ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:50/268)

Całuski z wiśniami 151

mąki + trochę mąki do podsypywania 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia  wiśnie Lukier (opcja niekonieczna) cukier puder wrzątek Wiśnie obieramy, myjemy i drylujemy. Twaróg ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, olejem oraz mlekiem starając się, aby masa miała jak najmniej grudek. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko mieszamy. Wyłączamy mikser i wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy(...)wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko kładziemy tyle wiśni, aby można było bez problemu skleić końce ciasta (sklejamy jak pierogi). Uprzednio jednak zwilżamy brzegi ciasta wodą co sprawi, że rożek nie rozklei się podczas pieczenia. Gotowe rożki kładziemy na blaszkę. Ciastka pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut, aż nabiorą złotego koloru. Gdy lekko przestygną

My simple kitchen
Serowe ciastka z jabłkami 163

cytryny 1 opakowanie cukru waniliowego cynamon cukier puder do posypania gotowych ciastek Biały ser dokładnie rozdrabniamy. Dodajemy do niego przesianą mąkę i cukier puder i dokładnie mieszamy. Dodajemy 1 jajko, proszek do pieczenia i olej. Wszystko razem dokładnie mieszamy tak żeby powstała gładka masa bez grudek. Gotowe ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce(...)miejscach. Na nieprzeciętych prostokątach układamy jabłka i posypujemy je cynamonem. Brzegi prostokątów z jabłkami smarujemy roztrzepanym jajkiem i dokładnie sklejamy z porozcinanymi prostokątami. Gotowe ciastka układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe możemy posypać cukrem pudrem

Piekielna Kuchnia Pati
Marmolada z derenia i pigwowców do słoików 169

Kilka razy w roku potrzebuję do wypieków twardej marmolady, która nie wycieka z ciastek lub bułeczek podczas pieczenia. Stosowanej kupnej mnie przeraża (czego w

Weekendy w domu i ogrodzie
Bezowe gniazdka z różanym kremem 149

miejscu zrobimy krem. Od momentu kiedy mama była na kursie pieczenia bez, bezy często goszczą w naszym domu, bo bardzo je lubimy. Zrobiłam też blaszkę małych bezików. Niestety te zniknęły zaraz po upieczeniu.   Składniki: 200 g białka (mama miała w płynie zostało jej jak lukrowała ciastka), lub 5 białek 330 g drobnego cukru 1 łyżka cukru

Lili w kuchni
KRUCHE MAŚLANE/MAŚLANO-KORZENNE CIASTECZKA 128

cudnym korzennym aromacie- pychota. Były tak pyszne, że choć od świąt czasu minęło niewiele, to piekliśmy je już drugi raz, tym razem w wersji maślanej, bez przyprawy korzennej. U nas od razu z podwójnej porcji. Jedna porcja, to ok.1,5 blachy ciastek. Składniki: - 270g mąki orkiszowej tortowej typ450 lub typ700   (lub pszennej) - 30g skrobi z tapioki(...)ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na blacie na dość gruby płat (chyba, że wolimy cienkie ciacha, to wówczas cieniej). Wykrawamy foremkami różne kształty i umieszczamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy jeszcze najlepiej na kilka minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasteczka smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C ok.10-15

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka owsiane, najlepsze! (bez jajek) 265

żurawina itp. Ciasteczka owsiane (bez jajek) PRZEPIS Temperatura piekarnika: 180 o C Czas pieczenia: 12-15 min. Składniki 250g miękkiego masła roślinnego (najlepsze) 1,5 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie) 3/4 szkl. cukru trzcinowego 2 łyzki jogurtu naturalnego 1,5-2 szkl. mąki pszennej 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. rodzynek(...)szklanki płatków owsianych kilka kropel zapachu waniliowego 3 łyżki sezamu 50g orzechów laskowych (opcjonalnie) 50g pokrojonej czekolady (opcjonalnie) Przygotowanie Masło utrzeć mikserem z cukrem, zapachem, sodą i proszkiem do pieczenia na puszystą masę. Dodać jogurt i ponownie dokładnie wymieszać. Dodawać kolejno płatki owsiane, mąkę, sezam, rodzynki, orzechy oraz czekoladę. Wymieszać ręką. W zależności od rodzaju mąki dodać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Jogurtowo - kokosowy deser z wiśniami 152

Latem w ogóle sięgamy po przepisy na lżejsze wypieki i desery, zastępujemy nimi ciężkie ciasta i kremy. Czasem nawet nie chce nam się włączać piekarnika. Dlatego taki deser bez pieczenia, to wymarzona propozycja na letni weekend. Wiśnie możecie zastąpić innymi owocami, osobiście najchętniej widziałabym tu jagody/borówki amerykańskie, które uwielbiam! Ale pysznie będzie też np. z dojrzewającymi(...)wydrylowaniu Dodatkowo: 1 galaretka wiśniowa Wykonanie: Spód : Herbatniki lub ciastka zemleć w blenderze/malakserze. Dodać roztopione masło i dobrze wymieszać. Powinna powstać masa ciasteczkowa o konsystencji mokrego piasku. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki temu bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ).  Masę ciasteczkową wysypać

Opowieści z piekarnika
Owsiano-orzechowe ciastka z dynią, żurawiną i jabłkami (bez glutenu, bez oleju) 140

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową nakładamy łyżką i formujemy zgrabne ciasteczka 2) Do żaroodpornego naczynia przekładamy masę i wyrównujemy jej powierzchnię. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 25-30 minut. Podajemy po przestudzeniu. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego! Artykuł Owsiano-orzechowe ciastka z dynią, żurawiną i jabłkami (bez glutenu, bez oleju

Lamarida.pl
KORZENNE CIASTKA Z ORZECHAMI 127

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Pyszne i proste ciastka korzenne z dodatkiem orzechów i skórki pomarańczowej, czysty obłęd :) Ja przedstawiam wersję świąteczno noworoczną ale tak naprawdę sprawdzą się   świetnie   w jesienno zimowe wieczory. Przepis znalazłam na YouTube i poniżej pod przepisem w źródle jest link do niego więc można zobaczyć cały(...)wymieszane suche składniki, dokładnie wszystko ze sobą mieszamy ( ja użyłam miksera) ciasto będzie kruche ale bez problemu można formować z niego kuli o średnic ok. 2cm, które lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując   odstępy bo ciastka sporo rosną pieczemy je 8-10 minut   aż się delikatnie zarumienią w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
Owsiane ciastka z dziurką 186

utrzymują świeżość o ile trzymane będą w szczelnym pojemniku - inaczej będą twardsze. 'owsiane ciastka z dziurką' Składniki: - 200 g płatków owsianych - 150 g mąki pszennej - 50 g płatków migdałów lub innych orzechów - 100 g miękkiego masła - 0,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 łyżki mleka - 3 łyżki miodu - 0,5 łyżeczki cynamonu - 30 gorzkiej czekolady(...)lodówki. Rozwałkować przez folię, na grubość ok 3mm. Wycinać kółka. Delikatnie przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Z wierzchu posypać cukrem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku do 180C przez ok 25-30 minut (do zarumienienia się ciastek). Po upieczeniu wyłożyć na blachę. Smacznego! * pozostałe przepisy znajdziesz

CookYourself
Ciastka owsiane z bakaliami 173

wypróbować wersje ciastek bez masła, z miodem i bananami, ale na to przyjdzie pora, a dziś przepis, który został już sprawdzony, ciasteczka zasmakowały, więc już nie chciałam kombinować jak na pierwszy raz :) Składniki: 150 g masła 1 jajko 0,5 szklanki (95 g) cukru brązowego 150 g płatków owsianych górskich 1 łyżeczka proszki do pieczenia 5 łyżek(...)pieczenia. (Mi ciastka zajęły prawie dwie blachy, myślę, że mogłam je ułożyć ciaśniej, ale raczej na jednej i tak by się nie zmieściły) Grzałka: góra - dół Temperatura: 180 stopni Czas: 15 min Kaloryczność: Kcal na 100g: ok. 570 kcal / 100 g Jedno średnie ciastko: ok. 155 kcal (!) Czasem można :) Jeśli macie przepis na ciastka bez masła

Malowane smakiem
Pierożki twarogowe z jabłkami 164

umieszczamy plaster jabłka. Sklejamy brzegi i układamy na blasze.  Pieczemy przez ok. 25 minut na średniej półce przy 180 stopniach z termoobiegiem lub 190 bez.  Pierożki są gotowe kiedy się zarumienią. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Można do wymieszać z odrobiną cynamonu i dopiero posypywać ciastka.  W przypadku gdy decydujemy się na dżem, pamiętajmy(...)zbyt rzadki. Nakładamy po 1 łyżeczce na połowę koła, a na drugiej widelcem zrobić dziurki ( w zupełności wystarczy 1 ukłucie) i dopiero sklejamy. Zapobiegnie to rozklejaniu się pierożków podczas pieczenia. Smacznego

Kuchnia od dwojga
KOKOSOWA PYCHOTKA 145

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształ 1 kisiel cytrynowy bez cukru (58g) 1,5 łyżki proszku do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
POEMAT JOGURTOWY 184

Składniki: Ciasto: 3 - 4 żółtka 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 100 g masła Beza: 3

Ciastka - domowe słodkości
Midgdałowe księżyce 159

wszystkie obliczenia robiłam w głowie i bez kartki lub jakiejkolwiek ściągi z listą składników :) ). Zastąpiłam też migdały mąką i olejkiem migdałowym. Dodałam także trochę kwaśnej śmietany i trochę proszku do pieczenia. Przepis zaczerpnęłam ze strony Przyślij Przepis . Migdałowe księżyce Przygotuj mikser, dużą miskę, płaską blachę do pieczenia, papier do pieczenia, sitko. Przygotuj składniki: 420 g miękkiego(...)masła, 150 g cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200 g mielonych migdałów, 560 g mąki tortowej, cukier puder do posypania ciastek. Do miski przełóż masło i oba rodzaje cukru. Całość dokładnie wymieszaj mikserem. Do powstałej masy przesiej mąkę i dodaj zmielone migdały. Ciasto dokładnie zagnieć. Z zagniecionego ciasto uformuj gruby wałek, który podziel na 4 równe części

blog.moje-pasje.info