Konkurs urodzinowy z Doradcą smaku-wyniki 126główna (Śliczny Blender MSM7406 +przyprawy Prymat) trafia do: Edyty Brackiej za sałatkę makaronową w cytrusowych koszykach Nagroda za drugie i 3 miejsce otrzymują: przyprawy Prymat Agnieszka Błaut za babeczki z chrzanowo- szpinakową pastą przyprawy Prymat Ania za świetny przepis podany w bardzo przyjemnej formie: Muszelki meksykańskie Weź kociołek, nalej wody wrzuć makaron dla osłody Ciut oleju,soli łyżki dwie
Wielki apetyt
Popover przepis 156tego, że wręcz wyskakują z foremek. Można je przygotować w specjalnej formie (zakupiłam, jak tylko przyjedzie to się nią pochwalę), w kokilkach, ja wypróbowałam w zwykłej formie do babeczek i też się udały. Bardzo ważne jest to, żeby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej, formy dobrze wysmarowane masłem a piekarnik nagrzany. Bułeczki są puste w środku,więc możemy podawać
Wielki apetyt
Masa z pianek Marshmallow 192smaku słodka, ale nie za bardzo. Elastyczna i nieklejąca- jak dla mnie idealnie nadaje się do dekorowania zarówno tortów jak i babeczek. Całkowity czas jej przygotowania to zaledwie 30 minut. Możemy ją barwić barwnikami spożywczymi każdego typu. Składniki: 270 g pianek Marshmallow Party ( JOJO) ok. 3-4 łyżek wody ok. 600 g cukru pudru (stopniowo!) odrobina oleju Sposób przygotowania: Pianki
Wielki apetyt
Muffiny z borówkami 186będzie już gładka i gęsta przełożyć ją do foremek ( jeśli nie używasz papilotek, ani form sylikonowych, posmaruj brzegi naczynia masłem) do 2/3 jej wysokości. Do każdej dodaj łyżeczkę owoców. Babeczki piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt
Muffinki z płatkami owsianymi 222Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio przeglądając mój zeszyt z przepisami znalazlam przepis na muffinki owsiane. Kiedyś często je piekłam ale jakoś o
Marta Gotuje
Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem 338pistacjami. Przechowujemy w lodówce. Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem jest to propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkich i kwaśnych smaków. Pomysł zaczerpnęłam z bloga Śladami Słodkiej Babeczki . Przepis na ciasto półkruche wykorzystałam swój. W oryginalnym przepisie masa budyniowa była przygotowana z 1 opakowania i 500ml mleka. Moim zdaniem 3 budynie na 900ml mleka to idealna proporcja. Przed
mojewypiekiinietylko
Ciasta na Komunię Świętą 746polewą ze słodkich krówek! Które dziecko nie byłoby tym zachwycone?! Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi owocami i puszystą panna cottą przypominającą konsystencją budyń - jednak zupełnie inną w smaku
Moje Qulinaria
Masło orzechowe Primavika 228andrutów, krakersów, wafli ryżowych itp. Fajnie skomponuje się również z placuszkami czy naleśnikami, a także owsiankami czy muesli. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów. W wersji wytrawnej mozna je podawać jako dodatek do mięs, sosów czy warzyw. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Nam bardzo posmakowało nam modne
Kto ugości moich gości?
Różyczki 256takiej samej grubości wstążki Na każdą wstążkę układamy po kilka listków jabłek posypujemy cynamonem i zwijamy tak aby wyszedł nam kształt przypominający różę Wkładamy do brytwanek na babeczki i pieczemy ok 15 - 20 min, w piekarniku rozgrzanym do 180C Smacznego
Klaudynkowa kuchnia
Muffiny marchewkowe 245był mój pierwszy wypiek z użyciem ksylitolu, dlatego dodałam tylko 100 g i pomieszałam z cukrem trzcinowym, nie chciałam by jedzenie babeczek wywołało nieprzyjemne dolegliwości. Muffiny marchewkowe z orzeszkami ziemnymi Składniki: 250 g mąki pszennej razowej; 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej; 100 g ksylitolu; 8 g cukru waniliowego ( LECKER'S BIO ); 40 g cukru trzcinowego; 2 łyżeczki cynamonu
Życie na widelcu
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXV 228czasami nawet żal jeść :) * pyszne śniadanko i od razu dzień staje się piękniejszy * spacer po lesie zawsze udany * sezon na szparagi uważam za otwarty Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Marty
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc KWIECIEŃ 2015 215ananasem i jabłkiem Wiosenna sałatka z kozim serem Chrzanowa szynka w galarecie Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek
Magiczne Życie Marty
Muffiny z Rabarbarem i Owsianą Posypką 200Coroczny sezon rabarbarowy uważam za otwarty Nie byłabym sobą gdybym nie zaczęła go od genialnie prostych i niezastąpionych smakiem muffinek. Są mięciutkie, wilgotne, słodkie, z lekkim
Made By Mom And Son
Wielkanocne muffiny bananowo - jogurtowe 236Wielkanoc za pasem, czas więc przygotować coś na tą okazję! Mimo iż pogoda za oknem bardziej zimowa niż wiosenna, to liczę na to, że tym przepisem
Taste Therapy
Babeczki z wodą sodową i białą czekoladą 169wszystko za sprawą Agnieszki. Tak oto powstały jedne z lepszych babeczek, które robię często, ale na blogu jeszcze się nie pojawiły. Dlatego dzisiaj na szybko zostawiam dla Was przepis, a sama biorę się za szparagi! Składniki : * 16 łyżek mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 4 płaski łyżki kakao * 12 łyżek cukru trzcinowego * 150ml wody mineralnej gazowanej * 100ml oleju
Magiczne Życie Marty