Dzisiaj proponuję Wam orzeźwiający letni deser- chłodnik truskawkowo-rabarbarowy. Słodycz truskawek doskonale dopełnia kwaśny smak rabarbaru. Gorąco polecam na lato! Przygotowanie 25 min Gotowanie 20
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskabyć coś smaczniejszego niż sezonowe owoce w ziemniaczanym cieście z dodatkiem masła i odrobiny cukru? A to wszystko na ciepło. Rozpusta dla podniebienia! Do przygotowania knedli potrzebujemy: 500 g ugotowanych ziemniaków (mogą być w mundurkach albo już obrane) 2 jajka 350 g mąki (u mnie mieszanka mąk bezglutenowych) owoce: morele, truskawki itp szczypta cukru masło, płatki migdałów, śmietana do dekoracji
Szybko Tanio SmacznieDzisiaj chciałabym Was zaprosić na prosty i smaczny deser z udziałem truskawek. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, jedynie pieczenie zajmuje trochę więcej czasu. Przygotowanie :15
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaWiosna w pełni, a co za tym idzie zaczynają się pojawiać straganiki z truskawkami. Uwielbiam tę porę roku kiedy przechadzając się po parku można napotkać takie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicukru * łyżeczka proszku do pieczenia * 500ml kremówki * 200g serka mascarpone * słoiczek dżemu wiśniowego * 2 łyżki soku z cytryny * truskawki i czekolada do dekoracji Przygotowanie : Ubić jajka z cukrem, dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i przelać ciasto do prostokątnej blaszki. Piec 30 minut w 180 stopniach. Biszkopt wystudzić i przekroić na pół. Każdy blat nasączyć ciepłą
Magiczne Życie MartySezon owocowy można spokojnie uznać za rozpoczęty. Na targowiskach pojawiły się nie tylko truskawki ale również maliny, morele, brzoskwinie i czereśnie. O tych ostatnich wiem oczywiście
Słodkie PrzyjemnościPyszny koktajl, w sam raz na upalne dni. truskawki z miętą dają uczucie przyjemnego orzeźwienia i są bardzo zdrowe! W sezonie warto truskawki jeść jak najczęściej
Kolorowy PrzepisownikBiszkopty przełożone kremem z mascarpone oraz owocami. Letnia odmiana tiramisu. Najlepiej smakuje z truskawkami, malinami i borówkami. Z przepisu wychodzi duża porcja (wysoka tortownica o średnicy
Bulliotrochę składników z robionego do racuchów musu czekoladowego. Myślę sobie, zrobię kruche mini tarty wypełnione podobnym musem, dodam sobie truskawek i będzie pysznie. Byłoby, gdyby mi się mus nie zważył. Pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło; pytanie, czy ostatni? Ciasto się już chłodziło w lodówce, więc nie mogłem go zmarnować, a jako, że jabłek u mnie zawsze pod dostatkiem
BaRepasdrugim serduszkiem 3. ścisnąć mocno brzegi jak przy lepieniu pierogów. 4. Znów nałożyć foremkę i wykrawać brzegi by ciasto się połączyło 5.Piec: wedle zaleceń na opakowaniu, średnio: 10-25 min w 180-230 stopni Po upieczeniu dekorować ciasteczka świeżymi truskawkami i serkiem mascarpone. Smacznego
KreatywnePinyłyżeczka cynamonu 1 jajko ½ szklanki jagód lub 1/3 szklanki jagód i 4 truskawki oliwa do smażenia Przygotowanie: Truskawki kroimy w kosteczkę. Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli W misce mieszamy suche składniki ciasta. Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na końcu dodajemy pianę z białek i owoce. Delikatnie łączymy
Mania Gotowaniadown. Pomyślałam, że dobrze będzie przyrządzić deser na Boże Narodzenie. Nie wszyscy po obfitej kolacji mają ochotę na ciężkie ciasta. Panna cotta z czerwoną galaretką będzie wyglądać bardzo elegancko na świątecznym stole. Jeżeli nie macie granatów możecie zastąpić je malinami, truskawkami, jagodami, pomarańczami (jakikolwiek sok/przecier lubicie :)).To jeden z moich ulubionych deserów :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu
Przepisy Aleksandrywyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę. Podzielić na dwie części, z każdej części uformować wałek. Wałeczki pokroić nożem na części, z każdej części zrobić placek. W każdym placku zrobić wgłębienie. Ja zrobiłam to szklanką. Następnie w zagłębienia nakładać po łyżce truskawek z rabarbarem. Składniki na kruszonkę zagnieść i posypać bułeczki. Gotowe bułki
Agusiowe smakołykikrówkowa Dodatkowo: ulubione owoce (u mnie brzoskwinie w syropie, kiwi, winogrona, truskawki) Masę możesz zrobić również ze śmietany kremówki 36%. Schłodzoną ubij na sztywną pianę dodając śmietan-fix. Wykonanie: Do mąki dodajemy szczyptę soli oraz pokrojoną w kostki margarynę. Wszystko siekamy dodając cukier puder. Dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Smarujemy foremki tłuszczem. Wyrobione ciasto można rozwałkować
Mojewlasne.plmasła 5 dużych truskawek + jajko Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do miski i w środku robimy wgłębienie. Pokruszone drożdże rozpuszczamy w 5 łyżkach ciepłego (nie wrzącego) mleka z jedną łyżeczką cukru. Rozpuszczone drożdże wlewamy do wgłębienia i mieszamy z odrobiną mąki. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 min. Po upływie czasu zagniatamy ciasto z mąki, rozczynu(...)wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut. Po upływie czasu ciasto ponownie krótko zagniatamy i dzielimy na 20 kulek (trochę mniejszych od moreli). Z każdej formujemy cienki wałek, który następnie łączymy z drugim i tworzymy wianuszek. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wbijamy truskawki. Smarujemy jajkiem. Blaszkę odkładamy w ciepłe miejsce na minimum 30 minut, najlepiej
Czarnawisienka