Przepis na ciasto góra lodowa bije ostatnio rekordy popularności. Też postanowiłam przygotować takie ciacho, ale w wersji najłatwiejszej z możliwych – bez pieczenia, na herbatnikach i
Słodki Blog[Głosów:6 Średnia:5/5] składniki: 500 g mąki orkiszowej 500 g mąki żytniej 70-80 g drożdży 700 ml letniej wody 3 łyżeczki soli
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:6 Średnia:5/5] składniki na farsz: 750 g ziemniaków 180 g sera białego / twarogu 1 cebula sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Ziemniaki
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki na farsz: 400 g pieczarek 1 i 1/2 cebuli 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:10 Średnia:4.6/5] składniki na ciasto ucierane: 280 g mąki 250 g cukru pudru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:35 Średnia:4.8/5] składniki: 750 g mąki 25 g drożdży 450 – 500 ml letniej wody 1 łyżka oleju 3/4 łyżeczki cukru
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki na ciasto: 225 g mąki orkiszowej lub pszennej 85 g mąki ziemniaczanej 200 g cukru 6 jajek, białka oddzielone
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:25 Średnia:4.6/5] składniki: 450 g mąki 2 łyżki masła roztopionego 1 żółtko 180-200 ml ciepłej wody wykonanie: Do mąki dodajemy
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:2 Średnia:5/5] składniki: 1500 g ziemniaków 2 jajka 1 szkl mąki ziemniaczanej 500 g pieczarek 1 cebula 100 g żółtego sera natka
Domowy Smak JedzeniaCiasto na kruchym spodzie z kawałkami pomarańczy, startą dynią, uprażonymi orzechami włoskimi, suszonym imbirem, goździkami i lekką bezową pianką. Bardzo aromatyczne i oryginalne w smaku, pomarańcze
Oryginalny smakpyszną pigwą i żurawiną czyli jesiennymi owocami. Pigwa ma bardzo fajny smak który nie można porównać do niczego innego. Sami spróbujecie i przekonajcie się. spód: 1/2 szklanki pokruszonych ciastek kakaowych 1 łyżka masła pigwa: 50 dkg pigwy 1/2 galaretki cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny masa śmietanowa: 1 łyżka galaretki cytrynowej 200 ml śmietany kremówki mus żurawinowy
wesoła kuchniajedne z moich ulubionych ciasteczek, są tak pyszne że znikają momentalnie, jeśli jeszcze ich nie próbowaliście polecam. Z jednej porcji wychodzi około 20 ciasteczek. SKŁADNIKI: 125g mąki pszennej 150g płatków owsianych MŁYNY STOISŁAW 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 115g masła (temperatura pokojowa) 100g cukru brązowego 40g cukru białego 1 jajko 1 cukier waniliowy 130g rodzynek WYKONANIE
Dziś Ja gotujeDzisiaj pomysł na pyszny, pożywny, wegetariański obiad. Zapraszam na bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami, fetą i posypane startym parmezanem. Idealnie sprawdzą się na obiad lub ciepłą
Oryginalny smakporem i boczkiem, lasagne z beszamelem, tart ę z brokułami, zupę z czerwon ą soczewic ą i kukurydz ą . Na osłodę jesiennych dni możemy przygotowa ć ciasteczka, placuszki, muffinki a nawet tort dyniowo-migda ł owy. Poniżej znajdziecie 20 sprawdzonych przepisów z dyni ą w roli głównej, które stale goszczą na naszym stole(...)ceci) Dyniowo-jabłkowe pancake (Pancake alla zucca e mela) Owsianka z karmelizowaną dynią (Porridge di fiocchi d'avena alla zucca) Tort dyniowo-migdałowy (Torta di zucca e mandorle) Dyniowe ciasteczka z rodzynkami, bez jajek i masła (Biscotti alla zucca e uvetta, senza uova e burro) Czekoladowe muffiny z dynią (Muffin di zucca e cioccolato) Chleb dyniowy (Pane di zucca) Smacznego
La grande e la piccola cuocaKruche, maślane ciasteczka z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, obsypane słonecznikiem, mniam... pychotka ;-) Genialne w smaku i meeega chrupiące od pierwszego dnia... Polecam :-) U mnie od razu z podwójnej porcji, co by wystarczyło choć na kilka kolejnych dni... Składniki: - 225g mąki orkiszowej tortowej typ450 - 25g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ2000 - 20g skrobi (mąki) ziemniaczanej lub tapioki -125g zimnego masła pokrojonego na mniejsze
Smaczne Zdrowe