Migdałowe florentynki to niezwykle aromatyczne ciasteczka, których głównymi składnikami są płatki migdałowe, białka jajek i cukier puder. Dodatkowo, wzbogacone zostały przeze mnie o startą skórkę pomarańczy, który nadaje im dodatkowego aromatu. Migdałowe florentynki ze skórką pomarańczową -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki
AleTorcikMigdałowe florentynki to niezwykle aromatyczne ciasteczka, których głównymi składnikami są płatki migdałowe, białka jajek i cukier puder. Dodatkowo, wzbogacone zostały przeze mnie o startą skórkę pomarańczy, który nadaje im dodatkowego aromatu. Migdałowe florentynki ze skórką pomarańczową -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki
AleTorcikKosteczki ciasta miodowego w polewie czekoladowej, obtoczone w wiórkach kokosowych. Trochę na wzór lemingtonów vel kudłaczy. Pyszne i proste do przygotowania. Ja zrobiłam je w zeszłym
Smaki Na Talerzuskładniki na ciasto bajaderkowe: 300 g dowolnego ciasta bez kremu (czerstwego lub takiego co nam nie wyszło ) 100 g herbatników 50-80 g cukru 60 ml
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego troszkę mleka do posmarowania rogalików opcjonalnie: cukier do posypania rogalików wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Wycinamy prostokąty na ok. 4 x 8
Domowy Smak Jedzeniacukru 10g żelatyny (2,5 łyżeczki) 260ml śmietanki 30% MOJA RADA: deserki ciężko się przekłada, więc możemy je podać na efektownych podkładkach lub na przykład na kruchych ciasteczkach, które należy upiec na trochę większą średnice niż nasze monoporcje. *** W pierwszej kolejności przygotowujemy żelkę jagodową. Jagody przekładamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Żelatynę wsypujemy do szklanki lub miseczki(...)przenosiło. Następnie całość przekładamy do zamrażarki na co najmniej 4-5 godzin, aż deser będzie całkowicie zamrożony *** *** Po tym czasie wyjmujemy deser z foremki i umieszczamy na podkładkach lub ciasteczkach *** *** Deserki wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby się rozmroziły *** *** Gotowe deserki możemy udekorować na przykład borówkami, jagodami, czekoladą albo listkami mięty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 przepisów
Blog z Apetytemskładniki: 250 g mleka skondensowanego, może być słodzone 375 ml gorącej wody 3 łyżeczki żelatyny 1 galaretka zielona + 250 ml gorącej wody 1 galaretka czerwona + 250
Domowy Smak Jedzeniaszklanka) 6 średnich jajek 180 g pasty pistacjowej 100% pół łyżeczki soli dwie garści świeżych lub mrożonych malin Pistacjowy sernik baskijski z malinami – spód: 200 g kruchych ciasteczek kokosowych (u mnie bez cukru) 85 g rozpuszczonego masła Pistacjowy sernik baskijski z malinami – polewa: 80 g białej czekolady 40 ml śmietanki 30% 50 g posiekanych pistacji suszone płatki róży(...)lifilozowane albo świeże maliny do dekoracji Spód: Ciasteczka rozkruszamy w malakserze. Wlewamy rozpuszczone masło i miksujemy do powstania mokrych okruchów. Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy okruchy, ugniatamy i podpiekamy ok. 14 minut w 180ºC. Wyjmujemy i studzimy. Masa serowa: Połowę śmietanki podgrzewamy do ok. 60-70 stopni (ma być lekko gorąca) i zalewamy posiekaną
Poezja smakuskładniki na ciasto miodowe: 300 g mąki 120 g cukru 1 jajko 150 g masła, schłodzonego 1 łyżeczka sody opcjonalnie: 1-2 łyżki śmietany wykonanie: Wszystkie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 160 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 200 g masła w temperaturze pokojowej 200 g cukru 4 jajka 2 łyżeczki proszku do
Domowy Smak JedzeniaDziś gratka dla miłośników kokosowych smaków - delikatnie kruche ciasteczka na bazie mąki kokosowej. Od czasu gdy upiekłam je pierwszy raz goszczą u nas regularnie, bo nie ma nic lepszego od prostego, pysznego deseru, który nie dość, że przygotujecie w kilka chwil to jeszcze nie zawiera miliona kalorii. To doskonały deser dla osób, które z różnych względów nie mogą spożywać(...)pozostaje sypka dodajemy jeszcze łyżkę lub 2 oleju kokosowego). Z gotowego ciasta formujemy jednakowej wielkości kule, które spłaszczamy i układamy na blaszce do pieczenia. Dodatkowo można na środku każdego ciasteczka umieścić orzechy, czy suszoną żurawinę. Pieczemy ok 20 minut
Cynamonowe szczęścieskładniki: 500 g mleka w proszku 150 ml wody 180 g cukru 200 g masła 4-5 łyżek kakao 150 g herbatników 60 g rodzynek 60
Domowy Smak Jedzeniarzeczywiście ta masa trochę go w smaku przypomina. Są bardzo smaczne, ekstra kruche i urocze. Robię je w takich mini wersjach bo uważam, że lepiej się je takie ciasteczka na raz, a także idealnie pasują do koszyczka. Składniki: 280g mąki pszennej 60g cukru pudru 2 żółtka 160g zimnego masła Nadzienie grysikowe: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru(...)śmietanką podgrzać w mikrofali lub w garnuszku. Płynną czekoladą polewamy mazurki, można to zrobić łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego *** *** Z ciasta na mazurki możemy też upiec kruche ciasteczka, którymi także możemy przyozdobić nasze mazurki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Wielkanocne ciasta Przepisy tutaj (KLIK) PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ Artykuł Mazurki grysikowe pochodzi
Blog z ApetytemSylwestrowe ciasteczka półfrancuskie z orzechami, idealne na powitanie Nowego Roku. Składniki: – 60 dkg mąki pszennej – 500 g masła – 6 łyżek kwaśnej śmietany – 4 żółtka Lukier – 1 białko – 10 dkg cukru pudru – 20 dkg orzechów włoskich Wykonanie: – Margarynę posiekać z masłem, dodać zółtka i śmietanę. – Wyrobić ciasto półfrancuskie, zawinąć w folię(...)Każdą gwiazdkę posmarować lukrem, najlepiej pędzelkiem. – Obficie posypać posiekanymi orzechami włoskimi. – Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. – Piekarnik nagrzać do 200 st.C i piec ciasteczka przez 10 minut. – Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
To co kochamKruche i delikatne ciasteczka na każdą okazję. Moje wielkanocne zajączki przyprószone białym puchem adekwatne do pogody wyjątkowo nie wiosennej. Składniki: ? 500 g mąki pszennej ? 250 g masła ? 150 g cukru ? 6 ugotowanych żółtek ? 1 łyżka kwaśnej śmietany ? szczypta soli ? 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: ? Żółtka zetrzeć na drobnej tarce. ? Mąkę wymieszać z żółtkami, proszkiem, solą. ? Masło zetrzeć(...)spożywczą na co najmniej 1 godzinę. ? Po tym czasie rozwałkować dość cienko i wycinać foremką ciastka. ? Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. ? Piekarnik nagrzać do 170 st.C. ? Ciasteczka piec na środkowej półce przez 6-7 minut. Każdy piekarnik inaczej piecze, więc radzę, aby pierwszą partię przypilnować naocznie i ustawić sobie swój czas. Te ciastka pieką się dość szybko
To co kocham