ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:181/268)

Rolada cytrynowa 212

Puszysta, mocno cytrynowa, naprawdę pyszna :) Do tego prosta i szybka w wykonaniu. Przepis na krem podpatrzyłam TUTAJ . Jest boski :) Przygotowujemy najpierw tzw. lemon curd , czyli cytrynowy

Opowieści z piekarnika
PEŁNOZIARNISTE CIASTECZKA ORKISZOWE 158

Te ciasteczka nie są bardzo słodkie. Są za to chrupiące i zdrowe :)- moje Łasuchy zjadają każdą ich ilość. I w każdej wersji, bo oczywiście możecie oblać

OliveandThyme
Babeczki księżniczki 185

  Babeczki księżniczki z niespodzianką to mój kolejny sposób na połączenie przyjemnego z pożytecznym. W kilka chwil powstają pyszne, domowe babeczki - które zapewnią rodzince słodkości na

Kulinarne Inspiracje
Wielkanocne babeczki 283

Dziś przepis na babeczki wielkanocne. Same w sobie są proste i smaczne, ale całą robotę robi dekoracja! Niestety nie jest to deser lekki. Maślany krem-lukier

Kulinarne Inspiracje
Tort orzechowo- kajmakowy bez pieczenia 224

środowe przedpołudnie zapraszam na pyszny tort urodzinowo- imieninowy. Pierwotnie miał to być tort orzechowy, ale ze względu na zepsuty piekarnik musiałam przygotować wersję bez pieczenia. Mimo to tort wyszedł bardzo smaczny i jestem zadowolona z ostatecznego rezultatu. Spróbujcie go przygotować, bo naprawdę warto.  SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych wafli, 3/4 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 200g orzechów włoskich(...)tortu wykorzystałam orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Orzechy włoskie to składnik niezbędny w każdej kuchni. Możemy je wykorzystywać absolutnie do wszystkiego. Zarówno do ciast, ciastek, deserów, jak i wytrawnych farszy, sosów czy panierki. Orzechy włoskie MAKAR mają wyjątkowy, lekko słodki smak. Są idealnie wysuszone i pozbawione goryczki. Produkt jest wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zdrowe ciastka Najeżone 167

Ach, jak chciało mi się wczoraj czegoś słodkiego, a tu w domu nic, tylko gorzka czekolada, którą notabene bardzo lubię. Ale tu chodziło

To co kocham
Rurki z kremem 157

Rurki z kremem to również mój smak z dzieciństwa. Pamiętam jak z koleżankami po szkole chodziłyśmy na rurki z kremem. Tylko w jednym sklepiku były najlepsze

O kuchni z uczuciem
Drożdżowe bułeczki z borówkami amerykańskimi 194

robił, to serdecznie zapraszam do wypróbowania. Sezon na borówki trwa zdecydowanie dłużej, niż na jagody, więc możemy się nimi cieszyć w letnim czasie prawie bez końca. Na blogu znajdziecie różne borówkowe inspiracje: Drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi   Ciasto na maślance z morelami i borówkami amerykańskimi   Pełnoziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi   Frużelina z borówek(...)czasie ciasto wykładamy na omączony blat, zagniatamy i wałkujemy na prostokąt grubości 1 cm. Kubkiem o średnicy 9 cm wykrawamy koła i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na środku każdego placka układamy borówki, dajemy szczyptę cukru i cynamonu i bardzo dokładnie zaklejamy, formując z ciasta bułeczkę. Bułeczki zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia, a następnie malujemy

Kulinarne przygody Gatity
KOKOSANKI BANANOWE 162

Pomysł na kokosanki bananowe powstał spontanicznie, z potrzeby chwili- zużycia zalegających składników: białek pozostałych z poprzedniego wypieku oraz bananów, których nikt nie chciał jeść 😉 Jest to

Kuchnia MagdaLeny
Sernik jogurtowy z ricottą i malinami 331

Ponoć dziś o godzinie 16.21 rozpoczęła się astronomiczna jesień . A u mnie na przekór zagościło ciasto bardzo letnie  , delikatne . No i z moimi kochanymi malinami

Malinowa Kawiarenka
Bezglutenowe ciasteczka skondensowane 162

Jest niezwykle ceniony w przemyśle piekarniczym, ponieważ jest kleisty i rozciągliwy. To właśnie dzięki niemu pieczywo jest puszyste, ma miękki środek i chrupiącą skórkę. Gluten jest też nośnikiem smaku – bez niego wszystkie produkty na bazie mąki pszennej czy żytniej nie miałyby aromatu i byłyby mdłe. Gluten można wydzielić z mąki w wyniku wymycia skrobi z surowego ciasta(...)walorów smakowych). Formujemy kulki po 20 gram, lekko spłaszczamy i widelcem robimy wzór (rowki). Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 170 ° C , wstawiamy blaszkę z ciastkami i pieczemy ok. 15 minut (nie rumienimy). U w a g i: S krobia kukurydziana nazywana też maizeną jest pozyskiwana z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej, którą

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe ciasteczka skondensowane 194

Jest niezwykle ceniony w przemyśle piekarniczym, ponieważ jest kleisty i rozciągliwy. To właśnie dzięki niemu pieczywo jest puszyste, ma miękki środek i chrupiącą skórkę. Gluten jest też nośnikiem smaku – bez niego wszystkie produkty na bazie mąki pszennej czy żytniej nie miałyby aromatu i byłyby mdłe. Gluten można wydzielić z mąki w wyniku wymycia skrobi z surowego ciasta(...)walorów smakowych). Formujemy kulki po 20 gram, lekko spłaszczamy i widelcem robimy wzór (rowki). Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 170 ° C , wstawiamy blaszkę z ciastkami i pieczemy ok. 15 minut (nie rumienimy). U w a g i: S krobia kukurydziana nazywana też maizeną jest pozyskiwana z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej, którą

mojewypiekiinietylko
Sernik na zimno z oczkiem 275

Sernik na zimno z oczkiem Sernik na zimno, prosty i pyszny deser bez pieczenia. Mam nadzieję, że w takie upalne dni, nikt nie odmówi takiego deseru. Składniki: 1. warstwa 600 g sera tłustego 200 g jogurtu naturalnego 2 galaretki agrestowe 3/4 szkl gotowanej wody Dodatkowo :   herbatniki w polewie czekoladowej - 170 g 2. warstwa 400 g sera tłustego(...)środku markizy orzechowe, a za nimi przy brzegu, resztę herbatników czekoladowych. Wierzch zalać musem truskawkowym, odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto jest najlepsze na drugi i trzeci dzień, aż zmiękną ciastka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook

Kuchnia Danusi
Ciasto jogurtowe bez pieczenia z truskawkami i bananem 279

Dzień dobry :-) Kolejny ciepły weekend za nami. Ciasto było wymyśliliśmy takie na zimno, takie leciutkie, bez pieczenia, ale bardzo smaczne :-) Jogurt naturalny plus śmietanka kremówka do tego w jednej warstwie truskawki i galaretka truskawkowa, a w drugiej banany i galaretka cytrynowa. Na wierzchu truskawki i galaretka. Leciutko i prosto, polecam :-) Miłego dnia :-) Blaszka 23 x 23 cm Składniki(...)naturalnego gęstego 200 ml śmietanki 30%  biszkopty podłużne truskawki 2 banany 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa lub bananowa 1 galaretka krystaliczna 1. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i na spodzie układamy podłużne biszkopty. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki, część kroimy w kostkę, resztę te które będą na wierzchu na połówki. Banany obieramy, kroimy w kosteczkę, możemy skropić

kruche babeczki
KRUCHE OWSIANE BABECZKI Z BUDYNIEM I RABARBAREM FIT 174

kiedy, tylko pojawia się na uginających od nowalijek straganach, od razu mam ochotę na kruche ciastko z budyniem. Zatem przedstawiam babeczki o kruchym, owsianym spodzie, domowym budyniu waniliowym, marmoladą rabarbarową doprawioną cynamonem i rodzynkami, posypane kawałkami gorzkiej czekolady i kruchymi okruszkami... ach... A wszystko BEZ CUKRU !!! Trochę pracochłonne, ale uwierzcie - warto! Wyszło mi 14 babeczek. SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO(...)wyklejam nimi papilotki (najlepiej silikonowe podpiekam 10 minut w 180 stopniach. na spody nakładam budyń, rabarbar, posypuję posiekaną gorzką czekoladą mniejszą część ciasta kruszę palcami i układam na babeczkach Piekę 15 minut w 180 stopniach SMACZNEGO

Upiecz sobie babeczkę
Przepisy na dania fit 168

wanilii/cukru wanilinowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 4 ciastka oreo 2 serki homogenizowane Sposób przygotowania Banany, mleko, wanilię, białka jajka blendujemy na puszystą, gładką masę. W osobnej misce łączymy sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól. Delikatnie łączymy płynne składniki z suchymi, dokładnie mieszając. Rozgrzewamy mocno patelnię, dajemy łyżeczkę masła(...)sól, pieprz i szczypta cukru Sposób przygotowania Cukinię obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy w misce. Rozgrzewamy patelnię i smażymy z obu stron, najlepiej bez tłuszczu lub na jednej łyżce oleju, aż zrobią się złociste. Placki są chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. W czasie gdy placki się smażą, robimy sos. Łączmy wszystkie

Dajet