Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie ciasta to polecam Wam przepis na szybkie ciasto z orzeszkami. W tym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!składniki: 400 g fasoli z puszki Piękny Jaś Jamar 200 g pieczarek 1 cebula ok. 300 g kiełbasy, ulubionej 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego ok. 200
Domowy Smak Jedzenia*składniki: 6 łyżek majonezu 2 łyżki ketchupu Jamar 1 ogórek konserwowy 1/2 małej cebuli (ok. 30 g) 1 i 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka octu jabłkowego
Domowy Smak JedzeniaPrzepis jest przerobioną wersją ciasteczek z bloga http://www.bettygotuje.pl . Masa bez dodatku kakao przed upieczeniem pachnie słodko i kojarzy się z przyjemnym zapachem kaszy manny. Aż ślinka cieknie. Serdecznie polecam. 125 g masła 1/4 szklanki oleju 2 szklanki mąki + 2 łyżki 2 łyżki kakao trochę ponad pół szklanki cukru trzcinowego 2 krople aromatu waniliowego Zagnieść masę ze wszystkich składników
cukrem pudrem posypaneszklanka oleju 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia CYKORIA 1 cukier waniliowy 200 g czekolady 1 łyżka słodkiej śmietanki coś do dekoracji , wiórki, migdały lub czarne ciasteczko w moim przypadku blaszka o wymiarach 25/32 cm Młodą cukinię myjemy i obieramy ze skórki, następnie ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach, przekładamy na sito i odsączamy z nadmiaru(...)temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, tak około 45/50 minut. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką w kąpieli wodnej i polewamy chłodne ciasto. Wierzch ciasta można posypać wiórkami, migdałami lub pokruszyć ciasteczko. Życzę udanych wypieków. Asia
Sama słodycz i szczypta chiliskładniki: ok. 1000 g cukinii 1 mała cebula 1 -2 ząbki czosnku 700 g Passaty pomidorowej Jamar 200 g mozzarelli 1/2 pęczka posiekanej świeżej bazylii 1/2
Domowy Smak Jedzeniacukru 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki żelatyny 1/4 szkl wody gorącej blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki drobniutko kruszymy, masło roztapiamy na patelni. Łączymy ciastka z masłem i robimy tzw. "mokry piasek". Wysypujemy na dno blaszki i układamy cienką warstwę lekko dociskając. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę drobno
słodkie i nie tylko historie kulinarnegorący czwartkowy wieczór zapraszam na pyszne ciastka sakiewki z orzechami. Ciasteczka są bardzo łatwe do przygotowania. W czasie pieczenia zapach ciastek unosi się po całej kuchni. Ciasteczka są kruche i rozpływają się w ustach. SKŁADNIKI: Ciasto: 100g masła, 150g margaryny, 350g mąki, 5 żółtek, 1 łyżka śmietany 18%, Masa orzechowa: 150g orzechów włoskich, 3 białka, ½ szklanki cukru pudru, szczypta
Tradycyjna kuchnia KasiChoć nie przepadam za sernikami na zimno, to zrobiłam taki, bo mój mąż je uwielbia. Pokusiłam się o spód z maślanych ciasteczek, bo te biszkoptowe już mi się znudziły. Z wczorajszych lodów zostało mi trochę składników więc wykorzystałam je do tego sernika. Żeby był bardziej orzeźwiający zalałam go nie zwykłą galaretką a taką zrobioną z soku jabłko-mięta. Na upał(...)szklanka winogron jasnych 1/2 szklanki borówki amerykańskiej garść malin 300 ml napoju jabłko-mięta ( z kartonu) 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Tortownicę wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Ciasteczka włożyć do jednorazówki ( a najlepiej dwóch) i rozdrobnić za pomocą wałka. Przesypać do miseczki. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami. Przełożyć do tortownicy i mocno dociskając oblepić dno i boki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCHOCOLATE CHIP COOKIES to nie tylko ulubione ciasteczka Świętego Mikołaja,... Artykuł Chocolate chip cookies pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEZauważyłam, że bardzo mało u mnie w kuchni dań z kaszą- nie licząc zupy mlecznej, więc postanowiłam się zrehabilitować i upiekłam pyszne ciasteczka z kaszy manny. Dość długo wahałam się nad tym przepisem, ale teraz widzę, że zupełnie niepotrzebnie. Ciasteczka są super wilgotne, sprężyste i bardzo „mannowe”, może nieco za słodkie z połączeniu z masą krówkową
Pieguskowa Kuchniapudru 500 g mielonego twarogu sok i skórka z z połowy cytryny 4 łyżki żelatyny 400 g śmietany słodkiej 30% 2 op cukru waniliowego 30 g bezów Masło roztopić, ciastka pokruszyć i wymieszać z jeszcze ciepłym masłem. Masę rozłożyć równomiernie na kwadratowej blasze (24×24 cm) wyłożonej pergaminem. Wstawić na około godzinę do lodówki. Truskawki umyć, osączyć
Pieguskowa Kuchnianiesłodzonego cukier puder – do smaku (można zastąpić płynnym miodem) 6 dużych łyżek niesłodzonego masła orzechowego 2 duże garście orzechów ziemnych posiekanych na mniejsze kawałki ew. ulubione dodatki: pokruszone pełnoziarniste ciasteczka, wiórki kokosowe, groszki czekoladowe Kremówkę ubić ze szczyptą soli. W drugiej misce wymieszać masło orzechowe z mlekiem skondensowanym oraz cukrem pudrem. Dosłodzić według upodobań, pamiętając, że kremówka nie jest dosłodzona(...)ubitej śmietany do masy orzechowej, wmieszać szpatułką. Następnie ostrożnie wmieszać drugą część śmietany i dosłodzić jeśli lody będą za mało słodkie. Na końcu dodać ulubione dodatki: orzechy, czekoladę, bakalie, ciasteczka i powoli zamieszać, żeby dodatki równomiernie się rozłożyły. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Przepis zaczerpnięty od BOOK ME A COOKIE -klik Artykuł
Pieguskowa KuchniaTakie wafelki to smak mojego dzieciństwa. W zasadzie to nic się nie zmieniło- nadal jestem ich ogromną fanką. Na dodatek moje dzieci też za nimi przepadają
Pieguskowa Kuchniaczekoladowych herbatników 150 g masła 3 łyżki nutelli Herbatniki zblendować lub włożyć do woreczka i zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Masło rozpuścić i dodać razem z nutellą do pokruszonych ciastek. Dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ugnieść i wstawić do lodówki żeby stężało. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Pieguskowa Kuchnia