ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:755/892)

Desernik 194

cytryny 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% albo jogurtu naturalnego (125 ml) - ( z jogurtem jest również pyszne) 200 g drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl gorącej wody DODATKOWO: galaretka konfitura truskawkowa lub wiśniowa WYKONANIE: Twaróg zmiksować z sokiem, cukrem. Dodać jogurt a na końcu zimną żelatynę. Z biszkopta foremkami do ciastek wyciąć gwiazdki i po jednej

Blondynka Gotuje
Sernik na zimno z białą czekoladą i sosem truskawkowym 355

biszkoptowym czy z ciastek, ja pominęłam, bo akurat taki miałam kaprys, hihi :))) Polecam szczególnie tym z Was, którzy lubią  smak białej czekolady, bo jestem pewna, że ten sernik wyjątkowo przypadnie Wam do gustu więc nie zastanawiajcie się długo, tylko zmykajcie do sklepu po białą czekoladę i resztę potrzebnych składników :) Sernik: * twaróg- 200 g * kremówka- 200 ml * biała czekolada

Kraina Miodem Płynąca
SERNIK KOKOSOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ BEZ PIECZENIA 237

gotujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy do zmielonego sera, mieszamy, 1 łyżkę dodajemy do ciepłej żelatyny, a następnie całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Wrzucamy posiekaną na kawałki ( mają być większe ) czekoladę oraz wiórki kokosowe i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Całość wylewamy na biszkopty, wyrównujemy, przykrywamy resztą ciastek i obficie posypujemy cukrem pudrem

Ostra na Słodko
"Leśna Pokusa" - Tarta bez pieczenia 436

dodać do pokruszonych ciastek i dalej miksować, aż powstanie jednolita wilgotna masa o konsystencji mokrego piasku. Dno formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 minut, aż spód stwardnieje. Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki

maniapieczenia
Kruche rurki z kremem 176

Składniki na około 30 sztuk rurek:  1/2 kg mąki 25 dag margaryny 25 dag kwaśnej gęstej śmietany 18% szczypta soli brązowy cukier trzcinowy do obtaczania Składniki

Świat Ciasta
Kajmakowa babka z prażonymi migdałami 205

Składniki: 5 jajek (oddzielnie białka i żółtka) 3 łyżki cukru Sok z 1 cytryny 100 g masła 300 g masy krówkowej 180 g mąki pszennej 100

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tarta cytrynowa 283

schłodzona smakuje jak kruche ciastko z lodami :) Średnica blaszki : 26 cm Temp. pieczenia: 175 C Czas pieczenia : 20 min, 20-30 minut Składniki: Ciasto kruche 200 g masła 1/3 szkl. cukru 4 żółtka 2 szkl. mąki Masa cytrynowa: skórka starta z 1 cytryny 1/3 szkl. soku z cytryny 1/2 szkl. cukru 4 całe jajka śmietana kremówka 30%   Sposób przygotowania

Słodkości i nie tylko
Ciasto Paradiso bez pieczenia 713

spodzie z ciastek,orzechów i miodu,do tego kokosowy środek i kakaowa galaretka-mniam,polecam do kawki Składniki : Spód: • 200 g herbatników • 100 g orzechów włoskich • 100 g masła • 150 g miodu Krem kokosowy: • 100 g kwaśniej śmietany • 100 g cukru pudru • 1 puszka mleka kokosowego(400ml) • 7 łyżeczek żelatyny • 400 g śmietany kremówki • 1 śmietan

Swojskie jedzonko
Sernik z wiaderka z truskawkową pianką 358

dodać do ciastek, wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyłożyć ciasteczkowy spód. Wyrównać, i wklepać w dno formy. Podpiec w temperaturze 175 stopni C przez około 12 minut aż do zarumienienia. Wyjąć, lekko przestudzić przez czas przygotowania masy serowej. Masę serową: 500 g sera z wiaderka 250 ml śmietany kremówki

Rusty Fork
Snickers - ciasto (prawie) bez pieczenia :) 1903

pieczenia. Ciastka kruszymy i mieszamy z masłem. Przesypujemy do tortownicy i dociskamy do dna.  Pieczemy przez około 7 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studzimy. Krem I: 250 g sera mascarpone 1 puszka gotowej masy krówkowej (400 g) tabliczka białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej 3 batony snickers Krem II: 300 g śmietany kremówki 36% 1 płaska

Z butelką mleczka w tle
Sernik mascarpone 164

ciastek herbatników 40 g masła 40 g płynnego miodu Ciasteczka pokruszyć drobno (najlepiej w malakserze) i dodać masło oraz miód. Wszystko wymieszać aż składniki się połączą. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć masą ciasteczkową i docisnąć ją. Masa serowa 400 g serka mascarpone 600 g sera śmietankowego 250 cukru 6 jajek 100 ml śmietany kremówki Ser śmietankowy

O kuchni z uczuciem
Kopiec Kreta 184

Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać czekoladę i wymieszać dokładnie. Na koniec wlać przestudzoną żelatynę i również wymieszać. Masę wyłożyć na brzoskwinie w miarę szybko, bo żelatyna będzie zastygać. Uformować z masy górkę (kopiec). Na wierzch posypać rozdrobnionym ciastem i lekko docisnąć. Kopiec kreta przechowywać w lodówce. Smacznego! Tutaj jeszcze przed pokrojeniem Przekrój ciastka - brzoskwinie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Cannoli nadziewane kremem z o smaku limonki 182

Składniki na ciasto: 250 g mąki 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 50 g masła (roztopionego) 50 do 80 ml białego, wytrawnego wina    Nadzienie

Świat Ciasta
Babka chmurka 195

Babka kokosowo - kakaowa Mięciutka i puszysta babka , która za sprawą śmietany zachowuje długo świeżość a dzięki dodatkom wiórek kokosowych i kakaa przyjemny smak. Przepis znaleziony na

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Dyniowa kawa... Dobre to? 168

wyczuwalna, choć nadaje kawie specyficznego charakteru. Do tego mnóstwo rozgrzewających przypraw, które nadają lekko pikantny ton. Nieodzowna w takim wypadku bita śmietana - i mamy cudowny deser, bo do popijania ciastka taka kawa zdecydowanie jest zbyt słodka.  Nigdy nie piłam pumpkin spice latte w kawiarni, więc nie wiem, jak właściwie powinna smakować. Zobaczyłam ją jednak u  Madame Edith(...)ciemnego brązowego cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki kardamonu 50 ml śmietany kremówki (38%) Gorącą kawę i mleko, puree, cukier ekstrakt i połowę przypraw dokładnie zmiksować z blenderze. Przelać przez sitko do szklanek, udekorować ubitą śmietaną, posypać resztą wymieszanych ze sobą przypraw. Podawać

Pożeraczka, czyli raz adobrze