rozpływające się w ustach 3-bit. Dodam jeszcze tylko, że przygotowuje się je błyskawicznie, mimo wersji z domowym budyniem. Zalanie ciastek gorącym budyniem sprawia, że szybko miękną tak, że nie trzeba nawet czekać przepisowych 12 godzin na nałożenie kremówki, wystarczy dobrze schłodzić i można kończyć ciasto. Choć oczywiście najlepiej smakuje dopiero na drugi dzień, ale kto niecierpliwy może degustować(...)przepis na to ciacho na krakersach , również godny polecenia, teraz przetestowałam na ciastkach pełnoziarnistych. Przepis zdobyłam od znajomej. Obydwie wersje równie pyszne. Polecam :-) Ja użyłam blaszki o wym.33x23cm Składniki: - pełnoziarniste herbatniki (u mnie Bonitki maślane z Biedronki, 2 opakowania) - 1 puszka masy krówkowej - 400g - 350ml kremówki - 1 łyżka cukru pudru (dałam trzcinowy) - 20g gorzkiej czekolady Na blaszkę wyłożoną papierem
Smaczne Zdrowełyżki miękkiego masła (temp. pokojowa) 3-4 krople aromatu waniliowego 1 szklanka jagód (u mnie amerykańskie) 1 galaretka jagodowa (77g) 500 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: Ciastka pokruszyć do miski, dodać masło i aromat - dokładnie wymieszać. Tak przygotowany spód ciasta przełóż do formy, masę dociśnij i wstaw do lodówki (ok. 1 godz(...)trzeba uchwycić ten moment, gdy galaretka zaczyna gęstnieć, wtedy można wylać ją na ciasto :) Teraz wyłóż galaretkę na spód przygotowany w foremce i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Kremówkę ubij na sztywno - pod koniec miksowania dodaj cukier puder. Ubitą śmietanę rozprowadź na galaretce - posyp migdałami. Ciasto wstaw do lodówki na min. 1 godz. Uwaga! Gwarantuję, że następnym razem przygotujesz
Alutka-Gotujenaturalnego 1 szklanka śmietany kremówki 1/4 szklanki miodu ( dałam mniej) 3 łyżki cukru (dałam mniej) 2,5 łyżki żelatyny (użyłam żelatyny w listkach - 12 listków) 1/4 - 1/3 szklanki wody przygotowanie Składniki spodu umieścić w malakserze i utrzeć na drobny "mokry piasek". Spód tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, masą z ciastek wyłożyć formę, dobrze docisnąć(...)Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody (1/4 - 1/3 szklanki). W dużej misce umieścić truskawki, sok z cytryny, jogurt, kremówkę (bez ubijania), miód, cukier, żelatynę (może być jeszcze ciepła). Wszystko zmiksować blenderem na gładką masę. Wylać na spód z ciastek i włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować. Smacznego! Uwagi: Po wymieszaniu składników, masy wyszło
Stare Garygarnka, dodać masło i 100g kokosu, zagotować. Wlać rozrobione budynie i ugotować. Gorący budyń wylać na krakersy i przykryć drugą warstwą ciastek. Odstawić aż ostygnie. Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno, wlać galaretkę i zmiksować. Wylać na ciasto, wyrównać a wierzch posypać pozostałym kokosem. Udekorować galaretkami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaserka kremowego 155 g cukru 4 jajka 300 g rabarbaru 1 ziarno tonki mus: 300 g truskawek 300 ml śmietany kremówki (38%) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 50 g cukru dodatkowo: 5 truskawek Ciastka na spód pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dokładnie ugnieść na dnie tortownicy wyłożonym papierem do pieczenia. Podpiec w 180 st. C. przez(...)lodówce. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Truskawki odszypułkować, zmiksować blenderem na gładką masę. Połowę truskawek podgrzać, dodać żelatynę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Wymieszać z pozostałymi truskawkami, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą truskawkową. Wyłożyć mus na wierzch ciasta, schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Udekorować połówkami truskawek. Smacznego! Bardzo spodobało mi się pieczenie serników owocowych
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik z jeżynami i białą czekoladą (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 100 g ciastek digestive 1 łyżka kakao 40 g masła masa serowa z jeżynami: 300 g jeżyn 200 g serka kremowego 100 ml śmietany kremówki (38%) 100 g cukru 5 listków żelatyny masa serowa z białą czekoladą: 200 g serka kremowego(...)śmietany kremówki (38%) 150 g białej czekolady 2 listki żelatyny wierzch: 400 g jeżyn sok z 1/2 cytryny 100 g cukru 3 listki żelatyny Ciastka na spód dokładnie pokruszyć, wymieszać z kakao. Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciasteczkami. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Na to wyłożyć masę ciasteczkową, dokładnie ugnieść. Wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeznacie - spróbujcie koniecznie. Bananowy sernik z wiśniami (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 120 g ciastek digestive 60 g masła masa serowa: 7 listków żelatyny 600 g serka kremowego 300 ml śmietany kremówki (38%) 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g cukru pudru 4 dojrzałe banany 2 łyżki soku z cytryny dodatkowo: 125 wiśni ze słoika(...)soku wiśniowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka ugnieść na spodzie, wstawić do lodówki na 20 minut. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 2 łyżkami soku. Resztę soku zagotować, wlać rozrobioną mąkę, chwilę gotować, cały czas mieszając. Dodać wiśnie, przestudzić (kisiel ma być chłodny, ale nie zupełnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżeczki cukru waniliowego 60-70g serka mascarpone Dodatkowo: Kakao, czekoladowa posypka, żelki w kształcie robaków W wysokim naczyniu umieszczamy pokruszone ciastka, banan, mleko oraz serek. Wszystkie składniki blenderujemy na ciemny krem. W drugiej misce ubijamy kremówkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Na dno małych miseczek lub szklanek wykładamy połowę ciemnej masy
Kolizje Smakówpuszki kajmaku/masy krówkowej (może być mleko skondensowane, które zagotujecie) 3 średnie banany pokrojone w plastry 500ml kremówki 1op. żelatyny + ok. 3/4 szkl. gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny pokruszona czekolada do ozdoby Blaszkę do tart wysmarowałyśmy masłem. 1/2 kostki rozpuściłyśmy. Ciastka drobniutko pokruszyłyśmy i wymieszałyśmy z roztopionym masłem. Wdusiłyśmy masę w formę i dostawiłyśmy do lodówki na ok. 30 minut(...)międzyczasie puszkę z kajmakiem lekko podgrzałyśmy, żeby łatwiej było go rozsmarować. Rozsmarowałyśmy kajmak na przestudzonym spodzie, a na to układałyśmy banany. Kremówkę ubiłyśmy ( nie na sztywno) i dodałyśmy żelatynę cały czas mieszając mikserem. Odstawiłyśmy do lodówki, żeby zaczęła gęstnieć, a następnie przelałyśmy do formy i dalej chłodziłyśmy całe ciasto aż do całkowitego zgęstnienia. Przed podaniem posypałyśmy pokruszoną czekoladą
Motylkowa Kuchniamasła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone ciastka(...)cukru pudru sok z połowy cytryny otarta skórka z połowy cytryny 20 g żelatyny 100 ml gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny 150 g jogurtu naturalnego 300 ml śmietany kremówki 30% Zmiksować twaróg, cukier, sok i skórkę z cytryny. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać, lekko ostudzić, połączyć z jogurtem i dodać do masy serowej. Dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno
moj przepis napszennej * łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa : * 3 budynie śmietankowe * litr soku przecierowego np. Kubuś Masa z kremówki : * 350 ml śmietany kremówki 30% * galaretka cytrynowa * 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : * czekolada gorzka * opakowanie ciastek typu Delicje Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy, piec około 20 minut(...)wolnym ogniu, dodać proszki budyniowe, mieszać aż się zagotuje. Masę budyniową wylać na biszkopt. Ułożyć delicje, odstawić do wystygnięcia. Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę lekko ubić z cukrem, dolewając przestudzoną galaretkę, ciągle mieszać. Wylać na ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Zetrzeć czekoladę na ciasto. Pokroić na kwadraty
Magiczne Życie Martypółka) przez około 12 minut, aż staną się złociste. Upieczone ciastka wystudzić na kratce. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 24 ciastka. Do przepisu należy użyć słodkiej, rzadkiej śmietanki 30 % (tzw. kremówki). Konfitury z budyniem można zastąpić np. prażonymi jabłkami/musem z jabłek i cynamonem, białym serem wymieszanym z żółtkiem, cukrem i rodzynkami, lub innym, ulubionym
Gospodyni MiejskaOpis: Królujący na stołach podczas świąt, imienin, bankietów, małych i dużych uroczystości, sernik na zimo zniewala konsystencją oraz oszałamia możliwością eksperymentowania. Nietypowe, bo nie wymagające pieczenia
Ciastka i ciastapieczenia Masa budyniowa 2 budynie śmietankowe 1 litr soku przecierowego np. Kubuś 0,5 kostki masła Masa z śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 30% galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru pudru Ponadto opakowanie ciastek typu Delicje polewa czekoladowa Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo
kgwjanczewoktóra wersja sernika smakuje lepiej... Karmelowy sernik z czerwoną porzeczką Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) spód: 125 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 180 g czekolady karmelowej 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki budyniu krówkowego dodatkowo: 350 g porzeczek ze słoika (lub 300 g porzeczek(...)słoika zacząć od odcedzenia owoców, a dalej postępować jak w przepisie powyżej. Ciastka dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić. Wymieszać z ciasteczkami, a następnie ugnieść na dnie tortownicy. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Przestudzić. W tym czasie przygotować masę serową. Czekoladę posiekać. Kremówkę zagotować, zdjąć z palnika, zalać czekoladę. Odstawić na 5, a następnie dokładnie wymieszać
Pożeraczka, czyli raz adobrze