Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe Proste i pyszne rogaliki, które wprost rozpływają się w ustach. Robi się je bardzo szybko, wystarczy zagnieść ciasto, nadziać dżemem, zawinąć i upiec – bez wyrastania!     Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 40g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 200g masła 2 jajka szczypta soli pół szklanki kwaśnej śmietany 18% dżem, powidła lub czekolada – do nadziania lukier do ozdoby   *** Drożdże rozcieramy z cukrem i odstawiamy na około 10 minut, aż zrobią się płynne **... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, lukier , rogaliki drożdżowe, sałatki, sałatka, placki, przekąski, przepisy na kruche ciasto, ciasto drożdżowe, danie jednogarnkowe, bez pieczenia, obiad, ciasta drozdzowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasteczka, drożdżowe, kruche ciasteczka, sałatka imprezowa, ciasteczka z czekolada

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.