Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego (2 płaty, każdy o wymiarach 25 x 42 cm); 400 g śmietanki 30 %; 1 budyń waniliowy bez cukru (40 g
Gospodyni MiejskaSkładniki: ( ok. 75 ciastek ) 515g pszennej mąki tortowej ( 3 szklanki ), 160g cukru pudru ( 1 szklanka ), 4 żółtka, 250g zimnego masła niesolonego, 15 g cukru o smaku
W kuchni u MonikiLekki biszkopt, puszysta masa z kremówki i mascarpone i ...dużo malin! Nie może być inaczej- jest przepysznie. Składniki: 2 jajka 25 g cukru 25 g mąki
Z Majeczką w kuchnibiszkoptów poczynając, na bezach i ciasteczkach kończąc. Po stanowiłam odświeżyć więc m oją popisową recepturę na b abkę z białek , choć w trochę bardziej kolorowej niż zwykle ods ł onie. Babka białkowa wychodzi puszysta , mękka i długo zachowuje świeżość. Wykorzystanie barwników spożywczych dało rezultat wspaniale tęczowego wnętrza, którego koloryt jeszcze bardziej podkreśla polewa waniliowa z posypką cukrową . Inna wersja
Grunt to przepis!składniki: 250 g kwaśnego mleka 600 g mąki orkiszowej 50 g drożdży 25 g cukru 2 duże jajka 3 łyżki ciepłego mleka, słodkiego 10 g oleju
Domowy Smak Jedzeniaorzechów i żurawiny .Do ciasteczek użyłam wyśmienitej Mąki tradycyjnej z Młyna zbożowego w Szadku Pysznie i zdrowo :) Zapraszam :) Składniki : 50 g mielonych migdałów 50 g mielonych orzechów laskowych 50 g płatków owsianych 100 brązowego cukru 110 g masła roztopionego 2 jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 100 g mąki
Sama słodycz i szczypta chilimargaryny żeby upiec tradycyjne ciasteczka, więc szukałam czy da się zrobić jakieś na oleju . Mąki znalazłam też tylko 260 g, więc do zapchania dodałam trochę kakao ;p Składniki: (u mnie na 32 sztuki) 260 g mąki pszennej niecała szklanka cukru 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 2, 3 łyżki kakao Składniki zagniatamy
W kuchni bez szafekotarta skórka z cytryny cukier waniliowy 2 łyżki bułki tartej Z podanych składników zagnieść dość twarde ciasto. Batata ugotować , obrać ze skórki, rozgnieść widelcem, orzechy utłuc w moździerzu , dodać do masy, dodać cukier, otartą skórkę z cytryny i bułkę tartą (ale tylko wtedy gdy masa jest zbyt rzadka. Wymieszać. Wałkować cienko i formować ciasteczka w kształcie ravioli lub małych pierożków
Gotowanie jest łatweSkładniki: ( na 24sztuki - lecz zależy to od wielkości foremek do ciastek) 3 szklanki mąki pszennej ( 460g ), 1 szklanka cukru pudru ( 150g ), 4 żółtka, kostka masła niesolonego
W kuchni u MonikiMaślana tarta z owocami leśnymi i aksamitnym budyniem jest wyjątkowo lekka i krucha, ale z charakterem. Kolorowe owoce nadają jej uroku i nieco kwaśnego smaku, który
Poezja smakuskładniki: 4 jaja 375 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g oleju słonecznikowego 250 g wody 180 g mleka pełnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Domowy Smak JedzeniaWitajcie :) Zapraszam dzisiaj na rogaliki z ciasta twarogowego z przepysznymi powidłami śliwkowymi firmy ORZECH oraz prażonymi ziarenkami z ZIARENKOWA MIGDAŁOWY PRZYLĄDEK
Sama słodycz i szczypta chiliskładniki na ok. 12 szt. gofrów: 360 g mąki 140 g cukru 4 jajka 320 g mleka 100 g oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1
Domowy Smak JedzeniaDoskonałe na przyjęcia dla dzieci, wygodne do dziecięcych rączek, równie doskonale smakujące.. Składniki: 0,50 dag mąką 0,25 dag zimnego masła 0,25 ml
kgwjanczewoskładniki na ciasto kruche: 130 g mąki pszennej 80 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1
Domowy Smak Jedzenia