ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1292/2595)

Wafle z kremem kajmakowym 115

razu przypomniał mi się cudowny smak mojego dzieciństwa i domowych słodyczy. Ja też będąc w podstawówce czasami robiłam takie wafle z kremem, obok domku Baby Jagi , ciasteczek z płatków kukurydzianych , szyszek z ryżu preparowanego, czy mlecznych cukierków . Natomiast tutaj znajdziecie przepis na kajmak i cukierki karmelki. Wafle z kremem kajmakowym to szybki i prosty deser z gotowych wafli i kremu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z bananami – banoffee 133

kostki gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Masło rozpuścić, przestudzić. Ciastka rozdrobnić w melakserze, wlać masło, zmiksować. Dno tortownicy (23-24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać rozdrobnione ciasteczka, wylepić nimi dno i boki formy na wysokość ok. dwóch centymetrów. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na spodzie rozprowadzić masę kajmakową, na niej ułożyć pokrojone w dość

niecodziennikpary
Ciastka francuskie z jabłkami 121

Chrupiące, nie za słodkie małe ciasteczka z ciasta francuskiego i jabłek. Szybkie i łatwe do zrobienia, nawet na ostatnią chwilę przed przyjściem niezapowiedzianych gości lub, gdy najdzie nas ochota na małą słodycz. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 2 małe jabłka, łyżka proszku budyniowego śmietankowego, łyżeczka cukru, pół łyżeczki cukru, cukier perlisty do posypania, 1 jajko, łyżka mleka Przygotowanie: Ciasto dzielimy

Lena Gotuje
ORZECHOWE KETO CIASTKA 185

ponad roku planowałam udostępnić ten przepis, ale ciągle chciałam w nim coś poprawić,  ulepszyć... Dlatego po wielu próbach i zmianach mam już moją "idealną recepturę " na mocno orzechowe ciasteczka! Polecam wypróbować, banalny przepis, a ciastka rozpływają się w ustach.  SKŁADNIKI : suche: m ąka z orzechów arachidowych/laskowych-3/4 szklanki orzechy arachidowe drobno posiekane - 1/2 szklanki gorzka czekolada - 50g szcypta soli

healthy dreams
Drożdżowe ciasteczka ślimaczki 127

blat posypany odrobiną mąki. Dzielimy na 3 części. Każdą cześć rozwałkowujemy na cienkie, długie prostokąty. Ciasto posmarować np. powidłami, czekoladą, serem i zwinąć w rulon. Podzielić nożykiem na mniejsze ciasteczka. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym żółtkiem z mlekiem. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut. do ładnego zarumieniania. Gotowe posypać pudrem lub polukrować. Smacznego

Kulinarne przygody
CIASTECZKA PIEGUSKI Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI+ RECENZJA MIKSERA RĘCZNEGO BREVILLE Z TECHNOLOGIĄ HEATSOFT 105

Proste, smaczne, szybkie, maślane i domowe ciasteczka pełne orzechów i czekolady. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut plus kolejne 15 minut na pieczenie. Domowe ciastka są o niebo lepsze od sklepowych, moje zniknęły z talerzyka bardzo szybko i żałuję że od razu nie przygotowałam ich z podwójnej porcji. No cóż, jutro piekę kolejne :) Jednak zanim przejdę do przepisu na ciastka

Zrób to smacznie
Trójkąty z orzechami (Nussecken). 121

Uwielbiam orzechy i wszystko co z orzechami, więc nie zdziwicie się jeśli powiem, że Nussecken to jedne z najlepszych ciasteczek jakie upiekłam. Półkruche ciasto, orzechy w cukrze i miodzie oraz odrobina czekolady. Trochę kaloryczne, dlatego warto wydzielać sobie tę przyjemność ;), zwłaszcza że w szczelnym pojemniku mogą być przechowywane do 3 tygodni. Bardzo polecam! Składniki na Trójkąty z orzechami (Nussecken

Rozpustne gotowanie
FAWORKI – CHRUST – CHRUŚCIKI 254

Faworki, tzw. chrust lub chruściki to smażone ciasteczka na głębokim oleju, finezyjnie zawinięte i posypane cukrem pudrem. Przepis na te chruściki dostałam od mamy, która nigdy nie uderzała ciasta wałkiem. W tym roku zrobiłyśmy je razem, gdy przyjechała do Nas na Dzień Babci do Krakowa. Nie miałam wtedy okazji zrobić zdjęć, więc usmażyłam chruściki ponownie parę dni później, zmieniając trochę

Słodki Pomysł
Włoskie ciastka torcetti z kryształkami cukru 100

kakao, a nawet do wina. Można je obtoczyć w cukrze białym lub trzcinowym, można też posypać wiórkami kokosowymi lub drobno siekanymi migdałami. Polecam Składniki na około 25-30 ciasteczek: – 250g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 120ml ciepłej wody – 90g miękkiego masła – 4g drożdży instatnt – szczypta soli – około 50-60g cukru do obtoczenia ciastek

Smaki Armine
Karnawałowe słodkości - pączki, faworki i inne pyszności :) 83

większe zainteresowanie karnawałowymi słodkościami - powraca więc zakładka Tłusty Czwartek a w niej pączki, faworki i inne słodkości :)  PRZEPISY TU  KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Lukier cytrynowy 111

rzadki – trochę cukru pudru. Tak naprawdę konsystencja lukru zależy od tego  do czego nam będzie służył.   Do ozdabiania pierniczków możecie przygotować odrobinę gęściejszy, nie będzie spływał z ciasteczek, do lukrowania pączków może być  rzadszy, bardziej przejrzysty.  Lukier wykorzystać od razu po przygotowaniu.  Pozostawiony za długo w miseczce zgęstnieje. Polukrowane wypieki pozostawić na kilka minut

Moja kraina smaków
Szybkie pierniczki z masłem orzechowym 108

orzechowym - przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie powstałe ciasto należy rozwałkować na grubość około 4 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka przełożyć na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 8-10 minut w 180 stopniach. Ostudzone pierniczki udekorować zgodnie z uznaniem. Ciastka przechowywać w szczelnie

Di gotuje
Kruche ślimaczki z makiem 86

Idealne kruche ciasteczka o maślanym posmaku, z kompozycją maku, miodu i orzechów włoskich.  Składniki na ciasto: 2 szkl. mąki 125 g masła 70 g cukru 1 szczypta soli 2 żółtka 3 - 4 łyżki śmietanki 30% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opak. cukru wanilinowego (16 g)  Masa makowa: 300 g maku 200 g cukru 50 g miodu

Świat Ciasta
Przepis na świąteczne czekoladowe babeczki z kremem, którym gwarantuję, że się nie oprzesz! 107

czekoladą , ze szczypta kardamonu, rodzynkami i kawałkami czekolady . Zainspirowałam się przepisem na piernikowe muffiny ze strony przepisy.pl Minimalnie zmodyfikowałam przepis i zrobiłam do nich krem. Uwierzcie mi, że ciasteczka pachną nieziemsko – aromat piernika i migdałów w połączeniu z czekoladą i kremem… Niebo w gębie! Czas przygotowania muffin to zaledwie kilka minut. Ot, mieszamy osobno suche i mokre składniki

W Kawiarence