ciasteczka - 38126 przepisów (strona:131/2542)

Ciasteczka kasztanowo-orzechowe Dolcetti alle nocciole czyli poWeekdnowe Lakocie odc.163 126

czyli nie tak najgorzej. Już, już mam się zabierać za robienie placka... okazuje się, że nie mam ani orzeszków piniowych, ani suszonych wiśni. To nic, robię ciasteczka, też z KUCHNI nr.12/2017, też z mąki kasztanowej.  Bajeczne! to mało powiedziane :) A jakbyście zastanawiali się gdzie kupić taką ładną deskę to podpowiadam, że ja swoją znalazłam w sklepie  TARKA(...)MIARKA , w całkiem dobrej cenie. Ciasteczka kasztanowo-orzechowe Dolcetti alle nocciole 2 białka 150 g startych orzechów laskowych (u mnie pół na pół orzechy i migdały, ze skórką, rozdrobnione w blenderze) po 60 g cukru pudru i mąki kasztanowej dodatkowy cukier puder do obtoczenia Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Wszystkie składniki mieszamy na gęstą, lejąca masę. Z masy kulamy ciasteczka

Dzieje kuchennej Wiewióry
BABKA SEZAMOWA 109

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 szklanki cukru kryształ 120 g pasty sezamowej (1/2 szklanki) 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1

Ciastka - domowe słodkości
PIECZONA KACZKA 114

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 kaczka 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego 1 łyżeczka

Ciastka - domowe słodkości
SERNIK NA ZIMNO Z KAWOWYM WIERZCHEM 170

regionalnych w polewie i bez  żurawina starta czekolada zielone wiórki kokosowe WYKONANIE: SPÓD: Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy, masło stapiamy i gdy przestygnie wlewamy do ciastek. Dobrze mieszamy i wysypujemy na blaszkę. Równo rozkładamy i ugniatamy. Chowamy do lodówki. Boki tortownicy wykładamy folią aluminiową. Układamy obok siebie herbatniki regionalne, na zmianę z polewą(...)chwilkę ubijamy. Jak zacznie tężeć wylewamy na ser i równo rozprowadzamy. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Następnie odpinamy tortownicę i usuwamy folię. K ażdy środek ciastka wypełniamy żurawiną. Wierzch posypujemy czekoladą i wiórkami. Na środek można dać ciastko. Smacznego

Pani na deser
BISZKOPTOWIEC KAJMAKOWO - BUDYNIOWY 164

Składniki: Biszkopt: 1 opakowanie mieszkanki do wypieku ciasta biszkoptowego (400g)   4 jajka 40 ml zimnej wody Masa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe  3/4 szklanki cukru

Ciastka - domowe słodkości
Ciastka migdałowe 229

Ciastka migdałowe - idealne do kawy(...)i/lub herbaty. Można z nich nawet zrobić "Pieguski"(opowiem o tym więcej później). Uwielbiam ten przepis głównie ze względu na prostotę - potrzeba mało składników, mało czasu, a ciastka wychodzą naprawdę pyszne i zaspakajają potrzebę na coś słodko-kruchego. Do przygotowania ciastek potrzebujesz: mąki migdałowej - ok. 200gbiałka jajek - 2 szt.masło - 14golej kokosowy nierafinowany - 25g Opcjonalne: stewia

Keto Przepisy
JESIENNE CIASTO KOKOSOWE ZE ŚLIWKAMI 116

Składniki: 250 g margaryny 3/4 szklanki cukru 4 jajka skórka otarta z 1 cytryny 200 g mąki uniwersalnej Polskie Młyny 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 4

Ciastka - domowe słodkości
Dyniowe ciasteczka nadziane kremowym serkiem 178

też nieść ze sobą obietnicę należnego odpoczynku, zwolnienia obrotów i czasu na wzięcie głębokiego oddechu. Mięciutkie ciastko dyniowe otulone korzennymi aromatami, wypełnione kremowym nadzieniem i odrobiną miłości to jesienna słodkość idealnie pasująca do kawy, herbaty albo szklanki mleka :) Podstawą ciastek jest puree z dyni , które sprawia, że ciastka są lekko wilgotne...jednak to, które miałam było na tyle(...)części wielkości piłeczki do ping-ponga. 4. Z każdej części uformuj kulkę, rozpłaszcz ją, na środku umieść kulkę z Mascarpone i ponownie uformuj kulkę, zamykając nadzienie wewnątrz. 5. Ciastka układaj w większych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Piecz w 180*C przez 12-14min. Smacznego! Cheesecake stuffed pumpkin cookies Ingredients: Stuffing: 170g cream cheese

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Barazek - sezamowe ciasteczka 176

przygnieść go dłonią, tak aby zagłębił się w cieście. Następnie na pierwszą warstwę sezamu, za pomocą łyżeczki nakładać porcje sezamu wymieszanego z syropem miodowym i rozsmarować na każdym ciastku. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (warstwa z sezamem powinna być na górze) i piec na jasnozłoty kolor przez 15-20 minut w temperaturze 170ºC. Wariant dla użytkowników Kohersen(...)masło i mleko. Ustawić czas 1 minuta, prędkość  5-6 Ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm i foremką wykrawać ciasteczka. Wgnieść w ciasto pokruszone pistacje, odwrócić ciastka na drugą stronę, obsypać sezamem i przygnieść go dłonią, tak aby zagłębił się w cieście. Następnie na pierwszą warstwę sezamu, za pomocą łyżeczki nakładać porcje sezamu wymieszanego z syropem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
BABKA WANILIOWO - CZEKOLADOWA 133

Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 1

Ciastka - domowe słodkości
TORCIK KOMBINATORSKI 128

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek suchego maku Masa waniliowa: 2 opakowania

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka mocno kakaowe z malinami i orzechami nerkowca 93

Przepis autorski (mój). Ciastka nie tylko wyglądają... kusząco, ale są też niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Samo ciasto przypomina czekoladowego, tylko że bardziej kruchego murzynka. Do tego maliny oraz orzechy nerkowca! Zapewniam, że to połączenie jest rewelacyjne, bo kto się oprze słodkiemu ciasteczku, które łączy w sobie gorzkie kakao, kwaskowate maliny i chrupiące orzeszki? Koniecznie spróbujcie! (około(...)mogą być świeże) Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Nadal miksując - połączyć z jajkiem, a następnie z mąką, kakao raz proszkiem do pieczenia. (Można też wszystkie składniki szybko zagnieść - ciastka będą mniej lżejsze.) Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki należy lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie

Di gotuje
Grzebyki krucho- drożdżowe 124

. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na prostokąty. Na połowie ciasta, wzdłuż prostokąta nakładamy marmoladę, możemy nałożyć jej sporo, ponieważ marmolada jest twarda i podczas pieczenia nam nie wyleci z ciastek. Ciastko wzdłuż składamy na pół i nacinamy nożem, tak aby powstał grzebyk. Każde ciastko smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszkę z ciastkami wkładamy do piekarnika

kulinarne odsłony pati
MUFFINY CYTRYNOWE 171

Składniki: 250 g mąki pszennej 125 g cukru kryształ 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 275g jogurtu naturalnego 1 jajko 80 ml oleju  

Ciastka - domowe słodkości
Ciastka,którymi udobruchasz współlokatorów 166

prawa,ekonomii,dietetyki,architektury i kryminologii... Próbowali też doktoranci farmacji i biotechnologii. (Ci to wybredniejsi -chciałam się przekonać,bo wiecie student to wszystko zje...) Werdykt jeden: są pyszne,najlepsze ciastka jakie jadłem, daj przepis...ejjj a ma ktoś może do nich trochę mleka? Kiedy zrobisz znowu?! Ciastka piekę dziś po raz piąty.A chcę przypomnieć,że nasz pierwszy(...)ciastkami był...5grudnia. A zapomniałabym-są idealne by udobruchać współlokatorów. Albo ich porozpieszczać. Niech coś maja z tego,że mieszkamy razem! Składniki: 1kostka masła 1szklanka brązowego cukru 1jajko 2,5szklanki mąki pszennej 1/2łyżeczki soli 1łyżeczka sody tabliczka czekolady 1szklanka orzechów i żurawiny/kandyzowanych wiśni cynomon/przyprawa do piernika chociaż i bez są pyszne! *rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza

U Fiolki