Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem waniliowy: 2 opakowania budyniu waniliowego 250 g margaryny 1/2
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru kryształ 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 2 opakowania budyniu
Ciastka - domowe słodkościChoć blog jest typowo słodki, czasami podrzucam moje ulubione przepisy na dania i przekąski. Pierwszy raz zrobiłam zupę do której dodałam rzodkiewkę, jest bardzo delikatna i
Ciastka - domowe słodkościTRUSKAWKA to po jabłkach ulubiony owoc Polaków. Każdy kto próbował wie, ze polska truskawka jest najlepsza na świecie. Czy jednak wiemy tak naprawdę skąd pochodzi? Otóż
Ciastka - domowe słodkoścismakowych emocji. Składniki na solidną porcję na dwie blachy (i tak zobaczycie, że to za mało): tabliczka dobrej jakości czekolady gorzkiej pokruszona na drobne kawałki (jeśli użyjemy mlecznej to ciastka będą równie dobre, ale już wegetariańskie) 1 szklanka cukru (najlepiej brązowego) 1 szklanka oleju 6 łyżek kakao 1/2 szklanki wody 3 szklanki mąki pszennej łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli(...)zwarte. Następnie formujemy z niego małe kulki (mniejsze od piłek ping-pongowych). Blachę pokrywamy papierem do pieczenia. Na nim rozpłaszczamy kulki. Pamiętajmy o zachowaniu odstępu 2-3 centymetrów miedzy ciastkami, bo one urosną. Pieczemy ciastka 6-10 minut w temperaturze 180 stopni. Odklejamy pyszności od papieru dopiero po ich wystygnięciu! Smacznego! Artykuł Wegańskie ciastka czekoladowe pochodzi
Fleksitarianizm.plSkładniki: 250 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 34/ szklanki cukru kryształ 80 ml
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształ 1 kisiel cytrynowy bez cukru (58g) 1,5 łyżki proszku do pieczenia 2
Ciastka - domowe słodkościgalaretki truskawkowej 200 ml wrzątku 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy formę do tarty, najlepiej z wyjmowanym dnem, jeśli takiej nie mamy to smarujemy ją masłem (może być problem z wyjęciem pierwszego kawałka) lub wykładamy folią spożywczą i dopiero(...)wykładamy ciastka. Gotowy spód wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy. Masa 2. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno schłodzoną śmietankę z mascarpone i cukrem pudrem. 3. Do masy dodajemy pokrojone truskawki i wykładamy od razu na schłodzony spód, następnie wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Wierzch 4. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku i odstawiamy do lekkiego
Gotowanie...to proste !Składniki: Biszkopt wiśniowy: 4 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 budynie wiśniowe bez cukru 40 g
Ciastka - domowe słodkościmoich ulubionych. Polecam na ciepłe dni. SKŁADNIKI : 4 serki waniliowe po ( 160 g każdy ) 300 ml śmietany 30 % 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 2 łyżki żelatyny 200 g ciastek owsianych 100 g masła 500 g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa(...)opakowaniu, studzimy i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy w niedużej ilości wrzątku, studzimy. Herbatniki rozdrabniamy blenderem lub tłuczkiem aż będą drobno pokruszone. Tłuszcz rozpuszczamy i wlewamy do rozdrobnionych ciastek, dokładnie masę mieszamy. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy masę z ciastek, dokładnie ją wyrównując. Na boki tortownicy układamy plastry truskawek. Śmietanę ubijamy
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 4jajka 1 łyżka cukru waniliowego 3 / 4 szklanki cukru 250 g margaryny 1 - 2 łyżeczek kakao 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 180 g margaryny 1 łyżka proszku do pieczenia 100 g chałwy waniliowej
Ciastka - domowe słodkościnieco pracochłonny, bo jest w nim kilka momentów. Ponieważ jest to sernik bez pieczenia, więc spód przyrządziłam z ciastek digestive. Oczywiście nie musicie wyruszać zaraz na poszukiwanie tych ciastek, bo możecie je z powodzeniem zastąpić innymi. Sernik jest bardzo kremowy i mocno waniliowy. Sądzę, że na zbliżeniu zauważycie ile wanilii do niego dodałam. Słodki sernik ożywia wspaniały(...)sernik na zimno z mango i prosecco Składniki: Na foremkę o średnicy 23 cm lub metalowa obręcz i stosowny talerz Spód do sernika 60 g masła roztopionego 160 g ciastek digestive Masa serowa 150 ml mleka 4 żółtka 200 g cukru 8 listków żelatyny (4 łyżeczki-20 ml- żelatyny w proszku) 2 łyżeczki waniliowego extraktu 500 g twarogu
codojedzeniaSkładniki: Biszkopciki: 6 jajek 4 łyżki cukru kryształ 2 łyżki cukru waniliowego 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1/2 opakowanie nadzienia cukierniczego
Ciastka - domowe słodkościspód oczywiście czarny. Przepis jest na tortownicę 22 cm. Sposób farbowania podam wam na końcu przepisu, może zaryzykujecie? Gotowi na szatański sernik, którym można straszyć ciocie? 😀 Spód: 270 g ciasteczek Oreo (pozbawionych białego kremu) 60 g rozpuszczonego masła. Sernik: 680 g sera na sernik (użyłam Piątnicy) 350 g gorzkiej czekolady (min 70% kakao) 1 łyżeczka mocnego espresso 200 g cukru(...)żeby dodać karmelowego smaku) 100 ml mleka 3,2% 4 jajka 1 łyżka mąki pszennej. Przygotowanie: Sposób wykonania w Tefal Companion Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania wkładam ciasteczka i dodaję rozpuszczone masło. Miksuję na obrotach 9 przez 10 sekund, aż ciasteczka będą dokładnie zmiksowane. Ciasteczkami z masłem wykładam tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (razem z bokami). Tortownicę odstawiam
ladykitchen