ciasteczka orzechowe - 2468 przepisów (strona:95/165)

Śmietankowa babka czekoladowa z orzechową wkładką – niesamowicie wilgotna 84

Wiele osób uważa, że babki są suche i nudne. Ta będzie zaskoczeniem. Śmietankowa babka czekoladowa z orzechową wkładką będzie świetna do codziennej kawy, jak również zachwyci

Poezja smaku
sernik rosyjski 148

składniki na spód orzechowy: 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g orzechów włoskich, zmielonych 4 łyżki cukru 100 g masła, schłodzonego 1/2 łyżeczki proszku do

Domowy Smak Jedzenia
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4668

Pani Dulska to ciasto tortowe, powiedziałbym niedzielne :) Składa się z 3 placków – 2 makowe i 1 orzechowy, które przełożone są czekoladowym kremem budyniowym i jabłkami z

Trzeci talerz
ciasto snikers bez pieczenia 37

składniki: ok. 60 szt. herbatników kakaowych 750 ml mleka 60 g cukru 4 żółtka 60 g mąki ziemniaczanej 50 g mąki pszennej 200 g masła w

Domowy Smak Jedzenia
Eklery orzechowe 104

czwartkowe popołudnie prezentuję przepis na pyszne eklery z kremem orzechowym. To pyszny deser dla całej rodziny. Nikt im się nie oprze. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 1 szklanka wody, 100g margaryny, 200g mąki, 6 jajek, szczypta soli, Krem: 200g zmielonych orzechów włoskich, 200ml mleka, 1 szklanka cukru, 200g masła, Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 1 łyżka mleka, 30g posiekanych orzechów włoskich. PRZYGOTOWANIE(...)cukierniczego. Na blaszce włożonej papierem do pieczenia formuję podłużne ciasteczka. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po przestudzeniu ciastka przekrawam wzdłuż na pół. 2. Mleko gotuję z cukrem i orzechami włoskimi do momentu, aż masa zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję zimną masę orzechową. Ucieram. Masą przekładam upieczone eklery. 3. Czekoladę rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi
FIT SŁODKOŚCI Z TERMOROBOTEM ICOOOK FIRMY MPM 57

propozycję na 2 przepisy- fit słodkości z termorobotem iCoook * ciasteczka z czerwonej fasoli * fit   daktylowe kulki mocy A co powiecie na to, by i te przepisy w przyszłości znalazły się w e-książce z przepisami? Ciasteczka z czerwonej fasoli Ciasteczka z czerwonej fasoli - składniki na około 10 ciasteczek: * 1 puszka czerwonej fasoli (420 g z zalewą(...)zalewy) * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 płaskie łyżki ciemnego kakao * szczypta cynamonu * 3 kopiate łyżki masła orzechowego * 1/4 szklanki (55 g) wody * 4 łyżki ksylitolu * 1 łyżka ziaren siemienia lnianego * 1 łyżka prażonych orzechów laskowych   Wykonanie: W naczyniu miksującym umieścić nóż. Włożyć 240g odlanej z zalewy czerwonej fasoli, wsypać 2 płaskie łyżki ciemnego kakao, 1 płaską łyżeczkę

Zrób to smacznie
orzechowe klawisze 132

Klawisze to jedne z ulubionych ciasteczek, które pamiętam z dzieciństwa. Delikatne ciasto, kruchutka beza i słodka marmolada różana. Te kupowane w sklepie były ze zwykłego kruchego ciasta, natomiast moja Mama robiła je z ciasta orzechowego i taki przepis dziś przekazuję. Składniki: na ciasto: 350 g mąki 50 g startych orzechów włoskich 3 żółtka 250 g masła łyżka cukru pudru szczypta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciastka owsiane 102

Mojemu mężowi smakują takie ciastka baaardzo brązowe.Wam mogą smakować w innym stopniu zrumienienia. Drukuj Ciasteczka owsiane window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2,5 szkl płatków owsianych 1 duży, dojrzały banan 1 jajko 1/2 szkl. cukru brązowego 1 kostka masła 2 kopiaste łyżki masłą orzechowego (opcjonalnie) 2 łyżki miodu (ja daję gryczany) 1/2 szkl bakalii 1/2 szkl orzechów 1/2 szkl

Mieszam w Garnku
MA'AMOUL CIASTECZKA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI 389

amoul (maamoul) to bardzo popularne w krajach arabskich i Izraelu kruche i aromatyczne ciasteczka. Są robione z dodatkiem zapachowych wód kwiatowych, więc w domu roznosi się piękny zapach podczas ich pieczenia. Mamulki (jak je pieszczotliwie nazwałam :) ) przygotowuje się z różnymi nadzieniami, najczęściej orzechowymi, chałwowym lub daktylowym. Poniżej przedstawiam przepis na wersję z orzechami włoskimi i cynamonem. Przepis na maamoul

Przepisy Aleksandry
MA'AMOUL CIASTECZKA Z PISTACJAMI 219

amoul (maamoul) to bardzo popularne w krajach arabskich i Izraelu kruche i aromatyczne ciasteczka. Są robione z dodatkiem zapachowych wód kwiatowych, więc w domu roznosi się piękny zapach podczas ich pieczenia. Mamulki (jak je pieszczotliwie nazwałam :) ) przygotowuje się z różnymi nadzieniami, najczęściej orzechowymi, chałwowym lub daktylowym. Poniżej przedstawiam przepis na moją ulubioną wersję, czyli z pistacjami, różą i kardamonem. Przepis

Przepisy Aleksandry
Rogaliki z orzechowo-korzennym nadzieniem. 292

trochę nietypowo, bo drożdżowe rogaliki, ale za to z bogatym nadzieniem, orzechowym z miodem prawdziwym i korzennymi przyprawami. Nadzienie rogalików wzbogaciłam o rodzynki, a wierzch posmarowałam białkiem i obficie posypałam cukrem, dzięki temu utworzyła się na nich taka pyszna skorupka. Takie rogaliki z powodzeniem mogą zastąpić ciasteczka czy inne ciasto drożdżowe. W większości domów drożdżowe ciasto na świątecznym stole(...)piernika pół szklanki rodzynek około pół szklanki gorącego mleka Dodatkowe składniki, które będą nam potrzebne: pół szklanki cukru 1 białko mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych rogalików z orzechowo-korzennym nadzieniem: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut, żeby rozczyn ,,ruszył''. Ciasto: Jajka, żółtko

Izabelawkuchni
Ciasteczka owsiane z żurawiną 197

Ciasteczka owsiane z żurawiną to świetna alternatywa na drugie śniadanie lub jako przekąska gdy czujemy głód miedzy jednym a drugim posiłkiem. Robiąc sama ciasteczka masz pewność

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mocno kruche świąteczne ciasteczka 154

Mocno kruche świąteczne ciasteczka Lubicie kruche ciasteczka? My uwielbiamy. Przygotowuję je zarówno do codziennej kawy, jak i na święta. Przepis na mocno kruche świąteczne ciasteczka jest naprawdę prosty i zawsze w ich przygotowaniu pomagają mi moje kochane maluchy. Tym razem małym pomocnikiem był mój synek Nie ma lepszej zabawy niż wycinanie ciasteczek Kruchość ciasteczka zawdzięczają przygotowaniu ich na mące krupczatce(...)pszennej mąki, ale wówczas będą odrobinę mniej kruche. Takie ciasteczka można wzbogacać o najróżniejsze dodatki smakowe, jak: cukier wanilinowy, ekstrakt waniliowy, cynamon lub skórkę startą z pomarańczy lub cytryny. Każdy dodatek lekko zmienia ich smak. Warto tu eksperymentować. Mocno kruche ciasteczka, to nie tylko jedne z naszych ulubionych świątecznych ciasteczek, ale również doskonały słodki dodatek do popołudniowej kawy. Dziś delektowaliśmy

Słodkie okruszki