ciasteczka kruche - 5126 przepisów (strona:182/342)

Jogurtowo-czekoladowe ciastka 126

ciastka powinny właściwie nosić nazwę poduszeczek czekoladowych, gdyż nie są kruche i nie pozostawiają po sobie śladów słodkich grzeszków, są czymś pomiędzy muffinką, a ciasteczkiem. Pulchne i wilgotne, geste i lekko kleiste, a przede wszystkim bardzo czekoladowe. Ciastka świetnie znoszą próbę czasu, jeśli tylko dacie im na to szansę, zamknięte w puszcze będą smakować nawet 4 dni. Sekret niebywałej konsystencji

Słodki Kompromis
Tarta "Oreo" 480

ciasteczek Oreo siekamy na drobne kawałki i dodajemy do masy śmietanowej. Mieszamy delikatnie. Masę wykładamy ostrożnie na kajmak. Posypka i dekoracja: Krówki (najlepiej kruche, nie ciągutki) oraz jedno Oreo bardzo drobno siekamy. Przekrojone na pół ciasteczka układamy dookoła, na wierzchu masy śmietanowej z mascarpone. Tartę posypujemy drobnymi kawałeczkami Oreo i krówek. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny. Smacznego

MyCookBook.pl
Makaroniki czekoladowo-kawowe na bezie francuskiej / Chocolate and coffee macaroons on the French meringue 138

może oprzeć się małym, kruchym cudeńkom przełożonym mocno czekoladowym kremem z dodatkiem kawy? Niestety nikogo takiego nie znam:) Tym razem zapraszam na mini makaroniki przygotowane klasyczną metodą francuską. Choć makaroniki przygotowane tym sposobem nie są najłatwiejsze w przygotowaniu to warto poświęcić czas na ich pieczenie. Wysiłek i serce włożone w ich przygotowanie zostaną w stu procentach wynagrodzone efektem końcowym:) Mają(...)niestety jedną wadę: zbyt szybko znikają:) Przy pieczeniu ciasteczek bardzo ważne jest dokładne odmierzenie składników, ponieważ zbyt duża, lub zbyt mała ilość któregoś z nich może zaważyć na efekcie końcowym.SKŁADNIKI:ciasteczka125 gram mielonych migdałów250 gram cukru pudru90 gram zimnych białek szczypta solikrem1 tabliczka gorzkiej czekolady20 ml mocnej kawy (u mnie jedno espresso)50 gram masła100 ml kremówkiPRZYGOTOWANIEW pierwszej kolejności

Magiczna kuchnia Darii
CIASTECZKA ORZECHOWE Z PAJĄKAMI NA HALLOWEEN 641

znalazłam tu i lekko zmodyfikowałam:) W tym miejscu pochwały należą się mojej ukochanej Siostrze Edytce, która zajęła się przygotowaniem ciasta i upiekła te pyszności:) Ciasteczka dzięki dodatkowi masła orzechowego smakują wspaniale, są bardzo kruche i idealnie komponują się ze szklanką zimnego mleka. Korpusy pająków zrobiłam z orzechów laskowych w czekoladzie, ale możecie użyć czekoladowych kulek Lila Stars albo Maltesersów(...)zastąpić np. rodzynkami w czekoladzie). Nogi pająków to lukier z dodatkiem czarnego barwnika. Przygotowanie tych ciastek zajmuje naprawdę niewiele czasu, a frajda przy tym murowana:D Ja część naszych ciasteczek schowałam do metalowej puszki, by Dzieci mogły się nimi cieszyć na przyjęciu Halloweenowym:) Bardzo polecam!  SKŁADNIKI (na 13 dużych  lub 16 mniejszych sztuk):6 łyżek masła (najlepiej niesolonego

Słodko-Słony Świat Ilony
Truskawkowa chmurka 99

Truskawkowa chmurka – to ciasto na wzór malinowej chmurki, na którą przepis znajdziecie tutaj: Malinowa chmurka – przepis. Kruchy spód można ewentualnie zastąpić herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, The post Truskawkowa chmurka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Brzoskwiniowa chmurka 112

Brzoskwiniowa chmurka – to ciasto na wzór malinowej chmurki, na którą przepis znajdziecie tutaj: Malinowa chmurka – przepis. Kruchy spód można ewentualnie zastąpić herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem The post Brzoskwiniowa chmurka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Rogaliki z serem i jagodami 148

Rogaliki z serem i jagodami Puszyste i mięciutkie rogaliki wypełnione serkiem i jagodami. Mega smaczne, a do tego łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!    

Blog z Apetytem
Pavlova z chrupiącym czekoladowym kremem 88

dekoracji: truskawki listki mięty Przygotowanie: Czekolady topimy w kąpieli wodnej. Ciasteczka kruszymy. Mascarpone dodajemy do roztopionej czekolady (lub na odwrót), miksujemy i wsypujemy pokruszone ciasteczka.  Krem delikatnie wykładamy na bezę (beza jest krucha, a krem dość gęsty).  Na wierzchu układamy truskawki i ozdabiamy listkami mięty

bistro mama
Pomysły na drugie śniadanie do szkoły 317

wypieku, a dziecko ma frajdę z pomagania przy pieczeniu słodkości. Myślę, że dobrym rozwiązaniem są w tym przypadku różnego rodzaju rogaliki, babeczki (bez kremu) i ciasteczka, które nie wymagają do konsumpcji użycia sztućców. Kruche rogaliki z ciasta serowego PRZEPIS TUTAJ Szybkie pączusie z twarogu PRZEPIS TUTAJ Babeczki na maślance z owocami PRZEPIS TUTAJ   Kanapki – są najpopularniejszym i najszybszym

Blog z Apetytem
Muffinki czekoladowe 141

posiadacie podobnego robota, pamiętajcie o doborze odpowiednich końcówek. Do muffinek najlepiej się sprawdzi ta w kształcie K, która przeznaczona jest do ucierania ciast. Zobacz też: Ciasteczka owsiane z żurawiną Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami Jak zrobić czekoladowe muffinki - przepis Drukuj przepis Porcji: 6 dużych lub 12 małych Czas gotowania: 40 minut Składniki 1,5 szklanki mąki

Kuchnia Bazylii
Cynamonowe mini szarlotki 142

Chrupkie ciasto francuskie, soczyste i słodkie jabłko a do tego aromatyczny cynamon. Tylko tyle wystarczy by powstały pyszne mini szarlotki. Te ciasteczka to super alternatywa dla klasycznej szarlotki na kruchym cieście. Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu a potrzebujemy upiec coś pysznego to te ciastka zdecydowanie się nadają. Zatem do dzieła! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 3 duże jabłka, umyte

Życie ze smakiem
Ciasteczka z tahini i kardamonem 172

sodę. Wlać tahini i syrop klonowy Uformować małe kulki i położyć je na papierze do pieczenie. Następnie zgnieść je tak, aby utworzyły kółka "czyli kształt ciasteczek". Im ciaśniej je zgnieciemy tym będą bardziej kruche. Na wierzch możemy posypać je sezamem. Pieczemy około 15 minut, aż brzegi staną się złoto brązowe. Czekamy aż wystygną Gotowe

Smaki Przyprawy i Kolory
ORZECHOWE CHOCOLATE CHIP COOKIES 158

Super łatwe i super szybkie ciasteczka nie tylko dla dzieci. Delikatne i idealnie kruche, wprost rozpływają się w ustach. Dzięki dodatkowi sporej ilości masła orzechowego, mają fantastyczny, wyraźnie orzechowy posmak. Pamiętajcie o wcześniejszym wyjęciu masła i jajka z lodówki oraz o długim i bardzo dokładnym ubiciu masła z cukrem. Pilnujcie też czasu pieczenia i wyjmijcie ciastka, gdy tylko lekko przyrumienią

cool and minty
Ekspresowe ciasteczka owsiane 149

moim przypadku ilość cukru ograniczyłam do 1/3 szklanki, ale koleżanka z pracy stwierdziła, że chyba zapomniałam go dodać, dlatego osobom słodyczolubnym polecam dodać go więcej. Ciasteczka robi się bardzo szybko, po ostygnięciu są kruche, chociaż przy zdejmowaniu z blachy mogą sprawiać inne wrażenie. Rodzaj mąki, czy też dodatki które dodamy zależą wyłącznie od naszych upodobań. U mnie dziś cynamon

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania