babeczki - 15371 przepisów (strona:768/1025)

babeczki z masą krówkową i śliwką... 162

ciasto do foremek silikonowych 4x7cm nałożyć czubatą łyżkę ciasta - łyżeczkę masy krówkowej - pół śliwki następnie do foremek nałożyć na wierzch resztę ciasta piec w 200C około 30 minut ostudzone babeczki posypać pudrem cukrem.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
babeczki z masłem orzechowym i dżemem... 127

mąka pszenna 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, masło czekoladowe - ile potrzeba, dżem owocowy - ile potrzeba, cukier puder - ile potrzeba wyszło z tej ilości ciasta 15 babeczek całe jajka "L", cukier, miękka palma zmiksować z 5 minut mikserem wsypać mąkę z proszkiem i zmiksować na dość gęste ciasto foremki silikonowe 4x7cm - do foremki nałożyć czubatą łyżkę ciasta

W Mojej Kuchni Lubię
babeczki truskawkowe ze śmietaną... 137

piec w 200C około 30 minut i z foremek wyjąć jak wystygną zimną śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem i dodać połowę tubki barwnika żółtego szprycka nanieść śmietanę na babeczki, posypać płatkami migdałowymi i posypką kolorową..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Maślane muffinki z borówkami 219

wykładamy bibułkami i napełniamy masą. Na wierzchu układamy jeszcze po kilka borówek. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 25 min (do suchego patyczka). Po wystygnięciu babeczki dekorujemy cukrem pudrem

Animelka Blog
Pastéis de Nata / Pastéis de Belem / Portugalskie tarty z nadzieniem budyniowym / Portuguese custard tarts 144

wysmarowania foremek Dwa płaty ciasta francuskiego nałożyć na siebie, delikatnie przewałkować, zwinąć z rulon dłuższym bokiem i pokroić na 18-20 równych kawałków. Ciastem wykleić wysmarowane masłem foremki do babeczek. Wyklejać począwszy od dna i kontynuując po bocznych ściankach do górnej krawędzi. Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości mleka, a resztę mleka zagotować z laską cynamonu i skórką z cytryny

Delicious Titbits
99. Kochamy smak pieczonych jabłek czyli: antonówki, cynamon, imbir i wanilia ukryte w muffinach w wersji XL. 198

plasterki na wierzch każdej muffinki. Papierowe papilotki umieszamy w metalowej formie na muffiny i napełniamy je masą do około 3/4 wysokości. Na wierzch każdej układamy plasterki jabłka. Babeczki pieczemy 25-30 minut. Po mniej więcej połowie czasu pieczenia, gdy widocznie już urosną do góry  ich wierzch smarujemy niewielką warstwą rozkłóconego jajka za pomocą pędzelka i posypujemy niewielką ilością cukru

Symfonia Smaków
Ciasto ze szpinakiem i rabarbarem 191

Bałam się ponownie efektu, tak jak z  babeczkami jaglanymi . Miałam garść szpinaku w lodówce, rabarbar.. szykował się wypad na działkę.. to upiekłam. Znów zniknęło w oka mgnieniu. Dla takich chwil uwielbiam siedzieć w kuchni i zaglądać jak ma się ciasto w piekarniku :) Składniki: 50 g szpinaku 250 g obranego rabarbaru  (czyli ok 320 g całego

Czarnawisienka
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 264

soków i doskonale smakują z dodatkiem alkoholu. Ciekawym pomysłem jest , oprócz  podania o północy tortu weselnego – jako preludium podawania deserów tzw . " Capcake tower " czyli wieża wypełniona mnóstwem małych babeczek przecudnie udekorowanych, które ułożone na specjalnych stojakach tworzą piękny i niepowtarzalny weselny tort. Dobrym pomysłem, komponując stół owocowy, jest umieszczenie na nim tzw. palmy owocowej wykonanej z kilku ananasów, przeważnie

Kulinarny karnet Christophera
Krusztadki z pieczarkami. 376

smalczykiem  ,to Smakowita Pajda zaskoczyła mnie swoim wpływem na kruchość i wyrazisty smak wypieku. Postanowiłem tę jej zaletę wykorzystać  dalej i rozwinąć spektrum ,upiekłem wytrawne babeczki  – krusztadki.  Nie rozczarowałem się , krusztadki są kruche , z wyczuwalnym interesującym  ziołowym smakiem ziół ogrodowych ,pyszne ciepłe i zimne. Ciasto. 6-7 łyżek mąki 8 dag sera twarogowego

Kulinarny karnet Christophera
Mielone z muffinek z chrzanem i pastą wasabi 218

pieprzem i majerankiem. Z przygotowanego mięsa uformować kulki. Kulkę  rozpłaszczyć , na środek nałożyć chrzan wymieszany z pastą wasabi, brzegi skleić i włożyć do formy do pieczenia muffinek. Nasze "babeczki" nałożyć do 2/3 wysokości. Na koniec wszystkie wyrównać łyżeczką. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 190 oC. Są bardzo dobre jako ciepła przekąska. Ja podałem z "żagielkiem" z kiszonego

Kulinarny karnet Christophera
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23394

ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą  Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Zielona soczewica w pomidorach pelati Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Ratatuja z soczewicą

Moja smaczna kuchnia
Jaglany deser daktylowo bananowy (bez mleka, jajek i glutenu) 369

rozpuszczenia. Do gorącego mleka wrzucić daktyle, pokrojonego banana, kaszę i zmiksować  za pomocą blendera na gładką masę. Przelać do miseczek lub foremek silikonowych. (Aby po ostudzeniu wychodziły ładne "babeczki" można foremki lekko nasmarować np. olejem) Polewę krówkową przygotować rozpuszczając w gorącym mleku pokruszone krówki, można dodatkowo podgrzać wstawiając naczynie do gorącej wody. (lepiej nie rozpuszczać w garnku na kuchence

głodny alergik
Kokosanki 190

pieczenia. Nawilżamy ręce w letniej wodzie; z masy kokosowej formujemy  kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy w niewielkich odległościach od siebie (kokosanki odrobinę urosną, ale nie tak jak babeczki, czy ciasto francuskie :)). W razie potrzeby ponownie zwilżamy ręce. Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika i pieczemy 12-15 minut w 180 stopniach. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gotowe

My Culinary Art
Babeczkowa sobota 189

właśnie było w sobotę. Posiłek złożony z dwóch dań i deser. Jednak nie o daniach, lecz o tymże właśnie deserze będzie ten post. Otóż na deser były pyszne babeczki z owocami. Niby proste, ale jakże smaczne. Czytaj więcej

Moje Pyszne Siódme Niebo
Jak uniknąć bezglutenowego zakalca? 164

płaskich foremek. Jeśli koniecznie chcemy upiec tradycyjną babkę - wybierzmy formę z kominkiem. Najlepsze są jednak papierowe foremki do muffinek - gwarantują najmniejszą szansę wystąpienia zakalca, a forma babeczek zwiększa atrakcyjność każdego ciasta, zwłaszcza w oczach dzieci. Poza tym muffinkę w papilocie można wygodnie zabrać ze sobą na wycieczkę lub do szkoły.  Ciasta pieczone z dodatkiem  sody

głodny alergik