ciasteczka - 38923 przepisów (strona:993/2595)

zapiekane gołąbki bez zawijania 672

składniki: 150 g ryżu 300 g kapusty, białej 350 g mięsa mielonego, wieprzowego 1 cebula 1 jajko sól, pieprz, cząber lub inne ulubione zioło do gołąbków

Domowy Smak Jedzenia
CIASTECZKA BROWNIE Z SOLĄ MORSKĄ (OBŁĘDNIE CZEKOLADOWE) 196

smak ... solą morską! Nie zawiodłam się - mocny i słodki smak czekolady wraz z drobinkami soli to strzał w dziesiątkę, ciastka smakują bombowo! 💣💫 SKŁADNIKI (na około 16 - 18 ciasteczek): 60 g masła 170 g gorzkiej czekolady 2 jajka (w temp. pokojowej) 150 g cukru 50 g mąki tortowej 2,5 łyżki kakao ciemnego 0,25 łyżeczki soli morskiej (gruboziarnistej(...)stopni C (góra i dół, bez termoobiegu). Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Nabieraj po łyżce masy i wykładaj ją na blachę z zachowaniem odstępów. Piecz ciasteczka 10 minut . Po wyjęciu z piekarnika będą miękkie, posyp je ziarenkami soli i pozostaw na blasze do całkowitego ostudzenia. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Babeczki z budyniem 287

Mam dziś dla Was super prosty przepis na czekoladowe babeczki, bardzo podobny do tego, który tak lubicie ( proste babeczki czekoladowe ), ale postanowiłam dodać do nich do

Ciastkozercy
CIASTECZKA POMARAŃCZOWE 102

włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 - 5 mm. Foremką o dowolnym kształcie (w moim przypadku był to kwiatek) wycinać ciasteczka. Ciasteczka wyłożyć na blachę wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 - 15 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Rada:  pomarańcz najlepiej umyć płynem do naczyń i spłukać

Ciastka - domowe słodkości
Rożki francuskie z jabłkami 314

skórką z cytryny, by nie ściemniały. Dodać rodzynki, cukier, cynamon,  mąkę i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na kwadraty [ mniejsze lub większe], rozłożyć na nich nadzienie jabłkowe. Brzegi ciastek posmarować jajkiem roztrzepanym z wodą, następnie złożyć na pół, po przekątnej, by utworzyły trójkąty. Zlepiać ciasto, a boki dociskać widelcem. Tak przygotowane rożki przełożyć na blachę wyłożoną papierem

Moje domowe kucharzenie
Sernik limonkowy 159

ciężkie a tak upieczony jest bardzo kremowy i delikatny jednak do smaku limonki to pasuje i taka konsystencja doskonale go podkreśla. Sernik limonkowy na pełnoziarnistym spodzie Składniki: 200 g ciasteczek pełnoziarnistych 70g masła 750g twarogu zmielonego trzykrotnie (doskonale sprawdził się w tym przepisie twaróg śmietankowy z mleczarni Piaski) 200 g drobnego cukru 4 jajka 2 żółtka świeżo wyciśnięty(...)limonek skórka z jednej limonki Spód sernika: Ciasteczka z masłem wrzucamy do malaksera i mielimy aż powstanie masa o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy do niej masę ciasteczkową. Dobrze ugniatamy ręką i wkładamy lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Wszystkie składniki masy serowej wkładamy do malaksera i mieszamy

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto cytrynowe 769

Pyszne, puszyste, delikatne ciasto cytrynowe z gęstym lukrem nazywało się u mnie w domu cytryniak. To był absolutny hit wszystkich urodzin, a moja mama była niekwestionowanym

Ciastkozercy
Domowy budyń bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku 213

czekoladowy. Można również zrobić wersję owocową, dodając po prostu owoce lub zagęszczony sok. Ja lubię podawać go z domowym sokiem malinowym. Smacznego!   A jeśli szukacie przepisu na pyszne ciasteczka bezglutenowe, polecam te: Bezglutenowe ciasteczka deserowe – prosty przepis krok po kroku Artykuł Domowy budyń bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
sernik z marcepanem na pierniczkach pieczony... 192

łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, marcepan w czekoladzie 150 gram forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć pierniczki (zamiast pierniczków można dodać inne ulubione ciastka) jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości i spienienia dodać zmielony na drobnym sitku w maszynce do mięsa twaróg, wsypać budyń, kaszę manną, wlać olej, i kawałeczki posiekanego marcepanu

W Mojej Kuchni Lubię
fikuśne pączusie z bananami – ekspresowe 309

składniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 banany 80 ml mleka 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2

Domowy Smak Jedzenia
chleb z kaszy gryczanej 144

składniki: 500 g kaszy gryczanej, nie palonej 700 ml letniej wody 2-3 łyżeczki soli opcjonalnie: nasiona słonecznika, siemienia lnianego… wykonanie: Kaszę płuczemy a następnie

Domowy Smak Jedzenia
Zupa krem z selera 151

słyszał: "Kup mnie! Jestem taki fajniutki, okrąglutki, zdrowiutki... " Oczywiście nie mogę się oprzeć i kupuje.      Przyznam się, że o wiele łatwiej opieram się przed zakupem pączka, ciastka lub czekoladek... Między innymi z selerem mam problem! Zamrażarka pełna i nie tylko, a Aga krzyczy, po czym bierze się za robienie sałatki z selera z cytrynką by nadawała

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
ciasto czekoladowe z marshmallow (bez pieczenia) 447

powstałego musu przełożyć do foremki i przykryć kolejną warstwą herbatników. Rozsmarować krem budyniowy i znowu ułożyc herbatniki. Na nie nałożyć 1/3 dżemu i pozostały mus czekoladowy oraz ostatnią warstwę ciastek. Przykryć papierem do pieczenia, obciążyć czymś ciężkim i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem wyłożyć na półmisek odwracając do góry dnem. Delikatnie zdjąć papier, wierzch posmarować dżemem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Muffinki "Odcisk Misia" 180

tych na pewno będziemy wracać. Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 12 muffinek (my wykorzystaliśmy ten przepis na muffinki ) 1 ½ tabliczki białej czekolady ½ opakowania wiórków kokosowych Rodzynki w czekoladzie 12 ciastek w czekoladzie (u nas delicje) Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej (umieszczamy metalową miskę nad garnkiem z wrzącą wodą, czekolada pod wpływem ciepła się rozpuści. Musimy pamiętać

Kolizje Smaków
Najłatwiejszy sernik na zimno z galaretką (masa 3-składnikowa) 145

niewielkiej ilości gorącej wody. Serek zmiksować z cukrem pudrem, a następnie z żelatyną.   (Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.) Formę wysłaną papierem do pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki. Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało.  Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania