przygotowania wykorzystałam multigrill Kuvings . To świetne, wielofunkcyjne urządzenie, które sprawdzi się w każdej kuchni. Można w nim smażyć, gotować, dusić, zapiekać, grillować, podgrzewać, robić najróżniejsze pączki i ciasteczka. Jedno małe, ładne urządzenie (ma świetny designe), a tyle możliwości. Dokładniej pokazałam je na moim Instagrami ( tutaj ). Z okazji Tłustego Czwartku multigrill możecie kupić w w niższej cenie 500 zł + płyta
Słodkie okruszkitych co świętują i dla tych co po prostu lubią słodkości mam pomysł na pyszne ciasteczka z serduszkami :) Składniki: - 2 szklanki mąki - 3/4 szklanki cukru pudru - 100 g masła - 1/2 szklanki śmietany 18 % - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - skórka otarta z 1 cytryny Przygotowanie: Do miski wrzucamy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Wkładamy je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy
Zainspirowana w kuchnikawałkami orzechów laskowych). Wyszły pyszne, ale sama jestem ciekawa smaku z wykorzystaniem zwykłego masła orzechowego więc na pewno przepis powtórzę już wkrótce Polecam też inną wersję zdrowej przekąski czyli ciasteczka . Czekoladki czekoladowo orzechowe, przepis na 6 sztabek: 50 g czekolady gorzkiej min 70% kakao 100 g masła orzechowego opcjonalnie : orzechy lub płatki migdałowe do posypania Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w garnuszku
Relaxtimeprzygotowywać ich zbyt dużo. Kiedyś normą było u mnie 5-6 rodzajów ciast. Potem wszyscy zjadali ponad siły – żeby się nie zepsuło! Teraz zeszliśmy do trzech + ciasteczka i jest idealnie. W małych rodzinach i to może być zbyt dużo. Pamiętajcie, że w wielu tradycyjnych przepisach cukier można zastąpić ksylitolem, a mąkę pszenną – jasną orkiszową – ta mała zmiana
Poezja smakuPyszne i niesamowicie łatwe do zrobienia ciasteczka. Posmakują zarówno mniejszym jak i większym łasuchom ;) Zamiast migdałów można użyć dowolnych orzechów. I proponuję zrobić z podwójnej porcji gdyż znikają bardzo szybko ;) opakowanie ciasta francuskiego 3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego 4 łyżki siekanych migdałów jajko do posmarowania Ciasto rozwinąć i połowę posmarować kremem czekoladowym. Posypać równomiernie 3 łyżkami migdałów, złożyć na pół
Smakołyki Asi