Składniki na ok. 30 ciasteczek: 300 g masła 180 g drobnego cukru 1 jajko 460 g mąki ulubiony dżem CZAS PRZYGOTOWANIA: 30-40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary Arttyle zdobyła moje serce, że z pewnością na tym jednym przypadku nie poprzestanę. Wykonanie jej zajmuje zaledwie 10 minut! Służy do dekoracji tortów w stylu angielskim, ale także do ciasteczek czy babeczek bądź tylko do tworzenia dekoracji. W zależności od upodobania, sprawdza się zawsze. I w smaku jest zdecydowanie lepsza niż te, które można dostać w sklepach. Bardziej elastyczna
W kuchni Karmel-itkizagnieść. Gdy ciasto jest zbyt mokre, podsypać mąką. Odstawić na 15 minut, jeśli masz czas. Ciasto rozwałkować, zawinąć rogi do środka, polać sosem pomidorowym i posypać ziołami. Na ciastko ułożyć mozzarellę i czerwoną cebulę. Piec 15 minut w temp. 190 st. Po upieczeniu ciasta, na pizzy układamy rukolę, szynkę, pomidorki i oliwki. Pizza z takimi świeżymi warzywami to mój
Mój Smak na ŻycieCuisipro ze sklepu Rossi.pl . Przetestowałam je i chciałabym je wam dzisiaj zaprezentować Za pomocą pióra Cuisipro można stworzyć piękne, perfekcyjne wzory dekoracyjne na tortach, ciastach, ciasteczkach, muffinkach czy babeczkach. Napiszecie za jego pomocą idealny napis np. na torcie. Użycie jest bardzo proste, piszecie jak byście pisali długopisem. Wystarczy napełnić pióro, uchwycić w dłoni
Marta Gotujenaprawdę nie znałam prawdziwego smaku masła orzechowego. To najlepsze masło, jakie w życiu jadłam i żadne kupne nie może się z nim równać. Doskonałe do wszystkiego: ciast, ciasteczek, koktajli, kremów, kanapek, a zwłaszcza do wyjadania prosto ze słoika. Jeżeli jesteś w posiadaniu dobrego blendera i odrobiny cierpliwości – do dzieła! Składniki: 2 szklanki orzechów nerkowca ½ laski wanilii (idealnie komponuje się
Roślinna - blog wegańskisamymi słodkościami człowiek żyje ;) I ja też od czasu do czasu lubię zamienić ukochane kruche ciasteczka na pyszną sałatkę . Dziś mam dla Was przepis na jedną ze swoich ulubionych – zdrowa , smaczna, lekka. Śmiało mogą pozwolić sobie na nią osoby będące na diecie. Jest świetnym pomysłem zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek czy też kolację. Sprawdzi się również jako dodatek
Ostra na Słodkopierwsze skrzypce cytryny. Intensywny w smaku, słodko – kwaśny, orzeźwiający, absolutnie najlepszy krem jaki można sobie wyobrazić. Krem cytrynowy możecie śmiało wyjadać prosto ze słoiczka, zamaczać w nim kruche ciasteczka, biszkopty lub używać jako dodatek do ciast, kremów, deserów. Poezja. Składniki: 4 jajka 1 żółtko 3 cytryny (skórka starta z 2, sok wyciśnięty z 3) 140 g masła
Made By Mom And SonMoja wersja ciasta sypanego, która powstała przy okazji pieczenia jabłecznika. Okazało się, że w wersji kakaowej, gruszkami smakuje równie dobrze. :-) Ciasto jest niskie, bo piekłam je
Szefowa kuchniUlubione ciastka moich rodziców - idealne do kawy, idealne do przechowywania! Cantucci, cantuccini lub biscotti - włoskie ciasteczka, twarde, dwukrotnie pieczone dzięki czemu są kruche i chrupiące. Przed zjedzeniem najczęściej zanurza się je w kawie lub winie. Polecam zrobić od razu 2 lub 3 krotnie więcej ;) Składniki: 60 g miękkiego masła 120 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Dostaliśmy w tym roku mnóstwo borówek, więc zużywam jak mogę - te babeczki to prawdopodobnie nie jest ostatni sposób ich wykorzystywania, za to... jaki pyszny! :) Składniki: 2
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Składniki: 100 g masła 150 g mąki 1/4 szklanka kwaśnej śmietany 2 łyżki sera startego na tarce o drobnych okach Dodatkowo: Ser żółty Sól
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!czasie cisto wyjąć z piekanika, chwilę przestudzić, po czym pokroić na kromki o szerokości wedle uznania i podpiec po ok. 8-10 minut w piekarniku z każdej strony, kładąc ciasteczka na boku. W przypadku tych ciastek ważne jest, żeby nie przedłużać mocno czasu ich pieczenia, gdyż im dłużej będziemy trzymać je w piekarniku, tym staną się bardziej gorzkie. Cantuccini super
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Szybkie, niedrogie, efektowne, pyszne. Zapewniam :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!babeczki, potrzebujemy najpierw zrobić mus z dyni . Robi się go w bardzo prosty sposób. Na około 700 g musu potrzebujemy ok. 2 kg dyni. Taki mus możemy wykorzystać do ciasteczek, ciast, placuszków, naleśników. Już niedługo zresztą pokażę Wam jak można taki mus wykorzystać do placuszków :) Z dyni wyjmujemy pestki i kroimy ją w paski (może być ze skórą), wkładamy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!