsypać proszek budyniowy, i znów miksować. Na koniec wlać likier i ostatni raz miksować. Całe

Świat Ciasta