ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:298/431)

Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami 204

Składniki: Biszkopt: 3 jajka,  100g cukru, 1 budyń śmietankowy bez cukru, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju

W kuchni u Moniki
Ciasto marchewkowe inaczej 823

Lubię ciasto marchewkowe W tej wersji zrobiło się bardziej wystawne   Składniki ciasto - 2 szklanki mąki - 2 szklanki cukru - 1 szklanka oleju - 5 jajek - 2 szklanki

W królestwie smaków Beaty
Trufle waniliowe 145

Rzadko na moim blogu pojawiają się bajaderki, trufle, czekoladki. A w ramach Waniliowego Weekendu chciałam przygotować coś, co w mojej "domowej cukierni" rzadko się pojawia. Zrobiłam

Czerwień i błękit
Cola&Nutella Muffins 190

Składniki: 3 jajka 1,5 szklanki mąki ok. 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 12,5 dkg margaryny, najlepiej Kasi- pół kostki 1

Luźna Kuchnia
Babeczkowa Bombonierka 113

Babeczkowa Bombonierka   Walentynkowa bombonierka zawsze jest mile widzianym prezentem. Można jednak pójść o krok dalej i okazjonalne czekoladki wykorzystać do ozdobienia własnoręcznie przygotowanych babeczek. Dziś

Ciastkozercy
Z cyklu do plecaka: rogale czekoladowo-orzechowe 138

Może nie wszystkich to cieszy, ale 1. września zbliża się nieubłaganie. Żeby nieco osłodzić sobie pierwsze dni spędzone w szkole, dobrze jest mieć coś pysznego na

Ciastkozercy
Sernik kajmakowy 2232

Święta w naszym domu nie mogą obejść się bez sernika. W zeszłym roku na Boże Narodzenie upiekłam sernik pomarańczowy. Każdego roku piekę inny sernik, dwa lata

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Słodkie smaki Toskanii i migdałowo pomarańczowe Cantuccini 69

Włoskie “la dolce vita” i toskańskie ciasteczka Toskania to jeden z piękniejszych regionów we Włoszech i najbardziej popularny kierunek wycieczek. Urocze stare miasteczka na wzgórzach, cyprysowe aleje, winnice i gaje oliwne. To wymarzone miejsce na wypoczynek nie tylko dla miłośników architektury i zabytków. Toskania to również raj dla smakoszy. Kuchnia włoska uznawana jest za najpopularniejszą na całym świecie(...)się, że każdy z Was ma swoją “top 10”. 1. Cavallucci – tradycyjne włoskie ciasteczka bożonarodzeniowe. Głównymi składnikami ciasteczek są mąka, miód, orzechy, kandyzowane owoce i przyprawy. Doskonale komponują się z toskańskim Vin Santo. 2. Ricciarelli di Siena – migdałowe popękane ciasteczka. to najbardziej tradycyjne słodycze ze Sieny. Idealnie delikatne w środku, ale chrupiące na zewnątrz. Przygotowuje się

Tajemnice Smaku
Batony orzechowo-owocowe – Nakd (stewiarnia.pl) 119

kcal, tłuszcz – 14,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9g, węglowodany – 52,0g w tym cukry – 47,4g, białko – 8,6g, błonnik – 6,4g, sól <0,1g ciasteczko z orzechów nerkowca – 100g/410 kcal, tłuszcz – 23,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,6g, węglowodany – 46g w tym cukry – 39,2g, białko – 10g, błonnik – 4,7g, sól(...)zależności od mieszanki składników. Wersje proteinowe zawierają w sobie mnóstwo sojowych chrupków, które szczególnie widać po przekrojeniu batonów. Smak: Zacznijmy od trzech energetycznych Nakdów: kakaowa pomarańcza – przyjemnie pachnie czekoladą z pomarańczami, niestety jest to zasługa tylko aromatu, bo tego owocu w składzie nie uświadczymy. W smaku od razu czuć kakao i jego goryczkę, pysznie łączącą się ze słodkością daktyli

Candy Pandas
Bajaderki jak trufle pyszne i piękne 177

wcale nikt nie podejrzewałby, że pochodzą z ... odpadów ... Zresztą, zobaczcie sami! :) Bajaderki (naprawdę bajadery) to nic innego, jak ciastka z ... różnego rodzaju odpadów cukierniczych (biszkopt, ciasto ucierane, kruche, herbatniki, ciasteczka). Jedyny warunek - ciasta na bajadery muszą być bez kremu i żadnych innych dodatków.  Już wiecie zatem, skąd wzięła się ich zła sława ... Zresztą, ja sama nie miałabym odwagi kupić(...)polecam Czarną Wiśnię, jest boska!) 2 łyżki stołowe cukru  1 łyżka stołowa masła 82% 1 – 2 łyżki ciemnego kakao 60 gramów orzechów i migdałów (mieszanka)  60 gramów czekolady  Do obtoczenia: ciemne kakao, wiórki kokosowe, posiekane orzechy lub migdały  Wykonanie: Resztki ciasta rozkrusz za pomocą blendera.  W garnuszku podgrzej mleko, masło, cukier i kakao, cały czas

Garniec Magalie
Sernik dyniowy na kruchym ciasteczkowym spodzie 129

ponieważ jest pyszna, słodka i z takim orzechowym posmaczkiem, dodatkowo bardzo lubię z tą dynią pracować ponieważ nie trzeba jej obierać ;) Składniki: 300 g ciastek kruchych, u mnie z czekoladą 350 g pieczonej dyni 1 kg twarogu waniliowego w wiaderku 200 g cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń wanilinowy 3 jajka Przygotowanie: Dynię pieczemy 25 minut(...)ilość i dokładnie miksujemy blenderem.  Następnie dodajemy twaróg. Blendujemy razem na gładką masę. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną, budyń oraz jajka i ponownie zmiksujemy na jednolitą masę. Ciasteczka wykładamy na spód tortownicy o średnicy 24 cm. Masę serową wylewamy na ciastka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C również góra i dół bez termoobiegu i pieczemy

Życie zaczyna się w kuchni
kruche ciasteczka z kremem chałwowym 150

kremowi ale także bardzo delikatnemu i kruchemu ciastu z dodatkiem gotowanych żółtek z przepisu Siostry Anastazji. Są dość kaloryczne ale tak smaczne, że tym nikt się nie przejmuje i ciasteczka znikają w mgnieniu oka. Najlepiej smakują na 2-3 dzień ale trzeba je porządnie schować, bo ręka sama po nie sięga:)  Składniki na około 70 sztuk: na ciastka(...)gotowane 3 żółtka surowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  szczypta soli na krem: 100 g masła 100 g chałwy sezamowej 2 łyżki wódki na wierzch: 100 g mlecznej czekolady 3-4 łyżki orzechów włoskich 3 łyżki mleka Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Cukier puder jeżeli ma grudki również przesiać. Dodać sól, żółtka surowe, masło i żółtka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zdrowe przekąski do kupienia w sklepie - przykłady. 193

Składniki: łam waflowy orkiszowy*, płatki orkiszowe*, płatki jęczmienne*, płatki owsiane*, płatki pszenne*, syrop ryżowy*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-03 COBICO 360 kcal/100 g Ciasteczka Babci Ani orkiszowe naturalne, ok. 2,9 zł/100 g Składniki: mąka orkiszowa, otręby orkiszowe, tłuszcz kokosowy, sól (ciasto fermentowane) 446 kcal/100 g 2. Pestki dyni, słonecznika, orzechy, migdały(...)spora kaloryczność. Sprawdzą się, jeśli chcecie zaspokoić niewielki głód i dostarczyć przy tym dobrego paliwa organizmowi . Najlepiej wybierać niesolone, w naturalnej formie. Te w karmelu, posypkach czy czekoladzie (chyba że dobrej jakości) nie sprawdzą się. KRESTO Słonecznik łuskany 200 g, ok. 3,15 zł/ 200g 650 kcal/100 g   Pestki dyni Bakalland, ok. 4,2 zł/100g 556 kcal/100

Powiedz dietom nie
Bananowe babeczki z blond czekolą 196

Czeko'li, o której pisałam Wam przy okazji przepisu na waniliowe pancakes'y , czyli nie zawiera żadnych innych konserwantów poza E 202. Pozostałe składniki to: biała czekolada, mleko w proszku, mleko skondensowane, cukier puder i olej. Konsystencja kremu zależna jest od jego temperatury. Wyjęty z lodówki jest dość gęsty, ale trzymany w temperaturze pokojowej przypomina gęstą polewę(...)zdecydowanie zbyt szybko :) przy następnym słoiku spróbuję określić ten (pyszny) smak ;)  Każdemu łasuchowi polecam Czeko'lę :)  Idealnie pasuje do deserów, ale też jako polewa do ciast i ciasteczek. Zerknijcie do sklepu  Anielskie Przysmaki , na pewno znajdziecie coś dla siebie :) Smacznego! p.s. Od jednej z pań dostałam zapytanie czy krem nie rozwarstwia się. Rozwarstwia się minimalnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierniczenie na cztery ręce 147

smak czy twardość - naszym zdaniem są super. Moich nie lukrowałam - po pierwsze, z czystego lenistwa, po drugie, nie przepadam za lukrowanymi pierniczkami. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi wersja w czekoladzie... Kto wie, może jeszcze uda mi się takie również zrobić. Pierniczki z witrażykami Składniki: (na 55-65 sztuk) 470 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 20 g przyprawy do piernika(...)cukier puder przesiać do miski. Wsypać przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać. Dodać masło i miód, wbić jajka i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość 3-4 mm, wykrawać ciasteczka z otworami. Układać na blasze wyłożnej papierem do pieczenia. Wykałaczką robić dziurki (jeśli pierniczki mają zawisnąć na choince), do otworów wsypywać pokruszone landrynki (najlepiej wkładać je do mocnego, plastikowego worka - każdy

Pożeraczka, czyli raz adobrze