Proste i pyszne ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego. Takie szybkie rozwiązanie jak ktoś nie ma jak robić samodzielnie ciasta. Wychodzą chrupiące i pachnące cynamonem. Można takie przygotować na świąteczny stół. Polecam. Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag masła lub margaryny cukier trzcinowy według uznania cynamon mielony według uznania Wykonanie pysznych ślimaczków: 1. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko
Izabelawkuchnibliskiego. Zobaczcie jakie to fajne i ciepłe propozycje na małe gesty , które znaczą wiele. Mam też dla Was jeszcze jeden pomysł. Jeśli nie lubicie piec pierniczków. Możecie przygotować inne ciasteczka. Zapakujcie po kilka sztuk do ozdobnego woreczka, zwiążcie sznurkiem i podarujcie osobie, która na co dzień nie piecze takich słodkości. Z pewnością ucieszy ją ten gest. diamant #slodkielaczy #naswieta #slodkielaczynaswieta
Smaki Na Talerzujabłkami na herbatnikach. Szybki makowiec japoński. Szarlotka zawsze udana. Najlepsze ciasto z jabłkami. To tylko kilka przykładów, po więcej zapraszam do mojej zakładki : CIASTA I CIASTECZKA (klik
Kuchnia z widokiem na ogródMasło 150 g Jajko Żółtka 2 Śmietana 18 % 4 łyżki Cukier 3/4 szklanki Cynamon 3 łyżeczki Proszek do pieczenia łyżeczka Soda łyżeczka Sól szczypta Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasteczka przełożyć do miski. Zagniatamy ciasto na jednolitą masę. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować na blacie
Kulinarne przygodyDzień dobry :-) Mini zawijaski z ciasta francuskiego, to idealna propozycja na święta. Są małe, bardzo smaczne, można je zrobić zamiast ciasteczek. Co najważniejsze bardzo szybko się je robi. Można użyć do nich gotowej masy makowej, albo zrobić swoją. Ja użyłam gotowej od Helio, bo nie miałam kiedy zrobić swojej. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego
kruche babeczkilekko zarumienią na jasno złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia. A moniaczków z tej porcji wyjdzie nam dość dużo, tak więc można zmniejszyć porcję o połowę lub włożyć ciasteczka do woreczka foliowego i przechować przez kilka dni. A moniaczki są kruche, mięciutkie, nie wysychają zbyt szybko. Amoniaczki są naprawdę mięciutkie . Smacznego
Przepisy i porady kulinarneDziś mam dla Was kolejny przepis na pyszne, świąteczne ciasteczka. Kruche, maślane z dodatkiem przyprawy korzennej, pełne nadzienia karmelowego. Doskonale prezentują się na świątecznym stole. To również doskonały pomysł na wspólne pieczenie ciastek z dziećmi dla Mikołaja na zbliżające się Mikołajki. My na pewno poczęstujemy Mikołaja ciastkami i mam nadzieję, że będą mu smakowały :) Podobał Ci się film? Koniecznie subskrybuj
Zrób to smacznieChyba przyzwyczaiłam się do ich wyjątkowego smaku :). Dlatego jeśli zamierzacie upiec ogromną ilość pierniczków w tym roku, to polecam przetestować oba przepisy i znaleźć swój ulubiony. Polecam również ciasteczka cynamonowe i miękkie pierniczki! P.S. Pierniki po upieczeniu są twarde. Miękną trochę po kilku dniach, jeśli w pomieszczeniu jest wilgoć. Polecam też włożyć do puszki z piernikami kawałek jabłka, jeśli chcecie
Słodki PomysłKostka piernikowa wykonana z biszkoptu piernikowego, oblana polewą czekoladową z korzenną nutą i obsypana wiórkami kokosowymi. Pyszne ciasteczka w świątecznym stylu. Mięciutkie, pulchne kawałki ciasta biszkoptowego, nasiąknięte polewą czekoladową, która nie tylko nadaje im smaku, ale również chroni przed wysychaniem. Ciężko poprzestać na jednej sztuce! Deser ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, bo to nic nadzwyczajnego... tylko biszkopt, polewa czekoladowa
Kuchnia MagdaLenyKostka piernikowa wykonana z biszkoptu piernikowego, oblana polewą czekoladową z korzenną nutą i obsypana wiórkami kokosowymi. Pyszne ciasteczka w świątecznym stylu. Mięciutkie, pulchne kawałki ciasta biszkoptowego, nasiąknięte polewą czekoladową, która nie tylko nadaje im smaku, ale również chroni przed wysychaniem. Ciężko poprzestać na jednej sztuce! Deser ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, bo to nic nadzwyczajnego... tylko biszkopt, polewa czekoladowa
Kuchnia MagdaLenyDomowa przyprawa do piernika jest niezastąpionym dodatkiem do wypieków w okresie Świąt Bożego Narodzenia i nie tylko. Z jej dodatkiem powstają pyszne pierniki, kruche ciasteczka i pierniczki. Sprawdza się również jako składnik marynaty do mięsa lub korzennych śledzi. Zachęcam Was do zrobienia domowej przyprawy do piernika, która świetnie sprawdzi się zarówno do wypieków, jak i jako rozgrzewający dodatek do herbaty
Kuchcik gotujewersja ciastek orzechowych z 3 składników . Są chrupiące i posiadają delikatnie miękkie, ale mocno orzechowe wnętrze, którego słodycz przełamuje posmak malin. Takie połączenie jest naprawdę rewelacyjnie, więc polecam, aby ciasteczka upiec w większej ilości. I ten kuszący zapach... Polecam! Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami - składniki: (około 12 ciastek) 200g masła orzechowego
Di gotujezamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części. Matę silikonową bądź stolnicę podsypać delikatnie mąką. Ciasto rozwałkować na grubość około 4-5 mm. Foremkami wycinać ciasteczka. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec ciastka około 15 minut (do czasu aż brzegi ciastek zaczną się delikatnie rumienić
Zrób to smacznieArtykuł Ciasteczka serowe z jabłkami pochodzi z serwisu emame kitchen
ememe kitchenEkstra szybkie ale i eleganckie ciasteczka na każdą okazję. Proponuję przełożyć je masą niedługo przed podaniem aby ciasto było kruche i delikatne. Składniki: 1 gotowy blat ciasta francuskiego szklanka malin 150 g serka mascarpone ok.2 łyżki cukru pudru oraz do posypania Z ciasta wykrawamy szklanką kółka i pieczemy w 200 st.C ok 10 minut aż ciasto się zarumieni. Maliny miażdżymy
Przepisy mojej mamy