ciasteczka z marmoladą - 753 przepisów (strona:35/51)

Kruche wiatraczki z marmoladą 139

Małe, słodkie, kruche pyszności, idealne jako dodatek do herbaty lub do zabrania na piknik. Dzieci je uwielbiają, zresztą dorośli też nimi nie pogardzą:) Składniki:   

Z miłości do słodkości
Ciasteczka adwentowe-6 sprawdzonych przepisów 510

rozwałkować i wykrajać kółka i tyle samo kółek z dziurką  w środku,posmarować roztrzepanym białkiem i upiec w 180 stopniach ok10-12 min  następnie całe kółka posmarować marmoladą i na to przykleić kółko z dziurką,polać delikatnie lukrem. ------------------------------------------------------------ CIASTKA ORZECHOWE Składniki: na ciastka: 2 jajka 10 dag cukru 1  cukier waniliowy 10 dag masła 1-2 łyżki(...)maki pszennej 10 dag mielonych orzechów włoskich szczypta soli na lukier: 15 dag cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody Przygotowanie: Zagniatamy ciasto na ciasteczka z w/w składników,schładzamy w lodówce ok 1 godz. rozwałkowujemy na ok 0,5 cm wykrajamy ciastka ,pieczemy w 180 stopniach ok 20 min ucieramy lukier i polewamy nim wystudzone ciastka

Swojskie jedzonko
Amarantuska z orzechami i mlekiem kokosowym 187

jadłam w tym roku, w Tłusty Czwartek, gdy koleżanka przyniosła do pracy ciasteczka z amarantusem. Tak bardzo mi smakowały, że kupiłam torebkę amarantusa ekspandowanego z myślą, że też zrobię ciasteczka. No i amarantus czekał tak na swoją kolej aż do dziś :)  Już jakiś czas temu natknęłam się na amarantusankę na Jadłonomii i chodziła za mną aż znajdę czas, żeby(...)śmiem stwierdzić, że z amarantusa takie śniadanie jest dużo smaczniejsze niż z owsianki! :) Przepis zmodyfikowałam. Składniki: 1 szklanka amarantusa ekspandowanego 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki mleka kokosowego 2 łyżeczki marmolady truskawkowej 1 garść mieszanki orzechów Oba rodzaje mleka zagotowujemy  Amarantus przesypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem - mieszamy Dodajemy orzechy i marmoladę. Można polać dowolnym słodkim sosem, choć ja tego

Szczęśliwa kuchnia
Amarantuska z orzechami i mlekiem kokosowym 209

jadłam w tym roku, w Tłusty Czwartek, gdy koleżanka przyniosła do pracy ciasteczka z amarantusem. Tak bardzo mi smakowały, że kupiłam torebkę amarantusa ekspandowanego z myślą, że też zrobię ciasteczka. No i amarantus czekał tak na swoją kolej aż do dziś :)  Już jakiś czas temu natknęłam się na amarantusankę na Jadłonomii i chodziła za mną aż znajdę czas, żeby(...)śmiem stwierdzić, że z amarantusa takie śniadanie jest dużo smaczniejsze niż z owsianki! :) Przepis zmodyfikowałam. Składniki: 1 szklanka amarantusa ekspandowanego 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki mleka kokosowego 2 łyżeczki marmolady truskawkowej 1 garść mieszanki orzechów Oba rodzaje mleka zagotowujemy  Amarantus przesypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem - mieszamy Dodajemy orzechy i marmoladę. Można polać dowolnym słodkim sosem, choć ja tego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ekspresowe pierniczki z nadzieniem różanym i polewą czekoladową 196

Dopiero co skończyłam robić moje pierniczki...Jak zwykle zostawiłam wszystko na ostatnią chwile, ale za to w całym domu pięknie pachnie świętami 💗 Przepis jest dla wszystkich

kulinarne odsłony pati
STRUCLA OWOCOWA 167

Drożdżowe , które zawsze wyjdzie . Możemy na nadzienie dać mus ze świeżych owoców, możemy użyć dżemu. Jak kto lubi   Składniki: 1/2 kg mąki 3 jajka 3

Z Majeczką w kuchni
Kruche rogale z marmoladą 144

Dawno ich nie robiłam i jakoś ostatnio wpadła mi w ręce kartka z moimi najstarszymi przepisami. Postanowiłam więc, że zrobię rogale, bo doskonale nadają się do

Passions hobbies life
Słodkie podkowy. 169

Składniki: Ciasto: szklanka wody (250ml), szczypta soli, 200 g mąki pszennej (ja użyłam tortowej), 100 g masła, 5 jaj średniej wielkości ( jeżeli jajka są duże, dać

W kuchni u Moniki
Piernikowe LOVE - do jedzenia i dekoracji jednocześnie! (z komentarzem) 333

Tradycji pieczenia pierniczków (ani pierników) u mnie w domu nie było... Dopiero ja się tym zajęłam jako już dorosła osoba. W tym zestawieniu przedstawiam moje przepisy

Kolorowy Przepisownik
Pierniczki brukowce 170

  Składniki: 500 g mąki pszennej; 200 g białego cukru; 1/3 szklanki zimnej wody; 100 g miodu; 1 jajo; 50 g miękkiego masła; 1 łyżeczka sody

Gospodyni Miejska
Rogaliki Drożdżowe 164

Jakimś cudem udało mi się nareszcie wziąć udział w Wypiekaniu Na Śniadanie , a załapałam się na pyszne rogaliki drożdżowe :) Składniki na 12-16 rogalików 1/2 kostki

Gotowanie...to proste !
Rogaliki drożdżowe z marmoladą i kruszonką (wersja tradycyjna i bezlaktozowa) 124

Dla kogo: dla fanów drożdżowych wypieków dla szukających przysmaku dobrego do zabrania ze sobą do pracy czy na wycieczkę dla osób z nietolerancją laktozy Składniki na

Mania Wypiekania
Nadziewane drożdżowe rogaliki 190

Bardzo lubię wypieki drożdżowe. Te rogaliki robiłam już nie raz. Świetnie się sprawdzą w okresie karnawału. Składniki: 500 g mąki 35-40 g świeżych drożdży 1/2

Kuchnia domowa Ani
Pierniczki z marmoladą 179

cukru 125 ml wody Ciasto: 1 i 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki miodu łyżeczka przyprawy do piernika kg mąki pszennej łyżka sody 2 jajka 50 g masła Dodatkowo: marmolada Wykonanie: Karmel: Cukier zrumienić na patelni i dolać wodę, zagotować. Ciasto: Do większego garnka wsypać cukier, zalać gorącym karmelem, wymieszać. Gdy cukier się rozpuści dać miód i przyprawy. Zagotować i ostudzić(...)Ciasto porcjami rozwałkowywać na stolnicy i wycinać serduszka. Na jedno serduszku nakładać odrobinę marmoladki i zalepiać drugim serduszkiem.  Włożyć na natłuszczoną blachę. Piekarnik nastawić na 180 stopni, nasze ciasteczka piec 15- 20 minut.  Przechowywać w zamkniętych pojemnikach. Wtedy nie twardnieją. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
mięciutkie domowe nadziewane pierniczki 3553

składniki: 150 g maki pszennej 150 g mąki żytniej 45 g cukru 125 g miodu 2 łyżki mleka 50 g masła 1 jajko 1 łyża kakao

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowe pierożki 208

Drożdżowe pierożki to pyszne, nieduże wypieki, idealne na jeden kęs. Ich zaletą oczywiście oprócz smaku jest całkowity brak cukru dodanego do ciasta. Składniki: - 310 g margaryny

Zainspirowana w kuchni
Drożdżowe rogaliki bez jajek i wyrastania 164

Szybkie i smaczne drożdżowe rogaliki, które nie wymagają wyrastania. Idealne gdy spodziewamy się gości a nie mamy dużo czasu na przygotowanie czegoś słodkiego. 4,5 szklanki

VioletoweKucharzenie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję