specjalnie dla niej. Wyszło naprawdę genialnie, koniecznie musicie przepis wypróbować! Z podanych składników wychodzi torcik średniej wielkości. Jeśli marzy Wam się duża blaszka, wystarczy podwoić składniki. Przygotujcie dwie paczki ciasteczek amaretti – trochę zostanie (można podgryźć podczas robienia), ale na pewno wystarczy. Składniki (na spód): 60 gramów masła 82% 1 szklanka pokruszonych ciasteczek amaretti Składniki (na masę serową): 500 gramów(...)żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Dodatkowo: 2 łyżki stołowe likieru amaretto 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki wrzątku kakao Wykonanie: W rondelku rozpuść masło, ciasteczka amaretti zblenduj na piasek, następnie połącz je z masłem. Wyłóż masą blaszkę wyłożoną pergaminem, wstaw do lodówki. Zalej wrzątkiem kawę, dodaj likier amaretto, odstaw do przestygnięcia. Zalej wrzątkiem żelatynę, wymieszaj
Garniec MagalieSkładniki: 1 opakowanie cukru cytrynowego 1 opakowanie kisielu cytrynowego bez cukru (58g) Delecta 370 g mąki pszennej 1,5 łyżki proszku do pieczenia 4 jajka
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 1/2 kg truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 2 łyżki żelatyny 500 ml wrzącej wody Przygotowanie: 2 opakowania galaretek rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, następnie
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 1/2 kg czereśni 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 - 3 łyżki cukru kryształ 200 + 50 ml zimnej wody Przygotowanie: Czereśnie umyć i wydrylować. Do rondelka przełożyć
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem waniliowy: 2 opakowania budyniu waniliowego 250 g margaryny 1/2
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru kryształ 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 2 opakowania budyniu
Ciastka - domowe słodkościChoć blog jest typowo słodki, czasami podrzucam moje ulubione przepisy na dania i przekąski. Pierwszy raz zrobiłam zupę do której dodałam rzodkiewkę, jest bardzo delikatna i
Ciastka - domowe słodkościTRUSKAWKA to po jabłkach ulubiony owoc Polaków. Każdy kto próbował wie, ze polska truskawka jest najlepsza na świecie. Czy jednak wiemy tak naprawdę skąd pochodzi? Otóż
Ciastka - domowe słodkoścismakowych emocji. Składniki na solidną porcję na dwie blachy (i tak zobaczycie, że to za mało): tabliczka dobrej jakości czekolady gorzkiej pokruszona na drobne kawałki (jeśli użyjemy mlecznej to ciastka będą równie dobre, ale już wegetariańskie) 1 szklanka cukru (najlepiej brązowego) 1 szklanka oleju 6 łyżek kakao 1/2 szklanki wody 3 szklanki mąki pszennej łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli(...)zwarte. Następnie formujemy z niego małe kulki (mniejsze od piłek ping-pongowych). Blachę pokrywamy papierem do pieczenia. Na nim rozpłaszczamy kulki. Pamiętajmy o zachowaniu odstępu 2-3 centymetrów miedzy ciastkami, bo one urosną. Pieczemy ciastka 6-10 minut w temperaturze 180 stopni. Odklejamy pyszności od papieru dopiero po ich wystygnięciu! Smacznego! Artykuł Wegańskie ciastka czekoladowe pochodzi
Fleksitarianizm.plSkładniki: 250 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 34/ szklanki cukru kryształ 80 ml
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształ 1 kisiel cytrynowy bez cukru (58g) 1,5 łyżki proszku do pieczenia 2
Ciastka - domowe słodkościgalaretki truskawkowej 200 ml wrzątku 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy formę do tarty, najlepiej z wyjmowanym dnem, jeśli takiej nie mamy to smarujemy ją masłem (może być problem z wyjęciem pierwszego kawałka) lub wykładamy folią spożywczą i dopiero(...)wykładamy ciastka. Gotowy spód wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy. Masa 2. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno schłodzoną śmietankę z mascarpone i cukrem pudrem. 3. Do masy dodajemy pokrojone truskawki i wykładamy od razu na schłodzony spód, następnie wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Wierzch 4. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku i odstawiamy do lekkiego
Gotowanie...to proste !Składniki: Biszkopt wiśniowy: 4 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 budynie wiśniowe bez cukru 40 g
Ciastka - domowe słodkościmoich ulubionych. Polecam na ciepłe dni. SKŁADNIKI : 4 serki waniliowe po ( 160 g każdy ) 300 ml śmietany 30 % 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 2 łyżki żelatyny 200 g ciastek owsianych 100 g masła 500 g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa(...)opakowaniu, studzimy i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy w niedużej ilości wrzątku, studzimy. Herbatniki rozdrabniamy blenderem lub tłuczkiem aż będą drobno pokruszone. Tłuszcz rozpuszczamy i wlewamy do rozdrobnionych ciastek, dokładnie masę mieszamy. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy masę z ciastek, dokładnie ją wyrównując. Na boki tortownicy układamy plastry truskawek. Śmietanę ubijamy
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 4jajka 1 łyżka cukru waniliowego 3 / 4 szklanki cukru 250 g margaryny 1 - 2 łyżeczek kakao 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka
Ciastka - domowe słodkości