www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Uwielbiam smak pestek dyni i mogłabym je dodawać dosłownie do wszystkiego! Ciasto ( klik ) zniknęło ekspresowo (często je piekę), a ciasteczka... jeszcze szybciej! Są przepyszne - takie słodkie, chrupiące i co najważniejsze - z mocno wyczuwalnym smakiem oraz aromatem pestek! Przypominają migdałowe/orzechowe amaretti, ale są jeszcze smaczniejsze! Kiedy pierwszy raz je zrobiłam - wszystkie
Di gotujedelikatnie zwilżać dłonie, ewentualnie ciastka wykładać za pomocą łyżki stołowej.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 30 minut w 190 stopniach. (Czas pieczenia jest orientacyjny i zależy od piekarnika. Upieczone ciasteczka powinny być zarumienione.) Ciastka ostudzić i opcjonalnie oprószyć cukrem pudrem (zmielonym ksylitolem). Ksylitol znalazłam w swoim boxie, który można zamówić tu ( klik ). Co miesiąc do otrzymania są różne zdrowe
Di gotujePolecamy bardzo proste, odżywcze, ze względu na zawartość płatków owsianych - ciasteczka, szybciutko się je robi, nie piecze! dobrze zrobić wieczorem, by przez noc ładnie zastygły. Składniki: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 1/2 puszki mleka skondensowanego (niesłodzonego ) 3 szklanki płatków owsianych 3 czubate łyżki masła orzechowego (może być Nutella) 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki
kgwjanczewoPyszne ciasteczka, które robi się w kilka minut. Są więc idealne na te upały. I zawsze mamy coś słodkiego w domu. Polecam! Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego * 16 kostek czekolady mlecznej * żółtko jajka * łyżka cukru trzcinowego Przygotowanie : Ciasto podzielić na osiem kwadratów. Na każdy położyć po dwie kostki czekolady. Złożyć ciastka, posmarować żółtkiem i posypać cukrem. Piec
Magiczne Życie Martyprzyrządzić owocowy sos, np. frużelinę z malin. Słodkie burgery to połączenie kilka przepisów w jeden. Dobrego nigdy nie za dużo! Słodkie burgery można przyrządzić z dowolnie wybranych czekoladowych ciastek. Ciasteczka powinny być w miarę miękkie. Porcja poniżej to przepis na 14 małych słodkich burgerów. Słodkie burgery Składniki: Ciastka czekoladowe 28 sztuk 200 g gorzkiej czekolady +100 g, u mnie
codojedzeniaspęczniały Na rozgrzanym oleju smażyć cienkie, niewielkie placuszki na rumiano z obu stron. W oryginalnym przepisie znalezionym w "Poradach na zdrowie" ( Nr. 4 2015) z tych składników pieczone były ciasteczka w temp. 180 *C. Ja część też upiekłam, ale były tak kruche, że resztę postanowiłam usmażyć. Dla mnie takie były smaczniejsze
Proste PotrawyUwielbiam wszelkie owsianki, batony, czy ciasteczka owsiane, a dzisiejszy przepis jest połączeniem ich wszystkich. Świetne do pochrupania na pierwsze i drugie śniadanie, przekąskę czy deser. Banalnie proste i niesamowicie interesujące w smaku. Bez sztucznych dodatków i ulepszaczy. Czy może być coś lepszego? Nie sądzę :) Składniki: - 200g mieszanki nasion i orzechów (u mnie: słonecznik, nerkowce i orzeszki ziemne) - 150g płatków owsianych
Be Fit Be StrongKolejny przepis na pyszne, kruche ciasteczka maślane. Bardzo smaczne wyszły, młodego trzeba było przeganiać, żeby przestał je jeść, bo jak się dorwał to tyle. Pochłaniał bez opamiętania. Fakt, że smak super, ale ileż można he :) My stwierdziliśmy, że zamiast kupować, to lepiej zrobić na szybko jakieś swoje, zawsze to zdrowsze :)) Składniki: 300 g masła 250 g cukru pudru
kruche babeczkiszklanki mąki pszennej Młynomag 30 dkg margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany 12% 1/2 szklanki cukru pudru 2 cukry waniliowe do dekoracji: 2 … Czytaj dalej Ciasteczka kruche z orzechami
czarrna od kuchnitygodniu ponownie skusiłam się do wzięcia udziału we wspólnym pieczeniu , z tym większą radością, że jedną z propozycji stanowiły moje ulubione kokosanki. To bardzo uzależniające ciasteczka. Choć są niezwykle sycące, nie sposób poprzestać na jednym. Po zjedzeniu pierwszego sięga się po kolejne i kolejne... Dlatego... zalecam ostrożność J Przepis na te kokosanki jest dość popularny w sieci i uznałam
Kuchenne zapiski EdytyKruche bezy przełożone kremem z mascarpone i Nutelii, podawane schłodzone w towarzystwie filiżanki kawy... małe przyjemności przygotowane na urodziny Mamy : ) Ciasteczka być może wyglądają na skomplikowane, ale zapewniam, że takie nie są. Pieką się krótko, a krem nie wymaga wyjmowania miksera - zdążycie przygotować zanim przyjdą goście :) Bezy: 3 białka jaj 100 g cukru pudru 125 g gorzkiej czekolady Czekoladę
Chocolate Muffin Blogbakaliami i nadziać ciastka tym, co lubicie najbardziej: orzechy, suszone owoce, ziarna czy czekoladę... Rzeczywiście, autorka tego przepisu- Kinga Paruzel miała rację, że są to najlepsze ciasteczka owsiane jakie jadła! A jak je upieczecie, to grono fanów tych ciastek na pewno się powiększy :))) około 36 sztuk: * płatki owsiane górskie- 3 szklanki * mąka pszenna pełnoziarnista- 2 szklanki * cukier trzcinowy
Kraina Miodem Płynącamożna też przygotować potrawy wytrawne.” Upieczone przechowujemy w suchym, chłodnym miejscu. Można je również zamrozić, a przed przygotowaniem włożyć dosłownie na kilka minut (zamrożone) do nagrzanego piekarnika. Profiterolki – ciasteczka na jeden kęs znikają z talerza w „mgnieniu oka”. Gorąco polecam i życzę smacznego. W wydarzeniu Ciasto na niedzielę - Rurki lub ptysie, eklerki wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej
mojewypiekiinietylkoMoje słodkości dodatkowo zawierają niezwykle ceny olej kokosowy, karob i cukier brzozowy. Bez wyrzutów sumienia i zaledwie w kilka możecie zajadać się pysznymi kuleczkami lub jak kto woli - ciasteczkami. Spróbujcie, bo zapewniam, że spodoba się Wam ten czekoladowo-kokosowy smak. (około 45 sztuk) 1 i 3/4 szklanki mąki kokosowej (użyłam z Olejowego Raju ) 1/2 szklanki cukru brzozowego
Di gotujesłodkie, trzymające formę po upieczeniu, rozpływające się w ustach. Ciasteczka z lekko wyczuwalną goryczką mąki jaglanej. Można ozdobić je rozpuszczoną czekoladą lub lukrem, ewentualnie zjeść golutkie. U mnie w wersji wiosennej :) Przepis źródłowy tutaj . SKŁADNIKI: 1 opakowanie bezglutenowego budyniu waniliowego bez cukru – użyłam bio z mąki kukurydzianej z prawdziwą wanilią mąka ziemniaczana w takiej ilości, żeby razem z budyniem
Kuchenne zapiski Edyty