babeczki - 15371 przepisów (strona:762/1025)

MuffinkiCzekoladowo Piernikowe z Powidłami Śliwkowymi 195

jesteście tu ze mną. Wasza obecność dodaje mi sił, kiedy ich mi brakuje. Nie macie pojęcia jak dużo energii mi daje Wasza obecność. Dziękuję :* Składniki na 15 babeczek: 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka przyprawy korzennej do piernika 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 55 g gorzkiej czekolady, posiekanej 1/2 szklanki

Blondynka Gotuje
Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 296

Zagłębienia formy do muffinów  wysmarować masłem. najlepsze są silikonowe foremki. Nałożyć ciasto , posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady. Piec w temp.200 st. C przez 20 minut Po ostygnięciu babeczek, można wierzch posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami. Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci, we wszystkich smakach :) żeby

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny z jagodami i białą czekoladą 176

się robi jak przyjeżdża 5 letnia chrześnica? piecze się babeczki :) składniki: 2 szklanki przesianej mąki tortowej 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka kefiru albo maślanki (mleko też się sprawdzi) 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1 szklanka jagód (wystarczy też 1/2 szklanki) szczypta soli opakowanie cukru waniliowego aromat waniliowy pół tabliczki czekolady W jednej misce wymieszać suche

Bon Appetit Małgorzaty
Marchwiowe muffiny z zapiekanym musem drobiowo-serowym 192

feta, białko od jajka, paprykę w proszku oraz pieprz. Całość dokładnie blendujemy. Gotowy mus przelewamy do podpieczonych muffinek z marchewki. Całość pieczemy w 190 stopniach C kolejne 15 minut. Babeczki dekorujemy ulubionymi ziołami u mnie rzeżucha. przed pieczeniem w przekroju marchwiowe muffinki

Bon Appetit Małgorzaty
Czekoladowo-bananowe muffiny z jagodami goji i orzechami macadamia 152

sobą dokładnie mieszając łyżką. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu babeczek, smarujemy je polewą czekoladową albo nutellą i przyklejamy ulubione cukierki.  nasza ekipa: opolska blogosfera kulinarna

Bon Appetit Małgorzaty
Drożdżowe racuchy z jabłkami 358

stron. Warto po każdym nałożeniu ciasta na patelnię zanurzyć łyżkę w wodzie, wtedy ciasto nie będzie się kleić do łyżki. 5. Usmażone racuszki posypać cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Kruche babeczki

Kuchnia domowa Ani
Na wielkanocnym stole 216

brzoskwiniami Sernik orzechow y z brzoskwiniami Marysieńka Ciasteczka orzechowe Torciki warszawskie Wafle kajmakowe Wafle mleczne Wafle kakaowe z aromatem rumowym Muffinki pomarańczowo-cytrynowe Babka kwitnący tulipan Babka kajmakowa Babeczki mini szarlotki   Sałatki Sałatka świąteczna I Sałatka świąteczna II Śledzie w śmietanie z jabłkiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Kuchnia domowa Ani
Babka drożdżowa 194

babkę i 6 małych, które piekłam specjalnie do wielkanocnego koszyka). Odstawiamy, by ciasto pod woiło swoją objętość, a następnie pieczemy przez ok. 40 minut w 180 st. C. ( Małe babeczki wyjęłam wcześniej). 4. Po upieczeniu dowolnie udekorować. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Cygańskie ścieżki 235

Niestety samych żółtek nie da się zamrozić jak białek i ponownie użyć. Zrobiłam coś innego :) Otóż zagniotłam ciasto kruche i zamroziłam. Będzie w sam raz na szarlotkę lub kruche babeczki

Kuchnia domowa Ani
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej 240

marynatą, w której było mięso. Pieczemy w 180 st C przez 1,5 godziny (godzinę pod przykryciem i 30 minut bez). 4. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!!! Źródło: Kruche babeczki

Kuchnia domowa Ani
Deser z malinami i wafelkiem czekoladowym 408

Jogurt lekko dosłodzić, część przełożyć na maliny. 3. Wafelki czekoladowe drobniej pokroić, dodać do deseru, zrobić kleks z jogurtu. 4. Na wierzch ułożyć całe maliny. Smacznego!!! Źródło: Kruche babeczki

Kuchnia domowa Ani
12 potraw wigilijnych 235

grecku Pierogi ruskie Sałatka śledziowa z jajkiem Śledź pod pierzynką Ryba w galarecie A że nie tylko wytrawnymi potrawami człowiek żyje, to na osłodzę proponujemy: 9. Makowiec 10 .Babeczki renifery 11. Sernik cynamonowo-piernikowy na zimno 12. Pierniczki A czego w Waszym rodzinnym domu nie może zabraknąć podczas wieczerzy wigilijnej

Kolizje Smaków
Muffiny marcepanowe 249

Muffiny idealne na święta. Z dodatkiem marcepana i przyprawy do piernika. Do tego jeszcze żurawina. Czy może być coś bardziej świątecznego? Są idealne dla dzieci, które chętniej sięgają po babeczkę niż kawałek ciasta. Składniki (na 12 sztuk): 250 g mąki 100 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 jajka 90 g oleju

Sto kolorów kuchni
Rurki z kremem z białek 160

rurki. Jest bardzo słodki. Moje uwagi : Krem z białek należy ubijać w głębokim naczyniu, ponieważ podczas dodawania syropu z cukru słodka piana bardzo rozpryskuje wokół. Zamiast rurek można upiec babeczki, albo skorzystać z gotowych. Już wcześniej napełniałam takim kremem podobne rurki. Z takim kremem smakują też wyśmienicie ptysie. Przepis znalazłam na forum cincin.cc(od użytkowniczki Beata

Proste Potrawy
Bakaliowe 'lizaki' dla dorosłych 224

ulepić kulkę, obtoczyć w czekoladzie i gotowe. W wersji dla dzieci wystarczy pominąć rum, ozdobić kolorową posypką i uśmiech na twarzy gwarantowany!!! :) Przepis zmodyfikowany, jednakże zainspirowany z   Blog Babeczka   :) * migdały- 50 g* * orzechy laskowe- 50 g* * suszone śliwki- 1/2 szklanki * suszona żurawina- 1/2 szklanki * rum- 1 łyżka * przyprawa do piernika- 1/2 łyżeczki * czekolada deserowa- 80 g (lub mleczna/gorzka

Kraina Miodem Płynąca