Chciałam Wam zaproponować znaleziony w sieci przepis na polewę czekoladową. Polewa jest uniwersalna- można ją stosować do polewania ciast, ciasteczek, muffinek. Może przykryć całą powierzchnię naszego wypieku lub możemy nią udekorować robiąc esy- floresy. Polewa czekoladowa Składniki: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru pudru . Wykonanie: Do garnuszka wlać gorącą wodę, wsypać
paapilotkaaSMACZNEGO ! źródło: dodatek " Ciasta i ciasteczka" do "Twojego Stylu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ćwikłowych 2 łyżki nalewki lub wódki wiśniowej Sposób wykonania : Cukier puder wsyp do rondelka lub miseczki. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj wszystko razem. Gotowym lukrem dekoruj ciasta, ciasteczka i pozostaw do zastygnięcia polewy. Gdyby lukier był zbyt gęsty możemy dodać trochę więcej alkoholu lub soku z buraczków. Do lukru możemy dodać łyżkę konfitury z płatków róży, będziemy
Przepisy i porady kulinarneciepłej niegazowanej wody zaczynami jeść posiłki od swoich ulubionych dań i małych porcjach desery i ciasta najlepiej zjeść ok. 2 godzin po zjedzeniu obfitego posiłku zamiast ciast i ciasteczek lepiej sięgnąć po bakalie lub orzechy jeść dużo zielonych warzyw w święta najlepiej nie spożywać chleba, dwa dni można wytrzymać od węglowodanów złożonych jeść bardzo wolno i starannie przeżuwać należy
Truskawkowa FiestaSernik adwokatowy z czekoladą na spodzie z czekoladowych ciasteczek. Wspaniały! O idealnej konsystencji - zbity, ale nie za twardy, kremowy i mokry ale nie rozwalający się. Lekko alkoholowy, w sam raz słodki - w smaku nie podobny do żadnego sernika, jaki do tej pory jadłam. Na prawdę ciężko poprzestać na jednym kawałku. Koniecznie musicie go wypróbować, ja zrobię go jeszcze
Kto ugości moich gości?Zapraszam :) Składniki na spód sernika : 60 g zmielonych herbatników pełnoziarnistych ( ja użyłam ciasteczek Sasanki ) 1 szklanka zmielonych migdałów 50 g roztopionego masła Masa sernikowa: 2 szklanki ugotowanego ryżu 1 i 1/2 szklanki śmietany 500 g sera ricotta 500 g twarogu półtłustego 1 i 1/2 szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Karmel wiórki
Sama słodycz i szczypta chiliPączki Z konfiturą różaną, owocową, z budyniem, serem, a może z czekoladą? Z czym zjedliście dzisiaj pączki? Jeżeli jeszcze się na żadne nie skusiliście, to lepiej
Pełny talerzPierniczki "last minute" Nie jestem w stanie powiedzieć ile w tym roku upiekłam już pierniczków, ale okazuje się, że ciągle za mało... Czasu do Świąt też
Pełny talerzChurros cynamonowe (Churros de canela) Churros, to tardycyjny hiszpańsko-meksykański przysmak, jednak obecnie popularny również w wielu innych krajach. Churros przygotowuje się z ciasta parzonego, wyciskanego
Pełny talerzcykorii Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana
karmelowyZa tydzień o tej porze, będziemy pochłonięci przygotowaniami do Świąt, czas więc na pierwszy wielkanocny wpis! Pyszne mazurki, które mogą być również ozdobą wielkanocnego stołu. Są
Szefowa kuchniMasa bananowa: 3-4 banany 500 g mascarpone ewentualnie 1 łyżka cukru pudru kilka kropel soku z cytryny Wszystkie składniki łączymy i miksujemy blenderem. Poza tym: 200 g kruchych ciasteczek maślanych – pokruszone, najlepiej w moździerzu kakao żurawina (gotowy dżem lub suszona) Układamy warstwy: pokruszone ciastka masa bananowa pokruszone ciastka odrobina kakao żurawina masa bananowa żurawina Kategoria: Desery
kuchcikowniaprzygotować na nadchodzące święta. Nie jest on zbyt słodki, ma kwaskowaty smak oraz piękny słoneczny kolor. Posmakuje wielbicielom lemon curd, choć mój krem cytrynowy (który pojawił się już w ciasteczkach cytrynowych ), dzięki dodatkowi białej czekolady, jest od niego bardziej intensywny w smaku. Mazurek przygotowałam w prostokątnej formie (25,5x12,5cm), ale można go upiec w dowolnie wybranym kształcie. Przepisy
Smakołyki BerenikiSkładniki: 400 g ciastek maślanych lub np. biszkoptów 120 - 150 g jogurtu naturalnego ok pół tabliczki roztopionej białej czekolady 1 łyżeczka cukru migdałowego Przygotowanie: Ciasteczka pokruszyć.Wszystkie składniki wymieszać. Masę odstawić do lodówki do stężenia. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Powbijać patyczki (do lizaków) umaczane w roztopionej czekoladzie - schłodzić. Obtoczyć lizaki w roztopionej czekoladzie z dodatkiem odrobiny oleju, udekorować cukrowymi
Gaździnka warzyżycie jeszcze jakieś mięsko znajdę to się pochwalę... do tych pyszności kluseczki śląskie, ziemniaki pieczone i gotowane, ryż. Ciasta: makowiec, serniczek z rosą, babka jogurtowa z winem i orzechami, ciasteczka z jabłkiem no i chyba malinowa mgiełka, może coś jeszcze?zastanowię się
Kuchnia Beaty