Mega cytrynowe szybkie cupcake, krem na basie śmietany, mascarpone i galaretki, niebo w buzi :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldMega cytrynowe szybkie cupcake, krem na basie śmietany, mascarpone i galaretki, niebo w buzi :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDrożdżowa babka staropolska jest tak pyszna, że doskonale sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole. Tajemnica tej babki leży w żółtkach i doskonałym wyrobieniu ciasta, które
Słodki sentymentSkładniki: ? 3 szklanki startej cukini ? 3 szklanki mąki ? 1 szklanka cukru ? cukier waniliowy ? 3/4 kostki margaryny ? 3 jajka ? 150 g suszonej żurawiny ? 2 płaskie łyżeczki sody
To co kochamCoś słodkiego do popołudniowej kawusi. Wprawdzie babka raczej kojarzy się z Wielkanocą, ale nie mogłam się oprzeć. Składniki: ? 200 g masła ? 3/4 szklanki cukru ? 1,5
To co kochamCzekoladowe muffinki od początku do końca wykonała moja córka Monika. Mają specjalne przeznaczenie – urodziny 4-letniego Szymonka, być może przyszłego jej szwagra… jakkolwiek dziwnie
To co kochamCzekolada to naturalny antydepresant . Poprawia nastrój, powoduje uczucie zadowolenia, rozjaśnia umysł, zwiększa przepływ energii. Magnez, który zawiera czekolada, reguluje sprawność komórek nerwowych, a cynk i selen
To co kochamTanie i ekspresowe ciasto z jednego jajka! Jest bardzo lekkie i najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Samo przygotowanie to tylko 10 minut. Składniki: ? 1 jajko ? 125
To co kochamKrólowa świątecznych wypieków – wielkanocna babka i kolejny przepis z zeszytu mojej Mamy – Babka marmurkowa, zwana także łaciatą. Gładka, puszysta i bez zakalca. Składniki: ? 250
To co kochamDzisiaj nie będzie przepisu na muffinki ale na masę cukrową do ich dekoracji. Moja córka Monika i jej chłopak David zdali świetnie sesję i od kilku
To co kochamWszyscy chętnie jemy muffinki, a gdy są czekoladowe to smakują tym bardziej. To ciastko o idealnej porcji i wyglądzie małych torcików, na każdą możliwą okazję i
To co kochamW Halloween nie może zabraknąć dyni. Moja jest ukryta w muffinkach, które wyszły wyśmienite – miękkie, mokre, mięsiste i chrupiące dzięki orzechom i migdałom, a przy
To co kochamIdealne wytrawne muffinki na zdrowe śniadanie. Najlepiej smakują na ciepło z masełkiem. Po przekrojeniu pachną intensywnie oregano, a nasiona przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Samo wykonanie jest
To co kochamNa stole wielkanocnym pojawiają się różnorodne, piękne babki. Znanych jest kilka rodzajów babek wielkanocnych: babki drożdżowe, żółtkowe, parzone, piankowe, śmietankowe, ucierane, puchowe oraz ciężkie, które są
To co kochamPo babce cytrynowej przedstawiam Wam babkę mocno czekoladową, która ma jeszcze polewę z czekolady! Babka jest bardzo smaczna, miękka i aromatyczna. Polecam nie tylko na Wielkanoc
To co kocham